Ulaşım araçlarında kadınlara yer vermek!

• Kullanıcı Kurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Kızlara Özel
🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Ulaşım araçlarında görüyoruz bazı erkekler centilmenlik adı altında oturduğu koltuktan kalkıp ayakta duran kadına yer veriyorlar.
Çok sinir bozucu bir durum...

Erkek sabahtan akşama kadar işte çalışmış anası ağlamış zor bela yer bulup çökmüş kadın ise gezmeden dönüyor altın gününde yemiş kısırları pastaları erkek kalkıp hemen kadına yer veriyor . Bırakın ayakta kalsınlar.

Yaşlı teyze amcalara yer verin. Kadınlara değil!

Çocuklu kadınlara yer verilmeli bence bu kadar da acımasız olma Türk.

Eğer araba çok tikis tikis değilse tesekkur edip, reddediyorum. Adamlar da akilli olsun biraz bence de eğer yasli, hamile, çocuklu değilse sirf kadin diye yer vermek sacmalik. Hoslanmiyorum ben.

Bir keresinde okula gidecegim sabahin koru, ilk gidişim. Bindim biri kalkti önden reddettim, boştu çünkü. Sonra ilerledim biri daha dedi yine reddettim. Birkac durak sonra araba dolmaya basladi hepsi de erkek skdjxke hay kafama dedim sixjs birkaç kadin binince baya rahatlamistim. :D

Bence toplu tasimaya herkes maas bordrosu ile binsin konu kapansin

Kanka buradakiler bişey yapmaz da bşka yerde fena linç yersin hea sdfsdf

40-45 yaşındaki adamlar 18-20 yaşındakilere yer vermiyor, minibüste boş. İlginç geliyor.

Şahsen yaşlı,engelli,çocuklu vs değilse ben yer vermem. Minibüs/otobüste otururken gördüğüm kadınların %70'i yaşlı engelli çocuklu biri geldiğinde kalkıp yer vermiyorlar. Sanki kadın olmak başlı başına hepsinden üstünmüş gibi. Yer verenleri de var onları taktir etmişimdir hep.

kadın ise gezmeden dönüyor altın gününde yemiş kısırları pastaları erkek kalkıp hemen kadına yer veriyor

Ve evet Türk yine geleneksel nefretiyle gelmiş.. :p
Hangi şehir bu kısırlar, pastalar, börekler ve hemen yer vermeler?.. Çalışan kadın olmak zor ama özellikle büyükşehirlerde çalışan kadın olmak hepsinden de zor.. Sabahtan akşama kadar çalış, trafik çilesi çek, eve git yemek yap, varsa çocuğa bak, kocan da evde koltukta geviş getirsin.. İstanbul'da hamilelere, yaşlı teyze ve amcalara bile yer vermemek için kafasını kaldırıp bakmıyorlar gencecik erkekler, erkeklerimiz.. Dürtmen lazım illa.. Tüm kadınlara yer verilmesin tabi ki, ama hasta, yaşlı ve hamilelere de bir zahmet yani.. :liv:

Tam bu konuda size katıldığımdan bahsedecektim ki, yazıyı okudum. Yine yanlış yerinden tutmuşsunuz meselenin. Otobüste gördüğünüz kadınların çoğu gezmeden falan gelmiyor, işten, okuldan geliyorlar. Otobüste gördüğünüz erkeklerin tümü de işten gelmiyor, kahvehaneden, gezmeden gelen bolca var.
Bu tarz bir karşılaştırmaya girmeden önce biraz mantıklı düşünün.
Ben kendimi bildim bileli çalışıyor benim annem, aynı şekilde teyzelerim ve halam da. Yaşça büyük kuzenlerim de. Onları da otobüslerde görüyorsunuz, hiçbiri gezmeden gelmiyor.
Bu saçma düşünceden kurtulmanız gerek öncelikle.
Bunları bir kenara bırakırsak, metroda mesela, yer boşalıyor, iki kişi ayaktaysak ve biri erkekse erkek olan bana yer veriyor. Gerek yok. Ben oturmuyorum eğer olağanüstü bir durum yoksa.
Kim önce fark ederse geçsin otursun. İkimizin de aynı derecede hakkı var oturmaya.
Kimin nerden geldiğinin önemi yok. Kimsenin centilmenlik olsun diye kimseye yer vermesine de gerek yok.
Yaşlılara yer verilsin, ya da ne bileyim birini görürsün eli kolu poşet dolu, yer verirsin. Ben bu şekilde erkeklere de yer veriyorum. İnsanlık bunun adı.
Aptal ayrımlara, kimin ne kadar yorgun olduğunu falan karşılaştırmaya gerek yok, aslında olması gerekenin herkes farkında, kalıplardan kurtulamıyoruz sadece.

Yaşlılar hamileler çocuklular hariç vermesinler yer. Kim zorluyor ..

hayır ama duraktan güzel kadınları alıp evlerine bırakıyorum .pp

Gereksiz evet.
Hamile,çocuklu kadınlar,yaşlılar,hastalar vs. harici gerek yok.

Oğlum ben bunun çözümünü buldum en arka koltuk boşsa direk en arka cam tarafına çöküyorum. Otobüste hiiiiiiiiii men kaynadığı için bana gelene kadar bütün centilmen kardolarım teyzelere, amcalara, hamilelere yer veriyor. Nasıl olsa teyzeler hemen böyle o pis bakışlarıyla ön tarafta bi genci yakalayıp taciz ediyor.

Kaba olan ben oluyorum sonra, tacize uğrama durumu söz konusu değil bizde öncelik yaşlıların ama kadınlara da yer veririm .)

Yaşlılar,çocuklu,hasta ve hamile kadınlara yer veririm.Bunların dışında ayakta giden erkek sayısı fazla ise kadınlara yer verebilirim.

Otobüse binmeyin -.-

Genc ve saglıklı işe niye yer veriyim ki ama cocukludur yaslıdır hastadır hamiledir o baska tası sıksa suyunu cıkaracak bide ona yer verecegim yok naziklik yok kibarlık yok arkadas o bana gore degil lütfen baska kapıya gitsin o da para verdi bindi bende güzel güzel oturur sagıma soluma bakarım.

Ben erkek olmus olsam bi kadin ayakta dururken oturmak beni rahatsiz ederdi

Geri