Uyumsuzlar

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
spCdFMnQ1Fk

Sevgili Alaz sayfamıza iştirak ediyor, biz de hep buralarda ol diyoruz.

Ve bu güzel karşılama sonucunda video çalışmıyor sanırım :)

Son düzenleme:
"Rembrandt diye birinin, Beethoven diye birinin Dostoyevski diye birinin , Dante diye birinin varlığından habersiz olunca, insanın kendisini büyük biri sanması son derece kolay değil mi?" Stefan Zweig

Sevgili Sevinç Eratalay Twitter da paylaşmış çok hoşuma gitti.

"Rembrandt diye birinin, Beethoven diye birinin Dostoyevski diye birinin , Dante diye birinin varlığından habersiz olunca, insanın kendisini büyük biri sanması son derece kolay değil mi?" Stefan Zweig

Sevgili Sevinç Eratalay Twitter da paylaşmış çok hoşuma gitti.

Herkesin herşeyi bildiği bu çağda “bilmiyorum” demeye cüret etmek, yani gerçekten bilmeye -bilgelik yolunda- bir önadım atmak değerli bir adım olsa gerek.

“Bilmediğini bilmek en iyisidir. Bilmeyip de bildiğini sanmak tehlikeli bir hastalıktır.”
Lao-Tzu

Bilmek ve bilmemek arasındaki mesafe çok kısadır sevgili Psinoza

Grup Yorum benim en favorim hanfendisi, hemen açıp dinleyelim. Alaz hanımı değişik versiyon ile karşılamak istedim açıkçası, çünkü klip hoşuma gidiyordu o versiyonda.
-Gezi direnişi kırmızı çizgimiz.

O sahneyi ben de çok sevmiştim diziyi izlerken beyefendi.
Ben de bir grup yorum severim.
Ne biber gazları yedik. Ne günlerdi :28:

Bugün aldığım bir mesaja göre, özel mülkiyeti koruyan yasaları savunmanın insanı malcı yaptığını, dahası mallaştırdığını fikrini bir yerde öne sürdüğüm için vatansever bir MAL beni savcılığa şikayet etme tehdidinde bulundu. Ben bulunacağı şikayet için ona daha fazla “kanıt” sunmayı düşünürken engellemiş beni ne yazık ki. “Senin gibi düşünmüyorum” ya da “ben şöyle düşünüyorum” diyemiyor da savcılığa şikayet edeceğim diyor mal.

Aslinda kahpe Bizans filmin soundtrackini atacaktim.
Tarantino'yu görünce onun filmlerinde şarkilarin ne kadar önemli olduğu aklima geldi.
Harika bir müzik zevki vardir
Mesela şu;

https://m.youtube.com/watch?v=JAHA4Jh5jkw

@Süreyya True Detective izledin mi bilmiyorum ama bu intro da hoşuna gidecektir.

Ayrıca Rust Cohle'den su repliğide eklemiş olayım:

"Bence insan bilinci evrimde trajik bir şekilde ilerledi. Çok fazla bilinçlendik. Doğa kendinden bağımsız bir bakış açısı yarattı. Bizler doğa kanunlarına göre var olmaması gereken yaratıklarız. Hepimiz bir yanılsama içindeyken, duyusal deneyimler ve hislerin gelişimi sayesinde birey olduğumuzu sanan fakat, aslında bir hiç olan bireyleriz."

https://youtu.be/p4zluA60hjs

Son düzenleme:
Bugün aldığım bir mesaja göre, özel mülkiyeti koruyan yasaları savunmanın insanı malcı yaptığını, dahası mallaştırdığını fikrini bir yerde öne sürdüğüm için vatansever bir MAL beni savcılığa şikayet etme tehdidinde bulundu. Ben bulunacağı şikayet için ona daha fazla “kanıt” sunmayı düşünürken engellemiş beni ne yazık ki. “Senin gibi düşünmüyorum” ya da “ben şöyle düşünüyorum” diyemiyor da savcılığa şikayet edeceğim diyor mal.

FETÖ'cü yada TERÖRİST dememiş olması daha şaşırtıcı, bu ülkede kendilerinden farklı düşünen herkese bu yakıştırmalar yapılıyor maalesef.
- Düşünce ve ifade özgürlüğünün yok sayıldığı bir coğrafyada, farklı sonuçlar beklemek anlamsız. Ama mücadelemiz sürecek.

Mücadelemiz sürecek deyince sevgili @Psinoza yine bak şiire bağladım.

_QAeE09tJLQ

Son düzenleme:
FETÖ'cü yada TERÖRİST dememiş olması daha şaşırtıcı, bu ülkede kendilerinden farklı düşünen herkese bu yakıştırmalar yapılıyor maalesef.
- Düşünce ve ifade özgürlüğünün yok sayıldığı bir coğrafyada, farklı sonuçlar beklemek anlamsız. Ama mücadelemiz sürecek.

Henüz cevabını değil, sorusunu bile bilemediğim sayısız toplumsal mesele varken böyle şikayetlerle beni ancak ara ara güldürür ve belki, bir toplumda bir MAL nasıl yetişir sorusunu benim için tekrar gündeme taşımış olurlar sevgili dostum.

Ama elbette bu sorunun benlik birşey olduğunu düşünmüyorum. Herkesin birbirini gözetlediği, standarta uydurmaya çalıştığı, ihbarlarda bulunduğu bir çağda yaşıyoruz. Trkiye özelinde bu verili siyasi iktidarın ve ekonomik durumun sallantısinddan dolayı daha çirkefçe gerçekleşiyor. Bu sebeple insanlar düşüncelerini ifade ettikleri için soruşturuluyor, yargılanıyor, hatta tutuklanıyor. Nasıl ki televizyon programlarında, gazetelrde muhalif bir karşı çıkış göremiyorsak artık, sosyal medyada da tek bir bakış açısının olmasını istiyorlar. Çünkü kendi çirkefliklerini ancak böyle aklayabileceklerini düşünüyorlar. Kendisinin taraftarı olmuş ya da taraftarı olmasa bile susmuş bir kitle onlar için elbette ideal bir toplumdur. Ama uunuttuklari bir şey var, düşmansız yapamazlar (: Ve her mal gibi birgün çürüyecek, değerleri düşecek ve çope atilacaklar.

Konuya tam vakıf olamadım inanılmaz ağrılı bir akşamdı benim için şu anda da mobilden giriyorum ve azalsa da ağrım var size sonra katılacağım, sevgiler cağnım Psinoza

Telif ile ilgili bir sorun var sanırim, bu yüzden bazı youtube videolari acilmiyor buradan @Süreyya, arzu edersen düzenleyerek farkli bir eseri bizimle paylasabilirsin.

Geri