Türkler müslüman olmasaydı ne olurdu?

Konu sahibi son olarak 2998 gün önce görüldü

Büyük konuşmak istemiyorum ama daha doğmamış kızım ilerde bekaretini kaybetmiş olsa müslümanlığa yakışamadı diye üzülmem, ona o şuuru veremedim diye üzülürüm. Allah size alın bunlar mesajım naparsanız yapın dememiş ki? Bunu güzelce anlatın demiş, önce anlayın demiş. Biz anlatamıyoruz demek ki yeni nesile. Sıkıntı bizde yani.

Konuyu daha fazla dağıtmayalım dostum son olarak ne olursa olsun aynı kapıya çıkıyor yeni nesilin imanı kuvvetli değil .

Konuyu daha fazla dağıtmayalım dostum son olarak ne olursa olsun aynı kapıya çıkıyor yeni nesilin imanı kuvvetli değil .

İşte topu onlara atmamak gerek. Güçlü olanların neden güçlü? Nasıl güçlenmiş? Nasıl başlamışlar? Bence sıkıntı bizim düzgün anlatamamız. Topu onlara atıp çekilmemek gerek..

Konu Müslümanlık değil. Müslümanlik ile gelen arap kültürü .
Burda tartışılması gereken dini kimligimizden cok daha fazlası.
Bunu böyle düşünen tek ben miyim?

Müslümanlık ile gelen arap kültürü demişsin aklıma Kazakistan liderinin konuşması geldi, olayı az bir şey özetliyor. Konuda bulunsun istedim.

[YOUTUBE]UTXsuPZUYjQ[/YOUTUBE]

Müslümanlık ile gelen arap kültürü demişsin aklıma Kazakistan liderinin konuşması geldi, olayı az bir şey özetliyor. Konuda bulunsun istedim.

[YOUTUBE]UTXsuPZUYjQ[/YOUTUBE]

Tam olarak aradığım şey.
Müslümanlık demeyelim de o halde halifeligin bize geçmesi ile mi diyelim tam olarak o noktayı kavrayamiyorum bi yerde sorun var . Osmanlı İmparatorluğu bunu böyle istedi o halde.

bu yazıyı yazan tamamen aptal bir yazar bence bu kadar saçmalanmaz.

Türkler de her zaman tek tanrıcılık inancı vardı. İslamiyeti seçmeleri ve ona yönelmelerinde belki de bunun etkisi büyüktür. Ayrıca kadını ikinci plana itilmesiyle hiç bir alakası da yoktur. Bütün dinler arasında kadını ön plana çıkaran ve ona değer veren tek din islamdır. Kadını hor gören gerici din yobazlarıdır. Kültür meselesine gelince, büyük bir imparatorluk haline gelmiş osmanlı da bir çok farklı kültürden insanlar yaşamaktaydı elbet. bu farklı kültürlerin gelip bize yerleşmesi gayet normal. Bir arapla Türk'ün evlendiğini düşünelim. Doğacak çocuk hem arap hem Türk kültürüyle tanışacak ve benimseyecektir ve bundan yüzyıllar sonra o kültür iyice yerleşecektir. Osmanlı zamanına kadar Türk kültürünün asimile olmamasının sebebi de yabancı uyruklu evliliklerin olmamasıdır.

Soruna cevap vermem gerekirse, soyle yazardim: Benim bildigim kadariyla, Turk'lerin kendilerine gore zaten has kurallari vardi (Islam dan once). Ve bu kurallarin cogu saygi ile ilgiliydi. Mesela o zamanlar bile Turkler kadinlara saygili davranirlarmis, oysa en cok o zamanlarda kadinlar hor gorulurdu, pek saygili davranmazdilar. Turkler Islam ile tanistiklarinda, cok kolay Musluman oldular, cunku dusunceleri ve kendi kurallari Islama cok yakindi. Yani aklima resmen bu geliyor: Eger Turkler musluman olmasaydi, yine musluman olurdular Islam dini ile tanistik dan sonra.

Benim bildiklerim ve dusuncelerim budur.

Türkler Müslüman olmasaydı ne olurduk bilemiyorum. Şimdi ki konjektür yapıyla o günü ele alıp tahmin yürütmek çok zor. İslamiyet ile bir sorunu yok çoğu Türk'ün. Tek sorun İslamiyet adı altında araplaştırılmaya , asimile olmaya karşıyız !

Bugün Arapça Allah yerine Türkçe Tanrı dediğimizde bir kesimin gözlerini ''pörtletip " deme öyle günah , sen gavur musun" gibi komik saçma tepkiler veriyorsa arap kültürünün etkisine girmişiz demektir ve bu da hiç hoş bir şey değildir.

Geri