Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Kaynak sağlam olmasa bile, bir varsayım ortaya atılmış mantıklı görünüyor ama sadece müslümanlık değilde tüm dinlerde aynı sıkıntı olabilir. Yani sadece Türkler ve müslümanlık diye şartlanmayalım .
Bana bu konuda okuyabileceğim; ama sağlam kanıtı ve kaynağı olan link sunar mısın? Pm ile yolla. Ben baktım sizin dediklerinizle alakalı bilgiler sunmuyor.
Konuyu okumadım ama ülkelerin tarihi yanlıdır hiç bir ülke dinini kolay kolay degistirmez. Yani yıllardır anlattıkları Arapların dini bizim inancımıza zaten çok yakındı ikiside tek tanrılıydı falan hikaye. Hristiyanlıkta tek tanrılıydı niye ona gecmedik. Rusya'ya savaşta yenilince tarihimiz ne yazıyor işte sartlarımız kötüydü vs vs bir de rus tarihinden okusak Türklerin durumu çok kötüydü o yüzden yendik yazar mı? Yani kılıç zoruyla geçtiğimiz daha mantıklı görünüyor.
Türkler geleneklerine göreneklerine, Türk töresine sonuna kadar bağlı bir topluluk. Bizim inancımız İslam'la benzerlik gösteriyor sizin dininiz daha iyimiş diyerek İslam'a geçeceklerini sanmıyorum. Kılıç zoruyla da geçtiklerini sanmıyorum. Hayatı at üzerinde geçmiş, savaşçı bir topluluğa zorla bir şeyi nasıl yaptırabilirsin. Zamanla ticari ilişkiler olsun, çıkar ilişkileri olsun bunlarla yavaş yavaş müslüman olduklarını düşünüyorum. Zorla müslüman olan bir topluluk ne hikmetse İslam sancağını araplardan daha ileri götürmüş tüm dünyaya İslamiyet'i yaymış. İlginç.
Bu forumda ateist arkadaşların bir kaç sözünü görmüştüm. 9-10 yaşlarında müslümandım, namazda kılıyordum, babamla camiye de gidiyordum tarzı sözleri vardı. Yaşım ilerledikçe gerçeği görmeye başladım ateist oldum vs. bu tarzda sözleri vardı. Düşünün yani zorla size bir şey öğretilmiş, size yapılan bu davranış hoşunuza gitmemiş kendi yolunuzu bulmuşsunuz. Birey ile topluluğu karşılaştırmak biraz komik ama olay buna benziyor, zorla müslüman olsalar içlerinde bir din düşmanlığı, bir münafıklık olacaktır. Zorlamayla müslüman olsalar İslam'a bu kadar sarılacaklarını düşünmüyorum.