S
Simurg
Ziyaretçi
Ziyaretçi
2018 yılının en önemli göksel olaylarından biri olan Uranüs'ün burç değiştirmesi konusu ile ilgili ben de bir şeyler yazmak istedim.
Uranüs'ün 14 Mayıs dolaylarında Koç burcu macerası sona erecek ve Boğa burcuna geçecek 7-8 yıl kadar da burada kalacak.Öncelikle yazımı batı astrolojisi ekolüne göre yazacağım çünkü klasik astroloji yani vedik/hint astrolojisi Satürn ötesi planetleri kale almaz. (Uranus,Neptün,Pluton)
Bu sebeple hangi burcu nasıl etkileyecek kısmında en başta yükselen burcunuzu sonra ay burcunuzu en son da güneş yani ben şu burcuyum dediğiniz burcu dikkate alarak okuyunuz yani ilk referansınız mutlaka yükselen burcunuz olsun.
İlk önce Uranüs'ü biraz tanıyalım:
Fotoğrafta gördüğünüz gibi Uranus anormal gibi hareket eden bir planet.Bir gök taşının çarpması sonucu bu şekilde yörüngesinin,halkalarının değiştiği düşünülmekte.
Kova burcunu yönetir.
Görünüşü bile Kova ile özdeşir aslında.Anormal ve aykırı bir duruş. Saturn'den sonra gelir Saturn'un butun o sıkı katı kuralları,gelenekleri Uranüs ile yıkılır. Modern Astrolojinin ilk planetidir ve zeka ile ilişkili Merkür'ün de bir üst oktavıdır daha güçlü halidir.
Yüksek teknoloji,büyük bilimsel gelişmeler,dahiler,gök bilimleri,uzay,ani gelişen krizli olaylar,devrimler Uranüs ile ilişkilendirilir.
Uranüs n/p yani nötr bir planettir. Enerjisinin iyi ya da kötü konumuna,maruz kaldığı açılara bağlıdır.
Örn: Güne mutlu başlamış birinin,günün sonunda hiç beklenmedik bir kaza geçirmesi kötü açılı bir Uranüs ile, birinin hiç ilişkisi yokken yıldırım aşkıyla hayatının aşkını bulmasında iyi açılı bir Uranüs'ün payı olabilir.Uzak bir planet Uranüs dolayısıyla bu 7-8 yıllık yolculuğundakini etkisini yoğun hissetmeyiz.
Uzak planetlerin tamamı (Uranus,Neptün,Pluton) etkilerini en iyi özellikle bireysel planetlerle (Güneş,Ay,Merkür,Venüs,Mars) etkileşime girdiklerinde gösterirler. Aylık ya da yıllık etkilerde diğer uzak planetlerle ya da toplumsal planetlerle (Jupiter,Saturn) etkileşimlerine bakmak daha yerinde olacaktır.
Bu transitten en çok Boğa,Akrep,Aslan,Kova etkilenecek diyebiliriz.
Şimdi hangi burcu nasıl etkileyeceğine gelelim:
En başta dediğim gibi özellikle yükselen,sonra Ay sonra da Güneş burcunuzu baz alın.
Parmak izi misali kişisel haritanıza göre bu etkiler daha şiddetli,daha hafif ya da nötr bazda seyredebilir.