Ülkemizdeki zengin ve yoksul arasında artan uçurumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
O uçurumu halk niye değerlendirsin
Herkes karnının doyduğuna bakar

Biz yöneticileri neden seçiyoruz ADİL BİR DÜZEN için

Zahmet olmazsa işlerini yapsınlar

Gece yatağa bunca aç girenin vebalıni sırtlamak için yöneticiliğe talip oluyorlar.
Adaletli dağitimi yapmak zorundalar
hangi partı hangi bakan hangi vali hangi kaymakam hangi belediye başkanı hangi muhtara ise vebal, ben bilmem orasını sonuçta hepsi devlet.
Kusarcasına kursağiniza kadar doyarken
Gündeminize sıkıştırın bi zahmet hani o lüks otellerde yoksulların halini konuştuğunuz şeyler var ya

Fakirin Allah'ı, zenginin de parası olunca...uçurum daha da artar bu düzenle. Bunu belli bir dengede tutmak devletin görevi ama bizim devletimiz özellikle son 17 yılda zenginler lehine olarak açtı.
Kapitalizme daha da battık sanırım. Parayla parayı daha da büyüttü birileri.
Toplumun tabanından bir tepki gelmedikçe değişim zor. Zaten bunu engellemek için polis devleti diye bir kavram var, artan polis sayımızı dikkate alınca dediğim somut olarak anlaşılır.

Bu arada öyle nitelikli zenginlerimiz de olmadı. Hepsi inşaatçı neredeyse. Teknolojik bir projeyle ilerleyen oldu mu bilmiyorum ama bir Ağaoğlu, Limak, Cengiz gibi olamadı hiçkimse. Zaten devletimiz bunları doyurmak için habire inşaat projeleri pompalıyor. En sonunda ülkeyi komple betona batırırlar.

Gelişmiş ülkelerde de bahsedilen uçurum var ama bunlar belli bir dengede seyrediyor. Toplumun alt kesimi de refah seviyesinde.

Son olarak konuyla ilgili beni etkileyen en net görsel Brezilyada diyeceğim. Google'a "Brezilya zengin-fakir duvarı" yazınca karikatüre gerek kalmadan bu konuyu kavrıyorsunuz.

Zengin parasıyla fakir hanımıyla oynarmış derler bizim orada.

Bu uçurum hep vardı ne zaman azalmış ki artsın? Dünya kapitalist sistemle yönetiliyor bugün Amerikada bile Wall Streeti işgal et biz yüzde birden büyüğüz diye ayaklanıyorlar çünkü o yüzde birin kazandıpı para 99dan fazla.

Yani her meselede ülkeyi [argo] boklamayı [/argo] bırakalım.

Zengin parasıyla fakir hanımıyla oynarmış derler bizim orada.

Bu uçurum hep vardı ne zaman azalmış ki artsın? Dünya kapitalist sistemle yönetiliyor bugün Amerikada bile Wall Streeti işgal et biz yüzde birden büyüğüz diye ayaklanıyorlar çünkü o yüzde birin kazandıpı para 99dan fazla.

Yani her meselede ülkeyi [argo] boklamayı [/argo] bırakalım.

Her mesele de ülkeyi boklamayın, her meselede devleti suçlamayın, her sorunda hükümeti eleştirmeyin; ben bu kafaya bayılıyorum cidden lice kubarı mı moruk?

Babacım ama kendin söylemişsin yorumun içinde, orada millet ayaklanıyor, işgal ediyor, ses çıkarıyor. biz ağır eleştirilerimizi evvela kapitalizm canavarına yönelttik ve tüm dünya da düzen böyle dedik. Ama bu ülkeyi sence de bok götürmüyor mu?

Yönetenler bok, muhalefet bok, halk bombok.Zengini bok, fasfakiri daha bok.
İşsizlik yok diyen bakanı bok, iş beğenmiyorlar diyen zengini bok, asgari ücrete talim edip geçiniyoruz diyen fakiri bombok.

Yani sanki Aze harikalar diyarındaymışız gibi.

Nuri Bilge abimiz ahlat ağacı filminde çok güzel değerlendirmiş, vakti olan izleyebilir.

Geri