Unutamadığınız bir yol hikayeniz/anınız var mı ?

Konu sahibi son olarak 81 gün önce görüldü
Metrobüse Beylikdüzünde binme gafletine düşmüştüm. Bayağı kalabalıktı. Metrobüs ofayan puflayan insanlarla dolu herkes gergin. Kızın biri geldi ' ee bi müsade verseniz ' diye bir tepki gösterdi ama arkamı nereden göreyim yahu. Bende ' ee önce bir müsade isteseniz ' dedim. Bir şey demeden indi ama biz üst üste bindik o inerken 50 li yaşlardaki amcamız önce 'kaptağğğn akraba olduk burda alma yeter' deyişiyle gözüme battı. Dayının arkasında da genç bir çocuk var bak ben kaç yaşında adamım dayamıyorsun dimi tarzında muhabbetler dönüyor. Şakasına mı yapıyor ciddi mi çözemedim.
Biraz sonra Arkasında zaten bir genç var metrobüs durdu yeni bir yolcu aldı bu da genç bir çocuk dayının tam önüne geçti. Dayının feryadı metrobüste yankılandı
'kaptağğğğğğn tost olduk tost yeter kaptağğğn'
Mimik dahi oynatmadım ama şoktu resmen.

Yaklaşık 1 hafta önce idi sanırım kartaldan kadıköye metro ile gittim
uzun boylu çok iri uzun saçlı seyahat cantalı orta yaşlı bir adam kulaklıkla müzik dinliyordu
gözleri kapalıydı kendinden geçmiş sekilde vücut dili ve ağzı ile ritmik sekilde sarkıya eşlik ediyordu
yolcuların bazısı bakıp bakıp güldüler "ne yapıyor bu manyak"diyen bile oldu
sonra 10-11 yaşlarında bir çocuk yanına geldi aynı hareketleri yapmaya başladı bir yandan da gülme krizine girdi çocuk. Adam kafasını sallarken bir ara gözünü açtı çocugu farketti ve gülümsedi
kulaklıgı cıkarıp müziğin sesini dışarıya verdi birlikte dans ettiler bir kaç yolcu da katıldı
çok keyifli ve hoş bir görüntü eşliğinde yolculuk yaptım
aklıma geldikçe gülümsüyorum...

Yine bi gün denize düşen yılana sarılır hesabı ile Metro Turizm den kestirmiştim bileti,Kayseri-Mersin arası yolculuk yapacaktım,aracın internette belirtilene rağmen ne rahat koltuğu vardı,ne ekran vardı,ne adam akıllı ikram vardı hepsini geçtim !Kliması kaloriferi her neyse çalışmıyordu! Bahsettiğim zamanda kış zamanı ayaz bildiğiniz,ne klima çalışıyor ne havalandırma açılıyor bildiğiniz soğuktan moron olmuş şekilde o 320 km yol nasıl uzun geldi bi bilseniz..

Metroda gelin ve damat görmüştüm bigün.
Hafta sonuydu sanırım. Yanlarında bikaç kişi daha şık giyinen.
Yakışıklı bide çocuk. Merak ettim sordum.
Hani özel bi araba ve kuyruğunda tenekeler olması gerekirken ne işleri vardı orada.
Metroda tanismislar ve düğün yerine metro ile gitmenin eğlenceli olacağını dusunmusler.
Ben inene kadar sohbet ettik. Çok tatlilardi. Umarım ayrilmamislardir.

kartal da indim diğer yakaya geçicem
yan yana yolculuk yaptığımız çocuk da peşimden geliyor
sorular soruyor öyle konuşuyoruz üst geçitten karşıya geçtik yürüyoruz
en son nereye gidecektin dedi karşıya geçicem dedim
iyi ki gelmişim senle dedi
yanlış yerde bekliyosun indiğin yerde bekleyecektin dedi

Var. Eskiler de bilir.
Bi istanbul İzmit arası valizimi taşıyan çocuk vardı :honk:
Vay arkadaş ya ne günlerdi :dyg:

yenilere de anlat ben bilmiyom olayı [emoji48]

Ya Günlerden bir gün istanbula gittim Ordan İzmit'e geçicem metrodan indim bir sürü valizim var terminale geçiyorum sabah saat 6 gibi yanlış hatırlamıyorsam. Sonra bi çocuk yanıma geldi yardım edeyim mi dedi valla olur dedim :honk: sonra taşıdı işte. Ben de gittim biletimi aldım hemen otobüs vardı. Sonra nezaketen çocuğa çok teşekkür ederim size de bi çay ısmarlamak isterdim ama otobüsüm şimdi kalkıcak dedim. Bu da tutturdu iptal edelim diye saati geldiği için iptal etmediler bu dedi ben de geliyorum :honk: otobüste yer de yoktu neyse buldu bu bitane koltuk rica minnet yer değiştiler falan İzmit'e gittik birlikte. Arkadaş yarim gün çalışıyordu onu bekleyene öğle olana kadar oturduk çay içtik falan. Sonra bir müddet aradı bişiler oldu ama öle kaldı gitti :honk:
Çayı da hiç sevmem bu arada :T:

normalde hiç sevmem ama insanlar nasıl evleniyor diye gözlemlemek için akrabanın nikahına gitmeye karar verdim. araba falan yok, saraçhaneden binip gideceğiz mecbur, hangisine bineceğimizi de bilmiyoruz sora sora iki katlı bi iett otobüsüne bindik. ama nasıl kalabalık, ablamlardan ayrılıp çaresizce yeğenimle birlikte üst kata çıkıp oturduk. ineceğimiz durağı da bilmiyor olmanın korkusuyla daha da kalabalıklaşan otobüsten bi anons yükseldi "nikah salonunda inecek muhammed b. aşağı lütfen." ahsjdjska başta anlayamayıp sonra heycanla ayağa kalkıp inmek için kalabalığı yararken millet bize bakıp artık inecekleri anons ediyorlar heralde diyor. ahsjdksk meğersem ablam şöföre rica etmiş.

Gezinin birinde öğrenci kaybetmiştik. Bir gün anlatırım

üniversite yıllarındayken ankara'ya gitmiştim. dönüşte hiç istemesem de bilet kalmadığı için metro'yu tercih etmiştim. istanbul'da indirecekleri yerde trakya tarafına doğru basmış gitmişti şoför :asd:

avcılar yerine silivri'de inmiştim halk otobüsüyle dönmüştüm sonra :asd:

normalde hiç sevmem ama insanlar nasıl evleniyor diye gözlemlemek için akrabanın nikahına gitmeye karar verdim. araba falan yok, saraçhaneden binip gideceğiz mecbur, hangisine bineceğimizi de bilmiyoruz sora sora iki katlı bi iett otobüsüne bindik. ama nasıl kalabalık, ablamlardan ayrılıp çaresizce yeğenimle birlikte üst kata çıkıp oturduk. ineceğimiz durağı da bilmiyor olmanın korkusuyla daha da kalabalıklaşan otobüsten bi anons yükseldi "nikah salonunda inecek muhammed b. aşağı lütfen." ahsjdjska başta anlayamayıp sonra heycanla ayağa kalkıp inmek için kalabalığı yararken millet bize bakıp artık inecekleri anons ediyorlar heralde diyor. ahsjdksk meğersem ablam şöföre rica etmiş.
kalabalıkta oturmuş vayyyy[emoji13] [emoji13] [emoji13] [emoji13]

bi dolu suriyeli ile bursaya gitmiştik. hiç unutmuyorum

Yozgat'ta bir kış günü yerde dünya kadar kar varken arkadaşın evine geçtiğimizde yolumuza bir anda kurt çıkmıştı. Dört kişiydik ikisi yukarı çıkabilmişti iki arkadaş kalmıştık. Kurt gözlerini benden almıyordu. Öbür arkadaş da yavaşça geriye doğru hareket edip kurtulmuştu bi o bi ben kalmıştım. Kafamı çevirsem kurt hırlıyordu. Gözümü gözünden aldığım an hırlıyordu direk bakmam gerekiyordu ona. uzun bir süre bu şekilde bakışmıştık. Hiç bir şekilde hareket ettirmiyordu. O an aklımdan geçen ben bunu belgeselde görmüştüm tıpa tıp aynısı lafıydı. İlerden sokak köpekleri buna havlayınca beni o an orada bırakıp onların üzerine koştu bende öyle kurtulmuştum. Tabi artı bir havasıda olmuştu. Karnı aç bir kurt ile uzun süre bakışmanın havası. Soyadımda kurt olduğundan kurt kurda birşey yapmaz diyip duruyordum. Halbuki o an nasıl terlediğimi ne hale geldiğimi bir tek o kurt biliyor :)

Evet var bundan 4 yıl kadar önce otobüsle didime tatile gitmiştim tanesine 4 TL verdim molada biber dolması aldım afiyetle yedim ama 1 saat sonra kustum
Öyle böyle değildi rezil olmuştum :T:

otobüsteydim uyuyamadım sabaha kadar yol bitmedi

Bahar bilir Kahramanmaraş'tan kız almıştık kına gecesine giderken 16 saatlik yol,
tüm yol boyu uyudum. Kaybolduk arabada yengemler hatim indiriyor ,ben uyumaya devam ediyorum.
Kaybolduk dedikleri halde.

Geri