Uyumsuzlar

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
2019 yılından bu yana bu mecradayım.
tanıyanlar zaten biliyor. o dönemlerde de allah allah! dediğimiz bazı hususlara şahitlik ediyorduk ancak bu dönemde şahit olduklarımız kalbin ibresini bozuyor ritim ayarlarıyla oynuyor. allah, aklımıza mukayyet olsun.

bir süredir hayatla ilişkim telefondaki sağlık uygulamasıyla sınırlı. 8k adımdan aşağı atarsam kendimi başarısız sayıyorum. başarı kıstasını bu kadar düşürünce diğer başarısızlıklar da ortadan kalkıyor \o/

-yürümenin felsefesi adlı kitabımdan...

beni muhatap alıp yazmana çocuklar gibi sevinip gururlanıyorum... çünki boş hayatım bi anlam kazanıyor... demek benim de bir kimliğim bir fikrim var.
Niye böLe yapiosun..su an maytap mi geciyosun otoriterligi mi yerle bir ediyorsun anlayamadim JvsJBKjKK
Yoksa yasasin tabii özgür fikircilikkkkkk

Selamün aleykum..
Uyumsuzlar demisken dün Antonio Gramsci okumustum ki,adam hapise tikilmisti.
Mussolinin ters asilmasinin nedeninin karmasi bu olsa gerek diye aklimdan gecirdim,senin konudaki görsel isik hiziyla fikrimden gectiginde ben tinkaş Antonio yu okudugumda.
Cok atesli bir isme sahip iken,böyle kup kuru sinif analizleri yapmasini yadirgadim acikcasi.
Neyse ki her insanin entelektüel oldugunu söyleyip,her insanin bunun farkinda olmamasi ve daha dogrusu popkültürü ile kendisini avutmasi söylemi,icime biraz su serpmis olsa da,Machiavellist bir tutumu benimsemis olmasi,beni biraz degil,hayli mutlu etti.
Öte yandan Edward Said in onu yücelestirmesi ..Antonio'nun, marksizmin biraz insanlarin spirituel ihtiyaclarini da karsilamasi gerektigini savunmasindan olabilir.
Uyumsuz iste.

seçimlerden önce anketler kötü gitmektedir ve reis işi garantiye almak için 5 milyon suriyeli ve afganı (daha) vatandaşlığa alır.

chp -

'tayyip bey, tayyip bey. kaçış yok, kurtuluşun yok. o sandık tıkır tıkır gelecek, sen de tıpııış tıpış gideceksin. 5 milyonmuş. o sana yetmez. vallahi de yetmez, billahi de yetmez. sen bir de 15 milyonu dene bakalım. hodri meydan!'

sosyalistler -

'akp kritik seçimler öncesinde son kartlarını oynuyor. amacı ırkçılığı yükselterek emekçileri birbirine düşman etmek. biz ise 'proletaryanın vatanı tüm dünyadır' şiarını hatırlatıyor ve türkiye'de yaşamayan suriyeli, afganistanlı emekçilerin de vatandaşlığa alınması talebini yükseltiyoruz!'

anarşistler -

'bütün mültecilere acil oy hakkı'

iran'da ahlak polisi diye bir yapılanma var. yanlış anlaşılmasın bu ahlak polisi denen yapılanma öyle taciz, tecavüz, insan haklarının korunması ve uyuşturucu gibi maddelerinin önlenmesine yönelik değil sadece bir kadının başörtü takıp takmadığını, taktıysa düzgün takmış mı gibi bir görevleri var. ve nihayet görevlerini yapıyorlar.
dün 22 yaşındaki mahsa amini isimli kadın başörtüsünü düzgün takmadığı gerekçesiyle "ahlak" polisleri tarafından işkenceyle katledildi. tahran dahil bir çok kentte kadınlar protesto eylemleriyle gerici faşist rejime lanet okuyorlar.

kesinlikle bu!

'Pazar günü o meydanda toplanan faşist-şeriatçı kırması kitle rejimin potansiyel sokak kuvveti olarak karşımıza çıkıyor, oradan sadece LGBTİ bireylere mesaj verilmiyor, seçim konjonktürüne giren Türkiye’de bir güç gösterisi yapılıyor.'

mitinginin esasen islamcı bir organizasyon olduğu açık ama biz resmi sloganlardaki, metinlerdeki anahtar kelimelere bakalım.

'lgbt dayatması', 'ailenin korunması', 'küresel çeteler'... bunlar dini bir itirazdan gelen kavramlar değil.

bunlar avrupa'nın özellikle doğusunda yoğunlaşan, ancak örneğin yıllardır italya'nın eşcinsel evliliği kabulünü de önleyen, sağ popülist, ulus-devleti ihya etme yanlısı, gelenekçi akımların kullandığı kavramlar. o akımların dünyayı bütünsel yorumlama çerçevesine oturdukları gibi, toplumun geneline seslenme iddiası da taşıyorlar.

dolayısıyla mitingin eskinin tekrarından ibaret değil; bir başlangıç. sadece duygusal ve ajitatif bir nefret-sevgi ikiliğine oturtarak yorumlamak anlamsız.

yani abartmıs olmayayım ama ukrayna'daki savaş lambadaki cini çıkardı. ne dünya, ne ülke dünkü gibi olmayacak artık. önümüzdeki günlerde başka konularda da benzeri esinlenmeleri, etkileşimleri ve seslerini giderek yükselttiklerini göreceğiz.

bir de sevgili @Lefty rica etsem içeriği düzelterek, haber içerigini kaldırabilir misin. muhalif yayınların olanakları fazlasıyla kısıtlı. siteye tıklanma ne kazandırır bilmiyorum ama en azından okumak isteyen direkt kaynaktan okusun.

cînarê me bi dengekî bilind dengê keman vekirye. diya min dibêje 'ev zîqe zîqe çiye guh ji me bir' bi telaq xebera te ye daye ev qeşmerên entelektûel hiş û mêjiya me niya êdî...

Geri