Uyumsuzlar

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Evet @Süreyya oldu :) şimdi dinliyorum.

Sevgili @Psinoza sayfayı açtığından ve yazmaya başlayıp, takip ettigimden beridir "Jülide" aklımın ucundan geçip duruyor açıkçası, şöyle bir çıka gelse keşke diyorum. Herkesten farklı yorumları ve bakış açısını özledim sanırım.
Yine buraya değer katan ve çok güzel paylaşım yapan arkadaşlara haksızlık yapmak istemem, belki @Hatem bey de kendine özgü yorumları ve müzikleri ile bize katılmak ister.

Şimdi sosyal medyada takip edip bilgi toplayama çalıştığım konuya bakar mısınız? İnsanlar hukuk, adalet ve kamu görevlilerine güvenini yitirmiş, sosyal medyada sesini duyurmaya çalışıp destek topluyor.

"Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde 2 öğretim görevlisi tarafından cinsel taciz ve psikolojik şiddete maruz kalan kız öğrencilerin feryadına seyirci olmayalım lütfen."

Siyasilerden tanıdığı olan, belirli bir maddi gücü olan herkes birşeyleri örtbas edebilir duruma geldi, benzer durumu yaşayan kişilerin itirafları dökülmeye başladı, bu tür olaylarda kadınların sessiz kalması değil, daha gür sesle sesini yükselterek konuşması gerek.

Bir kaç saat evvel twitter da konuyla ilgili tag açılmıştı @Run, gördüm. Yine whatsapp yazışmalarında öğretim görevlilerinin öğrencilerle olan yazışmaları da ifşa edilerek. Biz buna erkeklik hastalığı* diyoruz. Genellikle bir kadın tarafından reddedildiğinde açığa çıkan hastalığa verilen addır. Ya benimsin ya kara toprağın, senin için ölürüm de öldürürüm de, istediğin herşeyi alırım yeter ki benim ol gibi arabesk sözlerle kendisini ifade eden erkeğimizin aynı zamanda aşağılık psikolojisine kapıldığı durum. Köle ruhludurlar. Bu durum "ya kölesi olurum ya da kendime köle ederim" anlayışıyla ifade edilebilir. Tedavisi mümkün olsa da toplumsal koşulları ortadan kaldırılmadığı sürece hemen her erkekte en az bir kez zuhur edebilecek bir hastalık olduğu bilinmektedir. Haliyle tehlikelidirler tacize, tecavüze, cinayete yeltenebilirler. Üniversite soruşturma açtığını ve soruşturmanın devam ettiğini söylemiş olsa bile, bu şikayetlerin yeni değil daha önce de yapılmış olduğu bilgisini göz önünde bulundurursak, senin deyiminle birileri tarafından korunuyor olma durumları aşikar.

Konuyla alakası yok ama durun ya beni bekleyin lütfen :p
Yetişemedim

Konuyla alakası yok ama durun ya beni bekleyin lütfen :p
Yetişemedim

Ne koni bakimindan ? (: Bizden hızlısi mezarda efem, hızlı ruhsal değişimler geçirdiğimiz için, konuları çabuşak açıp-işliyor ve kapatıyoruz.

Ayrıca r0se bu eserde güzel, yine farsca, hemde altyazılı ve İran filmlerinden kesitlerle oluşturulmuş bir klip, "daha ne olsundu aşkın mazereti" kıvamında. (;

https://youtu.be/I9vUQAsZ-T0

Son düzenleme:
Mersin’de çocuklar arasında çıkan tartışmadan sonra
Ürdünlü bir çocuk Irkçı bir vatandaş tarafından şiddet görüyor ve çocuğun annesi hakaretlere maruz kalıyor!
Adamın attığı tokat o çocuğu öldürebilir, sakat bırakabilir. Peki vicdanlara atılan bu tokat daha acı değil mi? Yaşadıkları psikolojik travma..
0ln9yOpDHdI

Toplumda her birey hiyearşide bir alt kademesinde olanı eziyor doğal olarak, patron babayı, baba kadını, kadın çocuğu vs. Ezme ve ezilme kimliği daha da kalınlaştırıyor.

Ben Akpli'yim öyleyse Chp'ye düşman olmalıyım, ben erkeğim, öyleyse kadından üstünüm, ben galatasaraylıyım, öyleyse fenerlileri sevmiyorum, ben asil vatandaşim öyleyse mülteci/sığınmacıları ezebilirim gibi bir çok toplumsal alanda bu ezen-ezilen ilişkisi cereyan ediyor.

Yaşanan olayda olduğu gibi vurulan tokatın neşesi veya acısı olarak. Başka bir deyişle, yokoluşa sürüklenen insanlığın kendini var etme ya da gösterme çabası olarak.

Bu ülke de yabancı düşmanlığı hep vardı. Kendi içinde yüzyıllardır yaşayan azınlıklara dahi nefret duyuldu ve devam ediyor. Tüm kimliklerden öte çocuğa, kadına şiddetin her türlüsüde mevcut idi.Biz ortada büyük bir sorun var dediğimizde ise malum suçlamalar ile, kraldan çok kralcıların yaftalarına ve saldırılarına maruz kalıyoruz.

Bu tokat çürümüş toplumun bir tezahürüdur.

Bu nasıl bir usluptur bu nasıl bir hareket!
Kadınlar orada konuşurken, o adamın yaptığı nedir? Belki de barıştırılacak o çocuklar.
Ya ben böyle seyleri görünce çok ayar oluyorum. Sen kimsin vuruyorsun?
Sevmiyorsan da sana insanlara hakaret etme, hele bir çocuga vurma hakkını veremez.
Koskoca ülkeye bu insanları sığdıramıyorsak yazıklar olsun. Ne diyeyim...

Ben bir kitabı bir günde bitirebiliyorum. Çocuk bir dakikada.
Hangisi iyi bilemiyorum bazen aynı böyle bütün kitapları aynı anda okuma isteğiyle dolarken, bazen sindire sindire okumanın daha keyifli olduğuna karar veriyorum.
Böyle bir yeteneğim olsun ister miydim?
Belki. Ama bunun getirisi olduğu kadar götürüsü de yüksek. O kadar hızlı okuma ve anlama yeteneğin var ki, konuşamıyorsun bile.
Çünkü beyin hızlı çalıştığından kelimeler birbirine girip tellaffuz zorluğu çekiyorsun. Konuşamadıktan, anlatamadıktan sonra böyle bir kabiliyetin olması da önemli mi diye de soruyorum kendime.
bunun yanı sıra diksiyona da dikkat ederek kendini geliştirirse, bu çocugun önünde kimse duramaz diye düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=jSFv2YKzGaA

Güncel olanı takip etmek sağlıklı düşünebilmenin yollarını tıkamakta, güncel haberleri eleştirmekte dahil buna. Cünkü o kapana bir kez girmis olmaktayiz. Taslar iktidar aği tarafindan dagitilmaktadir.Güncel olan ile artik sadece alay edebiliyorum.

jo3Uvc.jpeg

Geri