Unutuyormuyuz, unutturanlar mı var?

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Çok Çabuk unutuyoruz" dediğimizde haklı olduğumuzu herkes biliyor ama gelgelelim söylem bittikten sonra hemen yine unutuyor. Olumlu düşünmeden olumlu şeylerin olmasını bekleyemezsin, neler yaparak bunu aşabilirim diye düşünmen gerekir dediğimizde; Bravo, helal olsun, diyenler. Bir saat sonra yine başlıyorlar bu şöyle, böyle kötü, Hay ben bu işin... falan filan yine aynı iş. Olumsuz olan bir şeyi Beğenmiyorsan, olumlu olanını biliyor olman gerekiyor değil mi? Madem biliyorsun, Neden bunu söylemiyor açıklamıyorsun da etrafındakileri de her şeyin kötü olduğuna inandırmaya çalışıyorsun? Nefes alıp yürüdüğüne şükür etmesi gerektiğini bilmeyen bir insanın, yatalak kaldıktan sonra aman sağlığına dikkat et demesi gibi bir şey oluyor. Yaptığınız, bugün insan eliyle yapılan, değer biçilen satılık yaşamlar söz konusu. Evet-evet maddiyat düşkünlüğünden bahsediyorum. Ömrümce unutamadığım bir program vardı lise zamanlarında izlemiştim. Bir televizyon programında Sakıp Sabancı'ya sorulan bir soru karşısında hüngür hüngür ağlamaya başlamıştı. Soru çok basitti; Efendim, bugün Türkiye'nin en zengin insanlarından birisisiniz, pekala isteyipte alamadığınız bir şey oldu mu? Cevap biraz durduktan sonra, o en zengin insandan Gözyaşları içinde geldi - Benim fabrikaların var günde yüzlerce araba üretiyorum ama oğluma bir araba alamıyorum.... Umulur ki bir ders çıkarabilirsiniz.. Ama merak etmeyeyim bu yazıyı okuduktan yarım saat sonra unutacağınızı da biliyorum. Aklıma geldi Yazayım dedim, Malum bu sayfa bir hatıra olarak kalacak. Bu arada su israfını önlemek için artık muslukları daha az açıp kullanıyorsunuz değil mi?

Jose saramago'nun körlük isimli kitabı var. okudun mu bilmem ama onda özellikle romanın sonunda anlatılan bazı olaylar var şu anda böyle bir körlük içindesin farkında değilsin. Aç kalmadan Nimet'in, susuz kalmadan suyun kıymetini bil. daha da bir şey demeye gerek yok. Nasıl olsa sen yine kahkaha atacaksın.

Konunun ana teması ses frekansları ile insan bilinçaltına mesaj yollamak amaçlıydı. ama senin sayende başka bir konuya da geçmemizi sağladı, neyse teşekkür ederim.

Tüm aile fertleri gün boyu işemeden klozete su dökmüyoruz. Evet, sifon çekmek zaten yok. Dökme suyunu, kurutma makinesinin haznesine toplanan suyu biriktirerek elde ediyoruz. Kurutma makinesi her yıkamada yaklaşık bir buçuk litre su damıtıyor. Yazın klima suyu ile çiçek suluyoruz. Şu an nefes alıp verirken ortaya çıkan su buharını damıtma çalışmam var. Kbb'cilerin kafa aynaları var. Onu ağzıma tutup boynuma astığım pet şişeye yoğuşan damlaları topluyorum. Çok randıman alamadım ama uğraşıyorum.

Tüm aile fertleri gün boyu işemeden klozete su dökmüyoruz. Evet, sifon çekmek zaten yok. Dökme suyunu, kurutma makinesinin haznesine toplanan suyu biriktirerek elde ediyoruz. Kurutma makinesi her yıkamada yaklaşık bir buçuk litre su damıtıyor. Yazın klima suyu ile çiçek suluyoruz. Şu an nefes alıp verirken ortaya çıkan su buharını damıtma çalışmam var. Kbb'cilerin kafa aynaları var. Onu ağzıma tutup boynuma astığım pet şişeye yoğuşan damlaları topluyorum. Çok randıman alamadım ama uğraşıyorum.
Abi Kamil0070920 hepimizi böyle böyle sürdürülebilir yaşama alıştıracak kaçarı yok. Ben de naçizane bir iki proje geliştirdim. Şu sıralar ar-ge faaliyetleri yürütüyoruz. Bilhassa sabahları araçların camında oluşan buğuyu süper emici selpaklarla silip daha sonra o selpakların içerisinde biriken sıvıyı bir pres vasıtasıyla özel bir kutuya damıtıyorum.Ardından yeni bir filtre katmanı oluşsun diye de o kaptaki suyu bir tülbentten süzerek sürahiye dolduruyorum. Bu sayede bu zamana kadar 29 ml su elde ettik.

Yolumuz uzun, heyecanımız yüksek, gençliğimiz var. Başaracağız...

Son düzenleme:
Kamilcim afganistanda satilan cocuk konusunda cocugun satilmasını olumladığın postu unutmadim.

Kamilcim afganistanda satilan cocuk konusunda cocugun satilmasını olumladığın postu unutmadim.
Adam madmax evreni adamı. Onu sadece su ilgilendiriyor. Bence bir proje de sen geliştir gönlü olsun. Misal idrarın amonyaktan arındırılması yenilenebilir idrar çalışması için çalış. Sana güveniyorum

@glu temizlikte su kullanimini sıfıra indirebiliriz. Bor'la kuru temizleme üzerine çalışıyor bir endokrinolog arkadaşım. Gizli servis infazına kurban gitme riski olduğu için adını saklı tutuyoruz

Adam madmax evreni adamı. Onu sadece su ilgilendiriyor. Bence bir proje de sen geliştir gönlü olsun. Misal idrarın amonyaktan arındırılması yenilenebilir idrar çalışması için çalış. Sana güveniyorum
Bunu apocalypto filmindeki gibi koşturucan.
Arkasına arı kovanı bırakıp yihaaaaa diye vurucan.
Ardındanda ayıları salıcan omrunce unutmaz.

@Xasthur sen kamil hocamı bilmezsin. Bu abim bir kere çılgın bir proje üretti. Anadoluda otobüsle giderken kimometrelerce boş arazi var. Bunlar işlenmiyor. Neden tarım arazisi olarak kullanmıyoruz dedi. Benim baldız da benzer bişey söylemişti. Enişte dedi, neden bu kadar boş alan varken insanlar belli bir alana (kentler) sıkış tepiş yığılıyor dedi. Gözlerim doldu.

Edit: kimometre, kilometre olacak.

@glu temizlikte su kullanimini sıfıra indirebiliriz. Bor'la kuru temizleme üzerine çalışıyor bir endokrinolog arkadaşım. Gizli servis infazına kurban gitme riski olduğu için adını saklı tutuyoruz
Hocam büyük bir sorunumuz var. Bir koşu mahallemizin badecisine sordum "bornan abdez olmaz" dedi. Ne yapacağımızı şaşırdık. Belki de Amerika, Türk milleti abdestsiz dolaşmasın diye bor çıkarmamıza izin vermiyor....

Dinimiz kolaylık dinidir. Susuz abdest (teyemmüm) zaten dinimizde belli koşul şartlar için tanımlanmış. Yani toprak bize yeter bora gerek yok. onu yerli uzay gemimizde kullanacağınız insaaallah

Bana kalp attın... Umabilir miyim?

Geri