Tutunamayanlar

Konu sahibi son olarak 257 gün önce görüldü
Her seferinde tamam artık okuyacağım dediğim fakat farklı kitapları aldıkça kenarda bıraktığım kitap.
Elimdeki kitaplar bitsin kesin okuyacağım.

Okurken çok sıkıldığımı hatırlıyorum.. Yok böyle bir işkence..: )

Bence dönem dönem okunması gereken bir kitap ilk kez lise de iken okudum anlamadım 2 yıl sonra okudum biraz daha anlamlı geldi ve bir kaç yıl sonra yeniden okuduğumda artık kitap benim için çok daha anlamlı idi.
Denir ki Oğuz Atay in bu eseri yusuf Atılgan in Aylak adam romanından esinlenerek yazılmıştır.

Türk edebiyatının mihenk taşı olan eserlerden biridir nazarimda.

Bay c.
Ve
Raif efendi den sonra
sevdiğim diğer karakter
Bknz: selim

Oğuz atayın sayfalarca tam olarak bir şeyden bahsedemediği beyin gıdıklayan şişirilmiş romanıdır

Aydın kimliği üzerine haklı analizlerin ve ironilerin dürüst varlığı okunmaya değer kılıyor.

oğuz atay'ın, yusuf atılgan'ın aylak adam'ından ziyade nabokov'un solgun ateş kitabından esinlenerek yazdığı kitabıdır. bunu oğuz atay da kabul eder.

İnstagramda her bölümünü paylaşıyolar. Okumaya gerek kalmadı

Bir arkadasim bahsetmisti, Tutunamayanlar kitabi ya 8 gunde biter ya 8 yilda bitmez diye. Okudugunuz doneme ve karakterinize bagli olarak ya seveceginiz ya da nefret edip, bitiremeyeceginiz turde bir eser.

Roman'lar la aram iyi değil. Alırım, bir yerde durur.

Boktan bir kitap. Garip olan ne biliyor musunuz? Kitabi okumadim. Ama boktan.

Benim Oguz Atay kulterim "Tehlikeli oyunlar"dir
Hikmet Benol'cuyum :)
Aslinda algi, yorum ve begeni farki seneler icinde kendini gosteriyor.
Insanlarin okuduklari, ya da izledikleri eserlerin o andaki ruh haline gore farkli izler biraktigina inaniyorum
mesela nice vasat eserleri begenmisligim, nice kaliteli eserleri anlamamisligim vardir ilk seferinde.
"Tutunamayanlar"i da belki yanlis zamanda okudugum icin "Tehlikeli oyunlar" kadar basimin taci yapmamis olabilirim!

sevmedigimi unutmadigima gore demek ki baya bir zorlanmisim okurken.

Geri