Ulaşım araçlarında kadınlara yer vermek!

• Kullanıcı Kurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Kızlara Özel
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Aaaa nezaket kuralı bu ama
Hiç yer vermeyenlerde var
Yaşlılara ,hamilelere yer verilmesi gerek önce

Valla ben guzel kadınlara hep yer vermisimdir
Çirkin kadınların ayakta yolculuk yapmasına sözüm yok
Güzel kadınlara yer verilmeli bence

genç bir kadına yer vermek nezaket değil. işte toplum içindeki böyle ufak detaylar eril tahakkümü besliyor. kadınları nazik ve kırılgan bulup yer veriyorsunuz fakat sen de ben de işten dönüyor olabiliriz, ikimiz de sabahtan akşama ders dinleyip okul sıralarında kafa patlatmış olabiliriz, gün boyu gezip tozmuş ve yorgunluktan kırılıyor olabiliriz ama hayır verdiğin yere oturmak istemiyorum. sen de en az benim kadar yorgun olabilirsin ve ben de sağlıklıyım, ayakta durabilirim, ayakta yolculuk yaptığım için ölmem ve sen yer vermediğin için nezaketsiz biri olmazsın. yer vermek zorunda değilsin. otobüste bir kadına yer verip eve gidince senin gibi işten dönmüş olan karından yemeğini önünde hazır etmesini bekleme, sofradan "eline sağlık" deyip kalkma, hesabı hep sen ödemek isteme yeter.

Bir kadın ayaktayken erkeğin oturması beni rahatsız eder.Çünkü bizim kültürümüze ters.İlla mazareti olması gerekmiyor.

Bana yillar once tam da oyle isinden gelen ve acayip yorgun olan bi abi yer vermisti. Ben bunu hic unutmadim. Hala aklima geldiginde 'Allah razi olsun o ismini bilmedigim adamdan' diyorum, biliyor musun. Boyle insanlar yuzumu gulumsetiyor. :hppy:

Gecenlerde Trabzon'da iken dolmusta sadece erkekler oturdu, ayakta kalan kizlarin sayisi bilmem kac idi. Zaten o pisirik zayif usaklari adamdan saymadim, kalkmalarina gerek yoktu. Dolmus soforu bile bunu gordugunde erkeklere seslenip, 'Bayanlara yer verilsin' dedi. O derece olmus yani senin gibi dusunenler Turk. Zit olmusum o pisirik, terbiye bilmeyen insanlara. Boyle bise bizim kulturumuzde yoktu ya. Pisirik zayif usaklar, igreniyom aklima gelince. Valla sende onlara benziyorsan SAKIIIIIIIIN o yerinden kalkma, ben oturturum seni. :hıı:

Ben kadınlara veririm kadınlar da bana verirler. Bu hep böyledir farklı bir alış-veriş stilimiz vardır. Sanıyorum doğru konudayım. Teşekkürler, hayırlı cumalar.​

Yaşla alakalı olmayan bir durum. Ben kendi yaşıtıma da benden küçüğe de büyüğe de kadın erkek fark etmeksizin yer veririm.
Ayakta gitmesinin kendisine sağlık açısından rahatsızlık oluşturması yer vermem için yeterli bir sebeptir.

Geri