Ünlü dondurma markası boş külahı paralı yaptı: Üzgünüz külahlarımız ücretlidir

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Türkiye'nin ünlü dondurma markası, boş külahtan 6.5 TL almaya başladı

Mayıs ayında açıklanan verilerle yıllık bazda yüzde 75,45 oranıyla zirveyi gören enflasyon, çarşı pazardaki yüksek fiyatları ortaya koyarken ünlü bir dondurma markasının aldığı karar, vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Kahramanmaraş dondurmasını franchise sistemiyle neredeyse Türkiye'nin 81 vilayetinde satan marka, külahlardan para almaya başladı.

Ünlü markanın bir şubesinde "Üzgünüz maliyetlerden dolayı kilo dondurma satışlarında külahlarımız ücretlidir" yazısı yer alırken yazının devamında "Boş külah 6.5 TL" ifadesi yer aldı.

Markanın kararı hem bayilerden alışveriş yapan müşteriler tarafından hem de sosyal medya üzerinden eleştirilere konu oldu.

Kaynak

1717995141741-kul.jpg

Haklı abicim. Kilo ile dondurma alan adama külah verilmez.

Dondurmasız külahı alan da vardır belki:)

hocam, tam tersi olması gerekmiyor mu? zaten kiloluk almışım. 2-3 külahta ücretsiz veriversin. ama 1 top dondurma alandan alırsın, külah ücretin. bu mantıklı.
Değil. Top top 1 kg dondurma tamamlanacak kadar koy bakalım müşteriye. 1 ev parasına çıkar. En ucuz 30 en çok 100 lira gördüm bu sene bir top. Kilo ile ucuz oluyo.

Yani perakende satınca külah parası misli ile çıkıyor aslında.

Hiç ticaret de bilmiyorsun . Ne okudun sen? Bakkal emanet etmem sana

Eskiden bedava veriliyordu ve sadece kağıt helvaya para alınıyordu ki o bile çok düşük bir rakamdı.
Açıkladım bir üstte.

Değil. Top top 1 kg dondurma tamamlanacak kadar koy bakalım müşteriye. 1 ev parasına çıkar. En ucuz 30 en çok 100 lira gördüm bu sene bir top. Kilo ile ucuz oluyo.

Yani perakende satınca külah parası misli ile çıkıyor aslında.

Hiç ticaret de bilmiyorsun . Ne okudun sen? Bakkal emanet etmem sana

Açıkladım bir üstte.
Tamam, maliyetler arttı ve kurtarmaz ancak yine de kendileri imal edip bir yol bulabilirler diye düşünüyorum. Külahı çocuklar istiyor.

Tamam, maliyetler arttı ve kurtarmaz ancak yine de kendileri imal edip bir yol bulabilirler diye düşünüyorum. Külahı çocuklar istiyor.
Çocuklara her istediğini veremem. Düz külah kullanmıyoruz. Kornet tabir edilen külah bunlar. Parasını vermediği şeyin değerini anlayamaz müşteri

kutu halinde 400ml dondurma aldım bebe bisküvili muzlu falan yazıyodu üstüne bebe bisküvisi üfleyip bırakmışlar.

kardeşim parası neyse koysana bisküvisini şunun.

neyse konuya dönecektim vazgeçtim sinirlendim.

kutu halinde 400ml dondurma aldım bebe bisküvili muzlu falan yazıyodu üstüne bebe bisküvisi üfleyip bırakmışlar.

kardeşim parası neyse koysana bisküvisini şunun.

neyse konuya dönecektim vazgeçtim sinirlendim.
Bebe bisküvili dondurma mi aldın, sebep?

Müşteri gelmiş ve kilo ile dondurma alıyor ancak sen halen külahın maliyetinde olup yazı asıyorsun. Büyük markalara böyle küçük hesaplar yakışmaz. Külahın en az maliyetli halini bulup, durumu müşteriye yansıtmamak gerekiyor.

maliyeti düşürmek adına kaliteyi de düşürdükleri için assssla kendi dondurmasını imal eden yerden dondurma almam........ geçenlerde madonun giresun şubesindeki dondurmalarda salmonella tespit edildi........ paketli dondurmalardan devam......... bimde akdonun var gayet lezzetli.......

Geri