Türkler müslüman olmasaydı ne olurdu?

Konu sahibi son olarak 3002 gün önce görüldü
Sultanahmet Meydanı' nın adı hipodrom olurdu. İstanbul'a ise vize ile girerdik.
Sonuçta İstanbul'u peygamber muştulamıştı.

Maria Puder niçin hristiyan olalım diyorsun da Avrupa'ya yerleşen Türk boyları zamanla asimile oldu. Onlar kültürlerine bağlı değil miydi? Oluyor böyle şeyler, bugün müslüman olmasak başka bir dine mensup olurduk büyük ihtimal.

Abbasi devletinin son dönemlerinde Büyük Selçuklu ve Anadolu Selçuklu devletinin dağılmasıyla Anadolu’da bir sürü Türk beyliği/devletçiği oluşmaya başlar. Bunlardan Osmanoğulları 1224 yılından itibaren güçlenmeye başlayarak hızla devlet olmaya yönelir ve Anadolu birliğini sağlar. Bu arada Abbasi hanedanlığının sona ermesiyle hilafet ve yönetim Memluk hanedanlığına geçmiş ve Memluklar (Mısır) Devleti (1259-1517) dönemi başlamıştır.

1453 yılında İstanbul’un fethinden sonra Doğu Roma-Bizans’ın mirasına konan Osmanlı Devletinin güneye doğru genişlemesiyle Türk-Arap çatışmaları yeniden başlar. Ancak, bu kere Araplar Kahire yakınında Ridaniye’de çok ağır bir yenilgiye uğrar. Üç gün süren sokak savaşlarından sonra Kahire’nin düşmesiyle, Mısır Osmanlı topraklarına katılır. Yavuz Sultan Selim halifeliği Araplardan devralır (1517). Halifelik Osmanlı’nın yıkılışı (1922) ve hilafetin 1924 yılında kaldırılmasıyla sona erecektir.

Şunu okudum. Bu noktada başlıyor sanırım.
Bir de osmanogullari islamiyet savunup arkasına alarak mi yükselişe geçti ?
Sanirim doğuya doğru ilerlemesi de arap kültüründen etkilenmiş olmasının kaçınılmaz olduğunu gösteriyor.
Ama hükmeden Osmanlı iken neden benimsenen onların kültürü olabiliyor?

Maria Puder niçin hristiyan olalım diyorsun da Avrupa'ya yerleşen Türk boyları zamanla asimile oldu. Onlar kültürlerine bağlı değil miydi? Oluyor böyle şeyler, bugün müslüman olmasak başka bir dine mensup olurduk büyük ihtimal.

Müslümanlık ile sorunum yok sen de ben de biliyoruz ki bugün ülkemizde ki Müslümanlık anlayışı ile Ortadoğu da ki Muslumanlik islamiyet kavrama anlayışı bir değil.

Dansozluk bize ait değilken çoğu kişinin bizim kültürümuze ait sanmasi.

Ya sa arabesk müzik ile alakamiz yok iken Türklerin bunu kendi kulturlerinden geliyor sanmasi gibi...

Her koyunun kendi bacağından asıldığı bir dinin ırklara mal edilmesini anlamsız buluyorum.
Müslaman toplum değil müslüman birey vardır.
Keşke böyle düşünülmüş olsaydı o zamanlarda da

Konu içeriğini okumadım ama başlığa göre cevap verecek olursak müslüman olmazsa kafir olurdu başka ne olacak

Şamanizm devam ederdi. Gök tanrı inancı.. Ya da Uygur Türkleri gibi Mani dinine inanan ya da Hazarlar gibi Musevi ya da Batı'ya göç edenler hıristiyan olurdu

Bunlar içinde bana en yakın geleni şamanizm. Bu inancı biraz kurcalayın şuan bile yaptığımız bir çok şeyin şaman inancına nasıl benzediğini anlarsınız.

Ben hala bir cogumuzun musluman olduguna inanmiyorum. Turkmuyuz evet. Muslumanlik ayricalik dolamayin dilinize boyle degerleri

bu konuyla alakalı hoşuma giden bir söz var.

" Arap puta taparken, Türk Gök'e bakıyordu. "

Müslüman olmasakta yaratanımıza olan inancımız bence bir şekilde devam ederdi. Allah da bi yerde bu iki güzelliği bence birleştirerek güzel bir şey ortaya çıkartmış.

Bi ara düşünmüştüm. En faydalısı şuan başta ki iktidar olmazdı :) Din sömürücüleri olmaz mıydı ? Yine olurdu ama bu kadar fazla değil. Bu kadar inanmayıp bu kadar korkan bir millet daha görülmemiştir. Ayrıca yukarıda noah kardeşim güzel söylemiş Şaman olayını. Ortak nokta o kadar fazla ki . Zaten yeni nesil müslüman değil bunu hepiniz görüyorsunuzdur. Yaşarsak sorunun cevabını bizzat Türkiye ' de göreceğiz .

Siz kadınların islamla sorunu ne.cumada kılmıyosunuz.sen giymeye kıyamadığın 300 liralık deri ayakkabının cuma çıkışı çalınmasının verdiği acıyı biliyonda konuşuyon Maria Puder

Zaten yeni nesil müslüman değil bunu hepiniz görüyorsunuzdur.

Şimdi böyle net konuşmak için yarıpta kalbe bi bakmak lazım. Herkesin içini pek bilemeyiz, tarihte herşeyin ve herkesin " bitti " dediği anda neler filizlenmiş neler. İşte onlar tekrar filizlenirse o zaman Tanrı Türkleri değil o diğerlerini korur umarım. Zira, ihtiyaçları olacak.

Velhasılı, genelleme yapmak için baya sağlam deliller ve oranlar gerekli.

Şimdi böyle net konuşmak için yarıpta kalbe bi bakmak lazım. Herkesin içini pek bilemeyiz, tarihte herşeyin ve herkesin " bitti " dediği anda neler filizlenmiş neler. İşte onlar tekrar filizlenirse o zaman Tanrı Türkleri değil o diğerlerini korur umarım. Zira, ihtiyaçları olacak.

Velhasılı, genelleme yapmak için baya sağlam deliller ve oranlar gerekli.

Gözle görünenden daha iyi bir delil var mı ? Soyut delil değil ki gözle görüyoruz. Kardeşimden biliyorum okulunda ki çocukları sokağımızda ki çocukları. Oran istiyorsan uyuşturucu oranına bak , bekaret kaybetme yaşına suç yaşına bak birader daha ne diyim sana .

Gözle görünenden daha iyi bir delil var mı ? Soyut delil değil ki gözle görüyoruz. Kardeşimden biliyorum okulunda ki çocukları sokağımızda ki çocukları. Oran istiyorsan uyuşturucu oranına bak , bekaret kaybetme yaşına suç yaşına bak birader daha ne diyim sana .

Bekaret kaybetmek ile Müslümanlık arasında pek bir alaka yok kardeşim. Onun adı Müslüman olamamak değil, cehalet. İslam sadece Namaz kıl, Zekat ver, Hacca git, Oruç tut, sure ezberle değil ki. Asr-ı saadette Hz. Ömer dediğimiz insan Sarhoşun tekiydi, Halid bin Velid kaç Müslümanın canına kastettikten sonra Müslüman oldu : ) Bugün Fatih Sultan Mehmet Han bile bugünlerde iyi anılmayabilirdi. Onu müslüman olması değil, aldığı terbiye ve disiplin bugünlere getirdi. Topu başkasına atıp geçmemek gerek.

Konu Müslümanlık değil. Müslümanlik ile gelen arap kültürü .
Burda tartışılması gereken dini kimligimizden cok daha fazlası.
Bunu böyle düşünen tek ben miyim?

Bekaret kaybetmek ile Müslümanlık arasında pek bir alaka yok kardeşim. Onun adı Müslüman olamamak değil, cehalet. İslam sadece Namaz kıl, Zekat ver, Hacca git, Oruç tut, sure ezberle değil ki. Asr-ı saadette Hz. Ömer dediğimiz insan Sarhoşun tekiydi, Halid bin Velid kaç Müslümanın canına kastettikten sonra Müslüman oldu : ) Bugün Fatih Sultan Mehmet Han bile bugünlerde iyi anılmayabilirdi. Onu müslüman olması değil, aldığı terbiye ve disiplin bugünlere getirdi. Topu başkasına atıp geçmemek gerek.

Değindiğin yerler güzel kardeşim . Fakat bence bekaretini koruyamayan insanın din ile yakın olmasını bekleyemezsin. Bu da benim dediğim yere çıkıyor . Cahil bir nesilden nasıl dinine bağlı olmasını beklersin ?

Konu Müslümanlık değil. Müslümanlik ile gelen arap kültürü .
Burda tartışılması gereken dini kimligimizden cok daha fazlası.
Bunu böyle düşünen tek ben miyim?

Aynen öyle. Bu mantığı kabullenemiyoruz işte.

Rahmetli babaannem arapça yazdığım şiiri kuran suresi sanıp öpüp dolabın üstüne koymuştu :asd:

Bilinçlendirmek gerek yani.

Değindiğin yerler güzel kardeşim . Fakat bence bekaretini koruyamayan insanın din ile yakın olmasını bekleyemezsin. Bu da benim dediğim yere çıkıyor . Cahil bir nesilden nasıl dinine bağlı olmasını beklersin ?

Büyük konuşmak istemiyorum ama daha doğmamış kızım ilerde bekaretini kaybetmiş olsa müslümanlığa yakışamadı diye üzülmem, ona o şuuru veremedim diye üzülürüm. Allah size alın bunlar mesajım naparsanız yapın dememiş ki? Bunu güzelce anlatın demiş, önce anlayın demiş. Biz anlatamıyoruz demek ki yeni nesile. Sıkıntı bizde yani.

başka bir inanca sahip olurdu

ama senin gibiler yine saçmalamaya devam ederlerdi

Türk olmak zordur vesselam

Geri