kamil0920
Bronz Üye
-
-
-
-
-
Çok Çabuk unutuyoruz" dediğimizde haklı olduğumuzu herkes biliyor ama gelgelelim söylem bittikten sonra hemen yine unutuyor. Olumlu düşünmeden olumlu şeylerin olmasını bekleyemezsin, neler yaparak bunu aşabilirim diye düşünmen gerekir dediğimizde; Bravo, helal olsun, diyenler. Bir saat sonra yine başlıyorlar bu şöyle, böyle kötü, Hay ben bu işin... falan filan yine aynı iş. Olumsuz olan bir şeyi Beğenmiyorsan, olumlu olanını biliyor olman gerekiyor değil mi? Madem biliyorsun, Neden bunu söylemiyor açıklamıyorsun da etrafındakileri de her şeyin kötü olduğuna inandırmaya çalışıyorsun? Nefes alıp yürüdüğüne şükür etmesi gerektiğini bilmeyen bir insanın, yatalak kaldıktan sonra aman sağlığına dikkat et demesi gibi bir şey oluyor. Yaptığınız, bugün insan eliyle yapılan, değer biçilen satılık yaşamlar söz konusu. Evet-evet maddiyat düşkünlüğünden bahsediyorum. Ömrümce unutamadığım bir program vardı lise zamanlarında izlemiştim. Bir televizyon programında Sakıp Sabancı'ya sorulan bir soru karşısında hüngür hüngür ağlamaya başlamıştı. Soru çok basitti; Efendim, bugün Türkiye'nin en zengin insanlarından birisisiniz, pekala isteyipte alamadığınız bir şey oldu mu? Cevap biraz durduktan sonra, o en zengin insandan Gözyaşları içinde geldi - Benim fabrikaların var günde yüzlerce araba üretiyorum ama oğluma bir araba alamıyorum.... Umulur ki bir ders çıkarabilirsiniz.. Ama merak etmeyeyim bu yazıyı okuduktan yarım saat sonra unutacağınızı da biliyorum. Aklıma geldi Yazayım dedim, Malum bu sayfa bir hatıra olarak kalacak. Bu arada su israfını önlemek için artık muslukları daha az açıp kullanıyorsunuz değil mi?