Türkler Müslümanlığı Kılıç Zoruyla mı Kabul Etti?

A
  • Kullanıcı aXi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Türk Tarihi
İşin ucunda Halifelik var. Nereden bakarsanız bakın olaya işin ucu çıkara dayanıyor.
-Şahsi fikrim.-

Kaynak sağlam olmasa bile, bir varsayım ortaya atılmış mantıklı görünüyor ama sadece müslümanlık değilde tüm dinlerde aynı sıkıntı olabilir. Yani sadece Türkler ve müslümanlık diye şartlanmayalım .

Pek tabii İsevilik de Haçlı Seferleri ile yerleşmiştir çoğu milletin kültürüne. Bu bilinen bir gerçek, bugün Avustralya dahi çoğunluğu İsevi bir ülkeyse bunda başta Haçlı Seferlerinin sonrasında Britanya'nın etkileri yadsınamaz.

şu tengricilik müslümanlığa benziyor o yüzden müslümanız sözüne de ayrı tavım ha. abi ortaokul din kitaplarında yazıyordu böyle şeyler. akıl kesiyor mu yani?

ona bakarsanız hristiyanlıkta benzeşiyor hem islamiyet ile hem tengricilik ile neden hristiyan değiliz? sırf dinler benziyor diye din değiştirilmiş olması mı yoksa zorbalıkla mı müslümanlaştırıldık fikri mantıklı?

ayrıca şuan kullanmış olduğunuz bayram ve namaz gibi kelimeler farsçadır. demekki tam anlamıyla benimseyememişiz.

link vermek yasak ama bilgi amaçlı Alfa : Türkler Nasıl Müslüman Oldu? bu makaleyi okumanızı öneririm.

Bana bu konuda okuyabileceğim; ama sağlam kanıtı ve kaynağı olan link sunar mısın? Pm ile yolla. Ben baktım sizin dediklerinizle alakalı bilgiler sunmuyor.

Yazdıklarımın tamamı şahsi fikrim ama bahsettiğim savaşlara ve o dönemin koşullarına herhangi bir tarih kaynağından hatta Vikipedi'den dahi ulaşabilirsin. Benimki tamamen mantıksal bir çıkarım ve tarihsel olayları yorumlamam. Sadece Raskolnikov 'un dediğini dahi yapsan "gönüllü" bir geçişin ne kadar mantıksız olduğunu kavrayabileceğini düşünüyorum. Aç Talas Savaşı zamanına ait bir harita ve sadece bak Türkler Araplar ile birlik olmasaydı bugün Türk adını bilen biri dahi kalır mıydı diye bir düşün.

Ne olmuşsa olmuş iyiki müslüman olmuşum ancak cennet cehennem ve ilahi adalet kavramlarıyla tahammül ediyoz dünyadaki şu adaletsizliklere, zalimliklere..

Türkler her türlü esarete her türlü adaletsizliğe baş kaldıran bir topluluk ki tarihin en eski zamanlarında da bunun delilleri var. Azıcık bir Türk topluluğu kendi boyunu bodununu kurma derdindeymiş. Biz gibi bir millet zorla kılıç zoruyla asimile edilerek müslüman olabilir mi?
Belgelerde, kabul etmelerinde ve islamı bu kadar benimsemelerinin siyasi cıkarlar ve kültür benzesmesiyle alakası var.
Curcan ve talkan katliamlarıyla müslüman olduğumuzu savunanların biraz daha okuması gerek bence.

Konuyu okumadım ama ülkelerin tarihi yanlıdır hiç bir ülke dinini kolay kolay degistirmez. Yani yıllardır anlattıkları Arapların dini bizim inancımıza zaten çok yakındı ikiside tek tanrılıydı falan hikaye. Hristiyanlıkta tek tanrılıydı niye ona gecmedik. Rusya'ya savaşta yenilince tarihimiz ne yazıyor işte sartlarımız kötüydü vs vs bir de rus tarihinden okusak Türklerin durumu çok kötüydü o yüzden yendik yazar mı? Yani kılıç zoruyla geçtiğimiz daha mantıklı görünüyor.

Konuyu okumadım ama ülkelerin tarihi yanlıdır hiç bir ülke dinini kolay kolay degistirmez. Yani yıllardır anlattıkları Arapların dini bizim inancımıza zaten çok yakındı ikiside tek tanrılıydı falan hikaye. Hristiyanlıkta tek tanrılıydı niye ona gecmedik. Rusya'ya savaşta yenilince tarihimiz ne yazıyor işte sartlarımız kötüydü vs vs bir de rus tarihinden okusak Türklerin durumu çok kötüydü o yüzden yendik yazar mı? Yani kılıç zoruyla geçtiğimiz daha mantıklı görünüyor.

eğer kılıç zoruyla Müslüman olsaydık Müslüman Türkleri kesen Cengiz han ve torunlarının dinine de geçerdik BAğdat Irak tamamen Moğollarca katledildi bunlarda bizimde canımız çok yandı eğer kılıç zoruyla geçtiğimiz mantıklıysa Moğollar bizi o kadar katlettikten sonra şaman olurduk bu da mantıklı he ne dersin Tarih yanlıdır elbet ama bizim barbar olduğumuzu da söylediler sen barbarmısın o halde bunu kabul eder misinin? ve okuduğunuz tarihte Türkler kılı zoruyla geçti Müslümanlığa diyorsa bahsettiğin yaklaşım senin düşüncen içinde geçerli olur demek ki biri de Türkleri ezik göstermeye çalışıyor

Medeniyetten yobazlığa geçtik. islam öncesi devletlerde kadın erkeğin yaptığı her işi yapardı mecliste başkanlık ederdi at üstünde savaşırdı erkekle her daim eşit hakka sahipti sonra islam bi geldi türklerde kadının sümükten bi farkı kalmadı cinsel obje olarak görüldü ucuzladı
O yüzden kimse kök tengri inancıyla islam uyuşuyordu masalını anlatmasın kitapların uydurmasıdır o

Türkler geleneklerine göreneklerine, Türk töresine sonuna kadar bağlı bir topluluk. Bizim inancımız İslam'la benzerlik gösteriyor sizin dininiz daha iyimiş diyerek İslam'a geçeceklerini sanmıyorum. Kılıç zoruyla da geçtiklerini sanmıyorum. Hayatı at üzerinde geçmiş, savaşçı bir topluluğa zorla bir şeyi nasıl yaptırabilirsin. Zamanla ticari ilişkiler olsun, çıkar ilişkileri olsun bunlarla yavaş yavaş müslüman olduklarını düşünüyorum. Zorla müslüman olan bir topluluk ne hikmetse İslam sancağını araplardan daha ileri götürmüş tüm dünyaya İslamiyet'i yaymış. İlginç.

Bu forumda ateist arkadaşların bir kaç sözünü görmüştüm. 9-10 yaşlarında müslümandım, namazda kılıyordum, babamla camiye de gidiyordum tarzı sözleri vardı. Yaşım ilerledikçe gerçeği görmeye başladım ateist oldum vs. bu tarzda sözleri vardı. Düşünün yani zorla size bir şey öğretilmiş, size yapılan bu davranış hoşunuza gitmemiş kendi yolunuzu bulmuşsunuz. Birey ile topluluğu karşılaştırmak biraz komik ama olay buna benziyor, zorla müslüman olsalar içlerinde bir din düşmanlığı, bir münafıklık olacaktır. Zorlamayla müslüman olsalar İslam'a bu kadar sarılacaklarını düşünmüyorum.

Tarihte Türklerin yaptığı en büyük hatalardan biridir ..
Lise de sorsalar Müslümanlığa gecisimiz derim.
anaerkil topulumu nasıl bu hale getirdiniz bırakın kafir kalsalardi.

Türkler geleneklerine göreneklerine, Türk töresine sonuna kadar bağlı bir topluluk. Bizim inancımız İslam'la benzerlik gösteriyor sizin dininiz daha iyimiş diyerek İslam'a geçeceklerini sanmıyorum. Kılıç zoruyla da geçtiklerini sanmıyorum. Hayatı at üzerinde geçmiş, savaşçı bir topluluğa zorla bir şeyi nasıl yaptırabilirsin. Zamanla ticari ilişkiler olsun, çıkar ilişkileri olsun bunlarla yavaş yavaş müslüman olduklarını düşünüyorum. Zorla müslüman olan bir topluluk ne hikmetse İslam sancağını araplardan daha ileri götürmüş tüm dünyaya İslamiyet'i yaymış. İlginç.

Bu forumda ateist arkadaşların bir kaç sözünü görmüştüm. 9-10 yaşlarında müslümandım, namazda kılıyordum, babamla camiye de gidiyordum tarzı sözleri vardı. Yaşım ilerledikçe gerçeği görmeye başladım ateist oldum vs. bu tarzda sözleri vardı. Düşünün yani zorla size bir şey öğretilmiş, size yapılan bu davranış hoşunuza gitmemiş kendi yolunuzu bulmuşsunuz. Birey ile topluluğu karşılaştırmak biraz komik ama olay buna benziyor, zorla müslüman olsalar içlerinde bir din düşmanlığı, bir münafıklık olacaktır. Zorlamayla müslüman olsalar İslam'a bu kadar sarılacaklarını düşünmüyorum.

aferin sana. senin gibi zeki adamların olduğunu bilmek güzel. işte dindar da olsa ateist de olsa, çıkar yada akım göz etmeksizin doğru analizi yapan adam lazım bize. tebrik ediyorum seni.

iş hayatında başarılı olursun sen.

Geri