Lucid rüyadan astrala geçebilir miyim bilmiyorum. Ama çalışıyorum. Belki zaman içinde hareket edebilirim. Bir kaç kez denedim. Ama az kalsın boğuluyorum. Birden etraf kararıyor ve kendimi bir banyoda buluyordum. Ortada bir taht var. Vefat etmiş annem doğum yapıyor. Dogan çocuk benmisim! Bu üç defa oldu. Bir daha zamanda geri gitmeye çalışmadım. EkSen sen ne diyorsun bu duruma.
Bilinçaltı dipsiz kuyu misalidir. Oraya inecek ipin uzunluğunu kişi kendi ayarlayamaz. Astral da gezinme filan ki eski adıyla ona tayy-i mekân denir... Herkesin harcı değildir bildiğim kadarıyla. Bak daha bu gece beni hafiften bir korkutmaya çalıştılar... Rüyamda kadın kılığında gezinen bir cin çocukları kaçırıp yiyormuş derken benim eve geliyor .. Hedefinde yiğenim var güya onu da kaçıracak ama ben farkındayım evde olduğunun. Odalar da onu arıyorum ama her defasında ben hangi odaya girsem o başka bir odada beliriyordu. Sonunda bir odada kıstırıp üstüne atladığım anda sıçrayarak uyandım.
Şimdi ne diyim ben bu rüyanın yorumuna .. Ne bileyim ben diyebilirim anca.
Senin kide buna benziyor. Bilinçaltı çekmecelerinde neyin neden saklandığını tam olarak anlayamayız ..
Tayyi mekân da ise kişi savunmasızdır aslında. Oralarda gezen varlıklar bulunur. Fark ederlerse bir güzel dalgalarını da geçerler. Boş ver sen astralı filan bizimle kal ..