Ülke gerçeklerinden bihaber bazı gurbetçiler

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Yaşamadığı ülkenin koşullarını, yaşayanlardan daha iyi biliyormuş gibi ahkam kesmeleri, kelimenin tam anlamı ile cahil cesareti yoksa insan yaşamadığı şehir hakkında konuşurken bile elli kez düşünür.

Başlığı hangi iyimser insan evladı düzeltti

Aslında artık zengin ve parasını yurt dışından kazanan herkese göre hiç bir sorun yok, her şey tıkırında.

Her gurbetçiden duyduğum istisnasız söz
“Ne zor şartlar altında yaşıyoruz çalışıyoruz biz burada siz ne biliyorsunuz da konuşuyorsunuz!!”

ve altına milyarlık trilyonluk araba/jeep çeker bulunduğu ülkede
sonra da yaşasın Türkiye!

.d
hep aynı yorumlar hiç değişmiyorlar

Ülke hasreti ve sevgisini anlıyorum ancak daha önce de belirtiğim üzere, insanlar yaşamadığı ve koşullarını iyi bilmediği ülke / şehir hakkında yorumlar yaparken dikkatli olmalı hatta hiç yorum yapmamalıdır. Ülkeye dönüp burada üç - beş yıl yaşasınlar bakalım da ondan sonra yorum yapsınlar...

Hakları olsa da oy kullanmamaları gerektiğini de düşünüyorum çünkü ülkenin kaderini etkiliyorlar. Bilinçli olan gurbetçi seçmeni ayrı tutuyorum, sözüm bilinçsiz davrananlaradır.

Bende isterdim

Yeeenim burasi cok zor, ulkem gibisi yok

Yeeenim kurulu duzenim olmasa 1 dk durmam

Demeyi. (:

Avrupa’nın en modern, en eğitimli, en kültürlü şehirlerinde yaşayıp da nasıl böyle mankafa kalabiliyorlar hala aklım almıyor. Bazıları yıllardır oralarda olmasına rağmen bırakın Avrupa’yı, Türkiye’nin bile 20-30 yıl gerisinde.

Gurbetçilere gereksiz yükleniliyor.
Orda çok zor şartlar altında çalışıyorlar. Haklarınıda alıyorlar.
Biz burda zor şartlar altında yaşıyoruz ama hakkımızı tamamen alamıyoruz. Mesele bu kadar basit.

Oy kullanmalarına karşıyım elbette. Fakat;bu görüş bildirmeyecekleri karışmayacakları anlamına gelmez. Burası onların vatanı!

Konu başlığındaki gereksiz tartışma / kavga yaratan yorumlar silinmiştir.
Yapılan yorumları kişisel kavgaya dönüştürmeden cevaplayın lütfen ya da sakinleşmeden hiç yorum yazmayın.
Farklı görüşlere saygı duyalım, hakaret içeren yorum yazmayalım.

Görüşlerinizi belli bir kesimi incitmeden yazmaya gayret edin lütfen.
Gurbetçi üyelerimiz de her yazılanı kendi üstlerine alınmasınlar çünkü genelleme yapılmıyor. Belli bir kesim eleştiriliyor, lütfen bu farkı gözardı etmeyin.

Rahatsızlık duyduğunuz veya bizim gözümüzden kaçan yorum / başlıkları da lütfen raporlayın. Gerekli işlem varsa mutlaka yapılır.

Geri