Üniversiteyi Aile ile Aynı Şehirde Okumanın Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir ?

Konu sahibi son olarak 1065 gün önce görüldü
Üniversiteyi ailenizin yanında okumanın avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

Henüz bir dezavantajını göremedim...

Aile candır ya. Şu "kendi ayaklarım üstünde durmak istiyorum" diyenleri hiç bir zaman anlamadım, anlayacağımı da sanmıyorum. Yani bence aileyle aynı şehirde okumanın hiç bir dezavantajı yok.

Aile candır ya. Şu "kendi ayaklarım üstünde durmak istiyorum" diyenleri hiç bir zaman anlamadım, anlayacağımı da sanmıyorum. Yani bence aileyle aynı şehirde okumanın hiç bir dezavantajı yok.

aile fiziken uzakta da yanımızda da olsa başımızda olduğu müddetçe ( Allah başımızdan eksik etmesin) kendi ayaklarımızın üzerinde durmak bir yere kadar geçerlilik gösterir zira sendelediğimzide yine onların yanıbaşımızda olacağını biliriz ama şehir dışında okumuş biri olarak bana birçok katkısı olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.

aile yanında olduğunuzda kuralları yine aile belirler, mevcut şartlarda sürer yaşamınız, düzeniniz pek bozulmaz. şehir dışında okuduğunuzda ise bir dünya yaratmak zorundasınız kendinize, kendi kurallarınız olur, hele ki ayrı evde yaşıyorsanız ve elinize kısıtlı para geçiyorsa tasarrufu öğrenmek zorunda kalıyorsunuz. evin her şeyinden siz sorumlusunuz, kendinizden en çok da.

birçok şeyi tecrübe etmek zorunda kalırsınız, erken olgunlaşırsınız, eğer ev arkadaşlarınız varsa başkaları ile geçinmeyi, uyumlu olmayı öğrenirsiniz, aile evinde nazınız geçerken öğrenci evinde işlerin o şekilde yürümediğini anlarsınız, olumlu ya da olumsuz kişisel gelişime katkı sağlayabilecek birçok konudan bahsedilebilir; ama aile yanında okunduğu zaman eğer evdeki iş dağılımında genç aktif rol almıyorsa ev yönetimine dair bilgisi biraz daha ötelenir, gecikir.

üstesinden gelebileceğine inanan gençlerin tecrübe etmesi gerektiğine inanıyorum.

aile yanında yaşamanın avantajı da düzenin bozulmaması, faturaların günü gecikti mi, akşama ne yemek yapsam gibi dertlerin olmadan derslere konsantre olmak olabilir.

Kucuk yastan bu yana hep yurtta kalip okudugum icin, uniyi ailemin yaninda okuyorum.
Ve hicbir dezavantaji yok. Aksam gel yorgun argin yemek hazir, hasta olunca atesini kontrol éden Anne yaninda. Bazen sinir ediyorlar ama tatli sinir Oda ...
Allah kimsenin ailesini eksik etmesin hayirli uzun omurler versin Rabbim...

Avantajlarını saymakla bitiremeyiz kuşkusuz.

Dezavantaj olarak görenleri gençlik döneminde olan heycan ve merak olgusuna bağlayabiliriz. Yoksa kimse ailesinden tabi ki kopmak istemez. Belli yaşlarda insan kendini büyük görür ve herşeyini çaresine bakarım gibi düşüncelere kapılır hepimiz yaşamışızdır

Iki si de başıma geldiğinden aile ile olan avantaj;
1. Fatura,kira,yemek yapmak gibi dertler yok.
2. Var olan düzeni koruyoruz
3. Derslere daha çok motive olabilirsin
4. Para harcarken çok dusunmuyorsun:p

Dezavantaj

1. Eve giriş çıkış saatleri daima kontrollü
2. Hala liseli muamelesi görmek kaçınılmaz

Şehir Dışında olmanın avataji;

1. Istedigini yaparsın yemek yap/yapma evi dağıt istediğinde topla arkadaşlarla sabaha kadar çık gez dolas. Anne/baba kontrolü yok:p
2.kendi ayakların üstünde dur
3.yemek yapmayı öğren

Dezavantaj

1. Düzensiz hayata alış
2. Mezun olunca afallama

bence aynı şehir de olmak çok güzeldi.

Bahar sen ailenin yanında okumayı anlat :D
Narin sende aile dışında okumayı :D:D

Aile yapısına bağlı aslında aırı tutucu ve anlayışsız bir aileden uzakta olmak kişinin adımlarını güçlendirirBu aile sevgisiyle alakalı değil her koşulda sevebiliyorsan ailesinizdir zaten.Hayatı öğrenmek için iyi bir yoldur,kendini dinlemek,bazı şeylerin değerini bilmek vs. vs.

En büyük dezavantajı istediğin kadar tutumlu ol evde yaptığının 2-3 katı masrafın vardır,daima fakirsindir ve büyük özlem içerisindesindir.Ben şahsen hergün seslerini duymayınca eksik hissediyorum hala

Sorumlu bir bireysen şehir dışında okumanın aile hususundaki tek dezavantajı aileye duyduğun özlem olur.

Bir de en yakın 3 arkadaşın aynı evde ise ona imrenirsin.

Bu kadar.

Her türlü avantajdır.Yurtdışında okudum ben, aile gibisi yok.Sakın dezavantajı var diye düşünme.

avantajin kralidir , pişman değilim yine olsa yine yaparım yediğin önünde giydiğin sırtında ohh daha nolcak.

Annesiz buyudum. Avantajini hissederek fotograflari ile gordum. O yuzdenn vardir hikmet.

üniversitede 5. senem 7 senedir ebeveynlerimle kalmıyorum tatilden tatile. şu an şunu diyebilirim ailenizin kıymetini bilin. onlar size kazık atmayacak yegane insanlardır.

Aile yaninda okumamak iyidir:D
Yurt hayati yada ev hayati bence cok guzel.Keske okul bitmeseydi de hala evde kalsaydim:D
Kendi kararlarini kendin veriyorsun bir kere , istemedigin bir sey yemek zorunda degilsin, kisitlama yok , arkadaslarinla daha fazla gorusme firsati var.
tek dezavantaji ozlem.

Dezavantajı yok avantajı cok bi kere ailen yanında...

Ben aynı şehirde okudum ama ayrı evde yaşadım. Güzel yanı her hafta sonu uzun yol cekmeden eve gelebiliyordum. Kötü yanı ailem de uzun yol cekmeden öğrenci evine gelebiliyordu.

Maddi yönden rahat olur. Yemeğin önüne hazır gelir.
Dezavantajı gece geç vakitte eve dönemezsin. Özgürlük kısıtlı olur. Ailemden uzakta okudum; ama hiç pişman değilim. Özgürlük sınırsızdı. :)

Geri