M
Maria puder
Ziyaretçi
Ziyaretçi
Belli bir yasa gelmis bireyin yaptirimlarla derslere girmesini dogru buluyor musunuz?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Tabii universiteden ne bekledigimiz ya da universite yi nasil gordugumuz de onemli. Bana kalsa olmamali.
Atama için böyle bir kriter gözetilirse, neden olmasın...![]()
Kendini geliştirmeyi, alanında uzmanlaşmayı istiyorsanız ki üniversitelerin asıl amacı bu. devam zorunluluğu olmalı. Ama amaçlar başkaysa, o zaman size katılıyorum.
MaestrO bence idealist hakli atama da boyle bi kriter yok. Koskoca insani zorla kolundan tutup derse getirtmek normal degil bu durum ezber sistemini guclendirmekten baska ise yaramiyor. Oz Disiplini kisisel gereklilik degil toplumsal zorunluk haline getiriyor. Sonra ortaya memnuniyetsiz insan tipleri cikiyor.
O zaman gitmesin üniversiteye ne işi var kiÖrgün eğitimi sevmeyen açık öğretimden devam edebilir. Ama şu da var. Gerçekten okumak isteyen zaten her türlü gelir. Bu açıdan bakarsam da sen haklısın.
Bi insan da bilinc gelistirmek yaptirimlarla mumkun mu?
Kesinlikle değil. Ceza ile hiçbir şey düzelmiyor eğitimde. Günümüz ekonomik şartları düşünürsek birçok kişi rahat bir şekilde iş bulabilmek için üniversiteye gidiyor. Durumu iyi olanlar ya da beyinleri farklı çalışanlar ise üniversiteyi daha farklı görebiliyor. Tamam vazgeçtim, bende şöyle bir düşününce devam zorunluluğu olmamalı diyorum![]()
Universiteler bana gore belirli bi meslek alaninda egitim almaktan ziyade entelektuel birikimi gelistirmek icin gidilen bilim yuvasidir. Tabii Turkiye de boyle degil.
Bizde üniversite gençliğine hep bir baskı var. Lise öğrencisi muamelesi görüyorlar. Üniversitelerin yapıları da bozuk. Bu şartlarda ütopya kalıyor biraz.
Universite algisi taa okul hayatina ilk basladigimizdan beri bizi yetistiren ogretmen ve aileler sebebiyle illa ki gidilmesi zorunlu bi yer gibi gosterilir nedense. Oysa is acisindan dusununce insan kendisini univesiteye gitmeden de de gelistorebilir o ise yonelmesi ve onun ustine vakit harcamasi yeterli diye dusunuyorum.