Üniversitelerde Devam Zorunlulugu

M
  • Kullanıcı Maria puder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma

Şimdi şu var. Bizim annelerimiz babalarımız, 70'lerde, 80'lerde ülkedeki karışık ortamlarda büyümüşler. Sıkıntılar çekmişler. Kendileri o zamanlar okuyamadığı için çocuklarını okumaya teşvik ediyorlar. Bu yüzdende üniversiteye gitmeye çalışan birçok öğrenci var. Dersleri çok kötü olmasına rağmen dershanelere gönderip üniversite kazanıp kurtulsunlar diye bekliyorlar.

Gitsinnler ama cocuk istemiyorsa gondermesinler. Simdi diyeceksin ki o yasta nerden bilecek? Oz disiplin diyecegim. Almannya ornegi diyecegim. Yani bastan sona yanlis sistemin icinde surekli yanlis seyler yapip yanlis insanlar yetistiriyoruz.

Bi de önlük zorunluluğu getirseler tam olacak.Zaten okumak isteyen devamsızlık yapmaz.O yüzden saçma buluyorum devam zorunluluğunu.Gerçi bizim eğitimim sistemimiz baştan sona saçma ama!

Gitsinnler ama cocuk istemiyorsa gondermesinler. Simdi diyeceksin ki o yasta nerden bilecek? Oz disiplin diyecegim. Almannya ornegi diyecegim. Yani bastan sona yanlis sistemin icinde surekli yanlis seyler yapip yanlis insanlar yetistiriyoruz.

O yüzden de üniversite mezunu sayısı fazla olmasına rağmen kalifiye insan çok az.

idealize edilmiş bir bireyden söz ediyoruz çoğu kez devam zorunluluğunu tartışırken. aklı başında, bilinçli, sorumluluk sahibi birey için elbette devam zorunluluğunun da herhangi bir anlamı yoktur, zaten gereken özeni gösterecek, derslerin takibini yapacaktır ama kişide sorumluluk bilinci gelişmediğinde yaptırımlar da zaruri hale geliyor. ne bölüm seçimleri ne de üniversite eğitimine devam edip etmeme kararı bilinçli. haliyle üniversiteye kapağı atayım da elbet biter sonra da iyi bir maaşla işe girerim mantığı ile rastgele bölümler seçilip kolay yoldan vize ve final dönemlerinde not toplama suretiyle mezun olma telaşesi içinde kişiler ortaya çıkıyor. ayrıca derslere katılımı gerektirmeyen açıköğretim fakültesi mevcut, tercih edilebilir.

bizim bölümde devam zorunluluğu olmasa bile giderdim lan ben. dört hafta olan devamsızlığın bir haftasını kullanınca bile "hocaya ayıp mı oldu acaba?" falan diye düşünüyorum. bu kadar sorumluluk sahibi olacak ne vardı? askldjaklf. :(:(:(

ya tamam istediginize girmezsiniz cikarsiniz ancak universiteye gelince bir amac var sonucunda iyi bir egitim gormus olmak, o derslere girilmezse nasil bir egitim alinir bilemiyorum, bu yuzden devam zorunlulugu iyi bence

Ben üniversite mezunuyum , hem de ancak derse gidilerek öğrenilebilecek bir fakülteden mezun oldum. 1. sınıfa ilk başladığımda hocalarımızdan biri ; 'Burası artık lise değil, üniversite demek derste hocanın dersi anlatması ve sizin anlatılan kadarından sorumlu olmanız anlamına gelmiyor. Fakültede bizler size sadece yön verme konusunda yardımcıyız.' demişti. Düşünce mantıklı aslında.. Ve bu mantıktan çıkarılması gereken anlam, devam zorunluluğu olmaması. Bu biraz da kişinin öğrenme kabiliyetine bağlıdır. Kimisi işitsel hafızaya sahiptir dinleyerek öğrenir, kimisi okuyarak öğrenir.. Bazı dersler de sadece pratikle öğrenilir, labaratuar gibi.. Üniversite kazanma yaşına gelmiş bir insan zaten bunun bilincindedir, devam yaptırımını doğru bulmuyorum.

Zorunlu olmasa 3-5 kişi ancak devam eder. Sonra mezun olunca da dövlet bize bahmir derler :d
Hoş şu an zorunlu olduğu halde bedenen varlar ama ruhen yoklar :d

dersim yokken bile okula giden adamdım ben ya.. bence sosyalleşmek için harika

Geri