Unutamadığınız bir yol hikayeniz/anınız var mı ?

Konu sahibi son olarak 80 gün önce görüldü
1) ilk defa şehirler arası yolculuk yaptığımda, mavi renkli güzel bir Peugeot 206 ile yarışıyorum gibi hissediyorum. İstanbul'dan İzmir'e gidiyorum. Manisa-İzmir arası çok dönemeçli bir yol vardı. sağa sola dönerken korkuyorum. ben korkarken önümdeki Peugeot fena yapıştırıyor. "ulan ne şoförler varmış be" diyorum içimden. sonra düz yola çıktık, ilerde yakaladım aracı. kafamı sola çevirip bir baktım. iki tane hatun. :D

2) Fiorino şirket arabası var, ön takım dağılmış. biraz hızlandığında aracın önü zıplıyor, titriyor. İstanbul/Uğur Mumcu iş arkadaşlarımı işten önce alır, işten sonra bırakırdım. Yakacık - Uğur Mumcu arası da bayağı dönemeçli yine yukarıdaki hikaye gibi. kırmızı Polo ile bu defa "kendimce" yarışıyorum. ama o hep önde. düz yolda biraz yakınlaşıyorum, dönerken geçiyor. ama ben dönerken kan ter içinde kalıyorum, o tere yağından kıl çeker gibi dönüyor. bir ara yavaşladı, o şoförün de kadın olduğunu gördüm. bu defa komik olmadı. kadınlar da gerçekten güzel araba kullanıyorlar.

Arabayla Turkiye'ye gitme planimiz var 3500 km cik kadar. Sirbistandan gecmek istemiyoruz o donem gidenler cok sorun yasamis. Neyse dedik Italyadan gemiyle Yunanistana gidelim. Sahil boyunca gidiyoruz, Pescaraya geldik bilet bulamadik, Anconaya geldik bulamadik oha Bariye geldik yine bilet yok.
Cizmenin ucuna kadar geldik Brindisiye. Bu kez bilet vardi. Lakin biz saniyoruz ki gemi kamarasinda yatacagiz. Peeh dinleniriz diyoruz dusumuzu da aliriz misler gibin. Malesef durum oyle degil 10 saat gemi sirasi / cilesi ( adini sen koy ), bekledikten sonra zar zor gemiye biniyoruz.

Fakat soyle bir ayrinti var gemide birak yatacak yer oturacak yer bile yok. Savastan kacan multeciler gibi herkes heryere yatmis, Merdiven altindan tut saldayelere kadar sere serpe heryer insan bedeni. Ciktik en ust kata, dedik acikhavada yildizlari seyrederek uyumakta varmis kaderde.

Battaniyeyi aldik serdik yere, ama mumkunati yoktu uyuyamiyordum. Gece 2 gibi kalkip gemiyi dolasmaya ciktim, oyle bisikletle dunya turu yapan adamlarin heryere kolaylikla kivrilabilabildigini fark ettikten sonra kafama koydum uyuyabilecek bir yer bulmam gerekiyordu.
Bar kismina gittim baktim orasi biraz sakin, gozume luks bir koltuk ilisti hemen gittim oturdum gozumu kapadim uyuyor numarasi yaparaktan kiviriliverdim.
Sabah uyandigimda koltugun diger ucunda bir adam yatiyordu. Adamin battaniyesini cekmisim kendi uzerime :mrslkm: Sanki dunyanin en normal seyi imis gibi bir yabanciyla koltukta sabahladim.

Geri