Uber mi ? Taksi mi ?

Konu sahibi son olarak 906 gün önce görüldü

Tercihiniz;

• Uber

Kullanılan: 7 87.5%
  • Taksi

Kullanılan: 1 12.5%

• Kullanılan toplam oy
    8
Bu aralar Uber-Taksi arasındaki gerilim ortada. Sizce hangisi haklı veya hangisi daha mantıklı geliyor ?

Bence rekabetin olması iyi. Ülkemize misafir gelen bir turisti havaalanına götürmek için iki kıta gezdiren bazı uyanık taksiciler fazlasıyla hak ediyor. Veya ne bileyim kısa mesafeye burun kıvırmalar falan... rekabet olmayan yerde müşteriyi kazıklama prensibi her zaman benimsenmiştir. Bence böyle birbirlerini kötüleme ve karalama çalışmalarından ziyade müşteri memnuniyetine yoğunlaşan taraf kazanır. Şimdilik halkın antipatisini kazanan taksicilere karşı uber önde gibi...

Uber önde açık ara. Müşteri memnuniyeti, konfor, hizmet vs vs.
İnsana hizmeti her türlü hissettiriyorlar. Fiyat olarakta iyi. Uygulama da hangi fiyat yazarsa o. İstediği kadar gezdirsin. Bu da bir artı.

Sorunun sebebi, bedava dağıtılmış taksi plakalarina trilyonlar isteyen mafyadir. Hatta o da değildir. Bu mafyayla ortak hareket edip yeni plaka basmayan ve işi tekelci-stokcu borsası haline getiren yetkililerdir. Ve tabi olan bitene yıllarca ses cikartmayip emekçi taksicinin ezilmesine göz yuman, aylık 8 bin lira kiraları normal sayan çare aramayan meslek odasıdır.

Hayatımin en konforlu yolculuklarını bu taksi bize yine nasıl dolastiracak korkusu yaşamadan çok da cazip fiyatlara yaptım.
Açık ara Uber

Nispeten kısa bir mesafe olan Ortaköy Taksim arasında defalarca gidip geldim. Bazen duraktan bir taksiyle bazen uber ile bazen de bitaksi ile. Normal taksilerin o kısa mesafeye burun kıvırıp sinirli olmadığı bir an bile görmedim. Aksine, diğer iki şirketin taksilerini taa nerelerden çağırmama rağmen hep güleryüzlü ve yapıcı davrandılar. Yani bu başka ve küçük bir detay ama hep aynı saatlerde ve trafiksiz yolda gidiyorum ve normal taksiler 3-4 lira daha fazla tutuyor orası ayrı konu. Ha bir de gecenin bir vakti arkadaşımla binmiştik normal taksiye. Ben ona nazaran daha yakında bir yerde inecektim, taksiye almadı adam bizi. Neymiş, farklı yerlerde indirmek yasakmış. Taş çatlasın 1 km vardı aralarında.
Her neyse, sonuç olarak her iki tarafta da iyi ve kötü insanlar var, hep olacaktır. Ama bundan sonra ekstrem bir şey olmadıkça normal taksiye binmem.

yani :) uber muber :D oldu uber tabiki faydali :D bir kerem oturdum arkadaslarla dediler ) taksi cagiralim dedim soyleyin bir numara arayim dediler :D ne yapiyon arami uber daha iyi :D dedim o ne dedi taksi cikardi telfonunu adresi yazdi felan geldi oturdum taksiye :D dedim kac para taksi soferi soyledi ne parasi siz uberle sifaris etmedinizmi :D heya aklima geldiki arkadaslar sifaris etdiler :D

neyse normalda yoldan veya durakda duran taksiler yaklasiyon bu adresden bura kaca diyon 10 kurus derdi amma uber 3 kurusa goturdu mesela ucuz ve rahat arkadasin soylediyi gibi ne kadar gezdirse kendi sorunu ) o soylediyi fiyati kabulenirsen ister sabahdan aksama seni dolasdirsin 3 kurus verecen

amma bazen oyle oluyor adamin cibinde mesela ) 5 kusur kaliyor biliyon mesela ubere arasan 2 kusura goturur seni iste aramiyon yoldan kecen taksiye el eliyon kardes surdan sura kaca goturursun diyor )mesela 7 kusur kardes cebinde 5 kurus var gotururmusun ) taksici naz yapar :D amma dusunmuyorki karsi taraf biliyor fiyatlari ) bazilarida sag olsunlar insani anlarla otur uberde ucuz goturyorlar ) insanlik hatri icin yolda kalmayasin bazende oyle oluyor mesela normal taksi 5 kusura gitdiyi yolu :D bakiyor musteri sarhos :D nasil olsa sarhos diyor :D 5 kurusluk yere 10 kusur diyor insani yandiriyor :D birakiyon bir taksi geliyor kardes ne kadar borcum 5 kurus diyor cikardib 10 kurus veriyon helal hosun olsun ) diyorsun bundan onceki taksi normal 5 kurus fiyatin soyleseydi belkide o insan evine 5 kurus fazla gotururdu ) isde ) insalari anlamak olmuyorki yemeyin payini yerler )

Bi Kütahyada taksi kullanıyoruz. Kısa mesafe 10tl oldu acımız büyük.

Ülkemize Uber geldiğinden beri buna tek cevabım Uber..

Rakıyı sek, Uber’i tek seveceksin demiş Nihat Hatipoğlu

Geri