ibadeath
Elmas Üye
Tayyip kazanırsa napcanYeme bizi İba, sanki deprem öncesi ülke uçuyordu. Zaten ülke ekonomik olarak dipdeydi, deprem bunun üzerine iktidarın bir de beceriksizliğini, haymazlığını daha da belirgin hale getirdi.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Tayyip kazanırsa napcanYeme bizi İba, sanki deprem öncesi ülke uçuyordu. Zaten ülke ekonomik olarak dipdeydi, deprem bunun üzerine iktidarın bir de beceriksizliğini, haymazlığını daha da belirgin hale getirdi.
Ne yapmamı bekliyorsun? Orada yaşayanlar düşünsün, sen düşün. Ben arada bir tatile geliyorum ve TL'nin değersizliği sayesinde paşa gibi yaşıyorum. Ha tabiiki millet huzursuz, fakir, yüzü gülmüyor,..... Bu tabiiki bana da yansıyor. Daha olmadı başka ülkelere giderim tatil için.Tayyip kazanırsa napcan
Tamda aklimdan gecen. Sen koltugun basindakini degistirsen ne gezer degistirmessen nw degisir. Insanlari bozuk. Uzgunum ama acik acik yazacagim. Fesat yolsuzcu cikarci seytanlik ne bok ararsan var.... ben kkde gelse buda kalsa oburude gwlse hicbiseyin degisecegine inanmiyorum.İnsanı değiştirirseniz dünya bile değişir.
İnsanı değiştiremeyeceğimize göre ülke için çok da şey yapmamak lazım.
Benim pek bir umudum yok, umudu olan yarışmacılara başarılar dilerim.
Evet dıştan değil içten bölündük . 5 10 Par ti daha ortaya çıktı .biraz daha bölunelim . Tek çare bütün partileri kapatıp namuslu çalmayan cirpmayan inanç hürriyeti fikir hürriyeti veren bir diktatörün başımıza gelmesi .demokrasi bizi 1000 parçaya böldüArkadaslar
Türkiye bipolar hastasi bir ülke.
Bu hastaligi tetikleyen olaylar ise ülkeye/devlete/hükümete yapilmis darbelerden kaynaklaniyor.
1960 da basladi ilk atak.Menderes asildi.Niye peki?Kime yarari vardi?
Bunlar tartisilir elbet ama genel olarak bakildiginda,transatlantik cikarlarin oldugu görülüyor.Menderes hükümetinin Nato islemi de tamamlanmisti.Bu darbeden sonra solcu kesim,bilhassa askeriyenin üst kesiminde,kök salmistir.Bu gelismeye binaen,6.filo olayi patlak vermistir ki,bu ABD nin isine gelemezdi.Ondan sonra sendika savaslari derken gelelim..
1971,12 mart mihtirasina, ikinci basarili darbe girisimi.
Milli Demokratik Devrim ismi ile reform hukumeti kuruldu.
Tüm önder aydin ve bürokratlar tutulduktan sonra.
5 GIS i kacirdi diye,öldürülen Deniz Gecmis de, bu dönem icine giriyor.
Bu ilk nöbet.
Sosyalizm/Emperyalizm bipolarligi.
1980 darbesi,siyasal islamcilik dogmus ülkede.Adi ise Necmettin Erbakan.
Erbakan'in cv si kimsede yok..o denli kaliteliydi.Bu baska konu.
Şeriat istiyoruz sloganlari,Evren i kizdirmisti.
Siyasi iktidarsizlik (odtü istiklal marsi olayi mesela),ekonomik krizler,ve ülke genelinde güven sorunlulugu darbeyi kacinilmaz kilmisti.
ABD nin ise,Türkiye'nin stabil hale gelmesi icin bircok nedeni vardi ve gelismleri yakindan takip ediyordu.
Hatta darbeyi desteklediklerini bunun soft kaniti olarak da, OeCD nin Türkiye ye 4 milyar dolar ve darbeden önce ve sonra askeri yardimda bulunduklari kayitlandirilmistir.
Bu ikinci nöbetin taraflari ise,laiklik ve şeriat.
Türkiye git gide kimligini kaypeden bir unsur haline geliyordu..baska ülkerlerin yararina.
Düse kalka bugüne gelmis..pkksi ile,ümmetcileri ile..sosyalist ambisyonlari ile,bilmem neleri ile.
Su anki sorun neoosmancilik ve kemalist bipolarligi boy göstermesinde.
Öte yandan konservatif geleneklere bagli olan,diger tarafdan modern global anlayisini benimseyenler.
Bu da bipolarlilik.
Türkiye jeopolitik olarak halen bölünmemisse de,sosyal anlamda yaklasik 100 senedir bölünüyor.
Milli kimligini 100 senedir arayan, yolunu kayipetmis bir ulus var önümde.
Onu bulamadigi sürece,asla beli dogrulmayacaktir.
Büzük kadar macaristan kadar da mi olamiyoruz?
Diktatör ne bilion mu sen?Evet dıştan değil içten bölündük . 5 10 Par ti daha ortaya çıktı .biraz daha bölunelim . Tek çare bütün partileri kapatıp namuslu çalmayan cirpmayan inanç hürriyeti fikir hürriyeti veren bir diktatörün başımıza gelmesi .demokrasi bizi 1000 parçaya böldü
Senin gibiler çok olduğu için ülke kokayca bölünüyor pomak. Kendini düzeltirsen iyi bir adım atmış olursun ülke için. Dikdatörlere heves etme, onlar koltuk için tüm ülke düşmanlarıyla bir araya gelenlerdir.Evet dıştan değil içten bölündük . 5 10 Par ti daha ortaya çıktı .biraz daha bölunelim . Tek çare bütün partileri kapatıp namuslu çalmayan cirpmayan inanç hürriyeti fikir hürriyeti veren bir diktatörün başımıza gelmesi .demokrasi bizi 1000 parçaya böldü
Bu demokrasilerde bir kerede bir kanun çıkarırken halka sorsunlar . Yada halkın isteği bir kanun bisey çıkarsınlar .sadece belirledikleri insanlara oy veriyoruz birisi çoğulcu diktatörlük birisi tek insanın diktatörlüğü .türkiyedeki demokraside hiçbir Par ti yaptıklarından hesap vermiyor. Herkes suçu birbirine atıyorSenin gibiler çok olduğu için ülke kokayca bölünüyor pomak. Kendini düzeltirsen iyi bir adım atmış olursun ülke için. Dikdatörlere heves etme, onlar koltuk için tüm ülke düşmanlarıyla bir araya gelenlerdir.
Türkiye'de demokrasi yok sadece kamuflaj var.Bu demokrasilerde bir kerede bir kanun çıkarırken halka sorsunlar . Yada halkın isteği bir kanun bisey çıkarsınlar .sadece belirledikleri insanlara oy veriyoruz birisi çoğulcu diktatörlük birisi tek insanın diktatörlüğü .türkiyedeki demokraside hiçbir Par ti yaptıklarından hesap vermiyor. Herkes suçu birbirine atıyor