Tv dizilerinin cinsellik konularını işlemesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 903 gün önce görüldü
Son zamanlarda her yeni bir gün bir dizi başlatılıyor. Artık eskisi gibi değil diziler genellikle cinsellik içeren konular ekleniyor ve ön plana çıkartılıyor.

Sizce cinselliği ön planda tutulan diziler ne kadar yararlı.

Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Ahh ahh..Bizim Zamanımızda nekka güzeldi flimler, diziler..Çocuğun leylekler getirir düşüncesindeydik..Çünkü biz çocuktuk.Çünkü bizim aklımızda oyundan,eğlenmekten başka bir şey gelmezdi.
Dizileri bile pek izlemezdik. Saatlerce dışarıda zaman gecirip eğlenmek..Ah ah hatırladım da ne güzel çocukluk yaşamışım öyle..

Şimdi ki dizilere bakınca biz utanıyoruz.Ailecek doğru düzgün birşey izleyemiyoruz. Nereyi acsak püşme sahneleri.Babam direk kapatır.
Bizi etkiliyosa çocuklarıda etkiler.
Sokaktaki ilk okul,orta okul çocukları sevgili yapmış dudak dudağa göz göze..Oyh maşALLAH..Sonra gelecek bekleyin bu çocuklardan..
Çocukların sucu yok. Onları neye yönendirirsen oraya meyilli olurlar.

Çocukalrla artık aileler filim izleyemez oldu bide böyle filimler reyting alıyor nedense biz rahatsız olsak ne fayda izleyen izliyor. kaldırılsınlar yayından ayda edepli olsunlar biraz daha.

Reyting çıktı, ruh sağlığımız bozuldu.

Her şey reyting uğruna.Eskiden Batı'yı örnek alırlarmış şimdi Batı'yı geçtik, Batı, bizi örnek almaya kadar vardı.

* İzleyenlerin dikkatini çeken sahneler düşünülerek içerikler ön planda tutuluyor. Abartılı derecede olan sahneler izleyici kitlesine uymayabilir. Böyle olduğu düşünülen dizilerde +7 kuralı gösteriliyor.

Çocuklar cinselliği hep merak ederler. Soru sorarlar TV de görüp sormasından ise benim ona anlayacağı şekilde anlatmam kendisi için iyi olur. TV de göstersin banane yahu isteyen izler istemeyen izlemez.
Ben 13 yaşıma kadar tüm çocukların anne karnından kesip alındığını düşünürdüm.
Toplum bu konuda biz bayanlara karşı çok daha acımasız.
cinsellik tabu olarak kalmış bizim memleketimizde insanın kendi bedenini keşfetmesi gibi birşey aslında.
Aile nin bakışı önemli. sonra da cinsellik hakkında en ufak fikri olmayan nesiller yetişiyor bu kadar bastılmış duygular varken normaldir.

Reyting uğruna yapılan bir şeydir, kalitesi düşüyor hal böyle olunca da. Bi 20 Dakika'yı beğeniyorum cinselliğe kaçmadığı için, kalitesi de ortada dizinin.

Çocuklar cinselliği hep merak ederler. Soru sorarlar TV de görüp sormasından ise benim ona anlayacağı şekilde anlatmam kendisi için iyi olur. TV de göstersin banane yahu isteyen izler istemeyen izlemez.
Ben 13 yaşıma kadar tüm çocukların anne karnından kesip alındığını düşünürdüm.
Toplum bu konuda biz bayanlara karşı çok daha acımasız.
cinsellik tabu olarak kalmış bizim memleketimizde insanın kendi bedenini keşfetmesi gibi birşey aslında.
Aile nin bakışı önemli. sonra da cinsellik hakkında en ufak fikri olmayan nesiller yetişiyor bu kadar bastılmış duygular varken normaldir.

çokda bişey demeye gerek yok aslında bu yorumdan sonra.

Saatleri geç olabilir. Türk dizilerinden kaldırsan bile yabancı dizilerde daha fazlasını bulması zor olmuyor. Hele ki internet kullanımı ilk okul çağına düştü, ve filtresiz bir sürü bilgisayar mevcutken bu zor değil.

cinsel eğitime gelince bu mutlaka aile içinden birisinin vermesi eğer yapamıyorsa bir uzman ile görüşmesi ve uzman yardımı ile yapılması daha uygundur.

Pazarlama stratejisi. Cinsellik tabu olmaya devam ettikçe ve toplumun yapı taşı/aile içindeki yeri sümen altı edildikçe, alan memnun satan memnun olacaktır.

ülkemizde hala bazı konulara karşı görüş değişemedi. dünyanın nüfusu yaklaşık 7 milyar ve ne yazık ki bu insanları leylekler getirmedi. kimse cinselliği gözardı edemez. insanların kapalı kapılar ardında neler neler yaparken, toplum önünde ''cinsellik mi tü kaka'' moduna girmemeleri pek samimi gelmiyor. artık bazı tabuları yıkmak gerekli, burda da en büyük iş yeni nesile düşüyor. sanıyor musunuz ki; televizyonlarda böyle sahneler yayınlanınca çocuklarımız olumsuz etkileniyor ? bizim neslimiz cinselliği ''ayıp'' diye nitelendirdiğinden dolayı gazetelerin 3. sayfaları her zaman sükse yapmıştır. eğer ki doğru düzgün anlatılabilseydi bu konular, çok şey değişmiş olacaktı.

Yahu bir tek ben miyim büyüklerin, ailenin yaninda bu tür sahneler cikinca utanan.. En iyisi yorum yapmamak. =)

Kapatın izlemeyin, çok mu zor ? Bu tür soruları soranların %95 i diziden gözünü alamıyodur Allah bilir . Hayır birde bu tür paylaşım platformlarında olsun msnlerden facelerde her ne zıkkımsa sosyal paylasım sitelerinde olsun, filmlerden alıntıları sergilemeyi yapanda bizler değilmiyiz ?? Bunları paylasırken niye sorun yok ?

Normal buluyorum cinsellik sonucu meydana gelmis canlilariz sonucta... ha ben cocugumun seksi tv den ogrenmesino istemem o ayri bi konu. Izlemeyin olsun bitsin.

Tamamen reyting amaçlı yapılan bir şey. Rahatsız olan izlemez. Ama bu tarz dizilerin ne kadar kaliteli olduğu da ortada.

Artık asla ilgimizi çekmeyecekti bir dağ çiceğinin güzelliği,
İçinde çırılçıplak kadınların olmadığı filmler gişe rekorları kıramayacaktı.
Biz buyduk.
Lanetlenmiş gibiydik.

Mesela, düşünemiyorduk artık bembeyaz yollarda yürüdüğümüzü bir sevgiliyle.
Dokunmadan !
Beyaz çarşafların içine sığdırıyorduk hayallerimizi.
En temiz kıyafetleriyle yolun diğer ucundan bize gülümsemesi,
Yatağımızın ucunda bizim için soyunmasından daha çekici değildi.
Bağımlıydık.
İçimiz titremiyordu birinin gözlerine bakarken,
Avuçlarımız terlemiyordu.
Yorgunluk sigarası,
Günaydın sigarası,
Kızgınlık sigarası,
Zevk sigarası,
Leş gibi kokuyorduk.

Çılgın olduğu iddia edilen bir kıyafet partinin ortasındaydık.
Herkes kendine en çok yakışan günahı giymişti üzerine..
Herkes siyahtı kimse farketmese de.
Aslında korkmuyordu da hiçkimse.
Alışmıştık.

Babasının yanında saygıdan bacak bacak üzerine atamayan kız çocukları da vardı elbet ama onları dışlamış, yabancılamıştık.

Reddediyorum !

- Ben hala başımı omzuna dayayıp güvenle uyuyakalacağım o adamı arıyorum.
Bu kadar çirkinliğin ortasında, ısrarla.

Nursen Yıldırım

Tam da konuyla uyustu sanki. (:

Yahu bir tek ben miyim büyüklerin, ailenin yaninda bu tür sahneler cikinca utanan.. En iyisi yorum yapmamak. =)

Yok yok bir tek sen değilsin (:
Biz büyüklerimizin yanında izleyemeyiz öyle şeyler.
Büyükler yokken de izleyemeyiz ya orası ayrı bir konu.

işledikleri cinsellik tecavüz olursa , yerim onların cinseliiğine , nerede tecavüz var onu yaparlar...

Cinsel açlığın afrikasi olduğumuz için tüm diziler cinsellik üzerine. Bu kadar rağbet görmese yapılmazdı

Geri