Sözlük uçak fobisi yüzünden hiçbir yere gidememek

Sözlük
Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Ben bebekken annem uçak geliyor diye mama yedirmeye çalıştığında yemez, otibiz geldi düt-düt deyince yermişim. Ezelden yani.
Gidemiyorum hiçbir yere.
Otibizle İzmir işte, o da Meryem ve Şirince için mecburen.

Böcek, örümcek, uçan hamamböceği, yükseklik, kan, hastane, doktor emar, dar alan vs bir çok fobim var ama uçak fobim yok çoşükür.
Uçak rahatlık ya…..

Telkinle aşmak çok kolay olmayabilir ancak sakinleştirici desteği ile kısa mesafeli uçuşlarla aşılabilir. Uçak kazaları son yıllarda çok gündeme gelse de kara yolu ulaşımında yaşanan kazaların yanında oran düşük kalıyor. Korku yaşayanlar açısından deniz yolu ulaşımı da duruma göre tercih edilebilir.

düşünsene dev bir kapsülün içindesin saatte minimum 800kmh hız ile 8bin feet yüksekten uçuyorsun kanatlar hop hop sallanıyor ha kırıldı ha kırılacak diye endişeden tırnak bırakmıyorsun bu arada uçak düşerken daha da hızlanıyor :d

anksiyeteleri biraz tavan yapalım :d

düşünsene dev bir kapsülün içindesin saatte minimum 800kmh hız ile 8bin feet yüksekten uçuyorsun kanatlar hop hop sallanıyor ha kırıldı ha kırılacak diye endişeden tırnak bırakmıyorsun bu arada uçak düşerken daha da hızlanıyor :d

anksiyeteleri biraz tavan yapalım :d
Korku duyan insanlara moral vermek yerine bu nasıl bir anlatım böyle? Dost musun düşman mı?:) ( Bu arada Jean Reno, Gerard Depardieu sinema filmi olarak da çok eğlencelidir, tavsiye ederim.)

Korku duyan insanlara moral vermek yerine bu nasıl bir anlatım böyle? Dost musun düşman mı?:) ( Bu arada Jean Reno, Gerard Depardieu sinema filmi olarak da çok eğlencelidir, tavsiye ederim.)

Dost'um ben dost acı söylermiş, bence uçakta yaşayacakları şeyleri bilirlerse kabullenmesi kolay olur bir şeyi kabullenirsen bence alışması o kadar da kolay olur :d
Korkunu yenmek istiyorsan bence o korkunun üzerine gitmelisin korkunun içinden geçmelisin o duyguyu bence aşmanın en güzel yolu bu. Ben ne zaman uçsam özellikle cam kenarı alıyorum hoşuma gidiyor o adrenalini heyecanı yaşamak dışarıyı izlemek falan

Dost'um ben dost acı söylermiş, bence uçakta yaşayacakları şeyleri bilirlerse kabullenmesi kolay olur bir şeyi kabullenirsen bence alışması o kadar da kolay olur :d
Korkunu yenmek istiyorsan bence o korkunun üzerine gitmelisin korkunun içinden geçmelisin o duyguyu bence aşmanın en güzel yolu bu. Ben ne zaman uçsam özellikle cam kenarı alıyorum hoşuma gidiyor o adrenalini heyecanı yaşamak dışarıyı izlemek falan
Fobilerde o dediğin pek mümkün olmuyor çünkü kalp krizi riski var. Bu sebeple alıştırma yapıp çok da zorlamadan korkuyu yenmek gerekir.

Ben de hiç korkmam çünkü ölüm gelecekse yer ve zaman tanımaz.

Fobilerde o dediğin pek mümkün olmuyor çünkü kalp krizi riski var. Bu sebeple alıştırma yapıp çok da zorlamadan korkuyu yenmek gerekir.

Ben de hiç korkmam çünkü ölüm gelecekse yer ve zaman tanımaz.

Alıştırma nasıl oluyor ilk 2 bin feet ile uçmaya başlayalım sonra ufak ufak arttırırız gibi mi? :D
Gündelik hayatta bizi olumsuz şeyler olacağına ikna eden bir hayatta kalma içgüdümüz var. Aslında gün içinde düşündüğümüz o felaket senaryolarından kaçı başımıza geliyor sıfır.

Ölümü kabullenip yaşamak yaşam konforumuzu çok fazla arttıracaktır çünkü dediğin gibi ölüm kaçınılmaz sonumuz belki 1dk sonra belki 1 yıl yada 10 yıl sonra öleceğiz her an bu korkuyla yaşarsak hiçbir şeyin tadını alamazsın

Alıştırma nasıl oluyor ilk 2 bin feet ile uçmaya başlayalım sonra ufak ufak arttırırız gibi mi? :D
Gündelik hayatta bizi olumsuz şeyler olacağına ikna eden bir hayatta kalma içgüdümüz var. Aslında gün içinde düşündüğümüz o felaket senaryolarından kaçı başımıza geliyor sıfır.

Ölümü kabullenip yaşamak yaşam konforumuzu çok fazla arttıracaktır çünkü dediğin gibi ölüm kaçınılmaz sonumuz belki 1dk sonra belki 1 yıl yada 10 yıl sonra öleceğiz her an bu korkuyla yaşarsak hiçbir şeyin tadını alamazsın
Uçak korkusu için önerilen, çok kısa mesafelerde ve sakinleştirici alıp uçuşa alışma sağlamak yoksa başka türlü aşılamıyor. Uzun süre havada kalma korkusunu bir anda aşamıyorlar. Aktarmasız, direkt kısa mesafeli uçuşlarla ancak bu korkuyu yenebilirler.

Korku içinde yaşadığında çok daha fazla olumsuzluğu yaşamına çekersin hatta 'korktuğum başıma geldi' denilmesinin altında yatan neden de budur. Korkuları bir şekilde aşmak gerekiyor.

Uçak korkusu için önerilen, çok kısa mesafelerde ve sakinleştirici alıp uçuşa alışma sağlamak yoksa başka türlü aşılamıyor. Uzun süre havada kalma korkusunu bir anda aşamıyorlar. Aktarmasız, direkt kısa mesafeli uçuşlarla ancak bu korkuyu yenebilirler.

Korku içinde yaşadığında çok daha fazla olumsuzluğu yaşamına çekersin hatta 'korktuğum başıma geldi' denilmesinin altında yatan neden de budur. Korkuları bir şekilde aşmak gerekiyor.

Ben biraz sığ düşünüyor olabilirim ama gerçekten bi korkun varsa ve o korkunun üzerine gitmediğin müddetçe aşman imkansız sakinleştirici alırsın almazsın o biraz da kişiye göre değişir herhalde.

Korktuğum başıma geldi ile ilgili bir yazı okumuştum zamanında bunun tamamen piskolojide bir karşılığı vardı yazıyı anımsayamadım ama bulursam sana da gönderirim çok güzel bir yazı keyif alırsın kesinlikle okurken.

ve uçak bileti bakmaya gider........... dfkgjhfd

dfgjfkj güvenebileceğim dedim............... seninle min. sohbetimiz şöyle olur.dfkj

çok kırıcısın stock ben güvenilmez biri miyim:d
uçma fobisi olanlar hakkında yazdıklarımı unut :d
uçuş boyunca kötü şakalar espiriler yok tam bir seyahat buddy olabilirim bu konuda yaşayan tecrübe eden deneyimli arkadaşlara sorabilirsin :d

bi yere gittiğim yok zaten
bindim ya o kadar değil

Hiç böyle bir fobim oluşmadı ki birkaç kez olumsuz bazı şeyler de yaşadık. Ama uçak fobisinin ne menem bir şey olduğunu gördüm. Birkaç sene önce uçağa bindim, kalkıştan önce kulaklıklarımı taktım ve bir şeyler dinliyorum. İnişten az önce de kulaklıkları çıkardım ve birkaç sıra arkamda bir kadın yüksek sesle bağırıyor, sayı sayıyor. (Belki ona öyle tavsiye edilmiştir sakinleşmesi için ama sükunetten eser yoktu) Hatta ben anlayamadım, anlamsızca yanımdaki kadına baktım, o da “siz duymadınız, başından beri böyle” aşağı yukarı bir saat 15 dk oluyor genelde ankara-izmir uçuşları. Düşünün ki bir kadın fobisi sebebiyle kendinden geçmiş bir şekilde yüksek sesle sayı sayıyor. Ve uçak tekerleği yere değdiği an susuyor. Çok zor. Fobilerin tamamı zor. Mutlaka destek alınmalı. Bilemiyorum tabii nasıl yeniyorlar insanlar bu korkularını.

Yıllarca havaalanında çalışmış birisi olarak bu fobinin nasıl bir şey olduğunu birçok yolcuda gördüm..
Kendi adıma yükseklik fobim var ama uçağa binmeyi seviyorum.
En güvenli ulaşım aracı çünkü.

Geri