Türkiye'yi nasıl bir gelecek bekliyor?

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Ülkemiz son yıllarda çok sayıda sorunla aynı anda mücadele etmeye çalışmakta olup beraberinde seçime hazırlanmaktadır.

Salgın, deprem, ekonomik sorunlar derken;
ülkemizi nasıl bir gelecek bekliyor ve nelerin değişmesi, düzeltilmesi gerektiği kanaatindesiniz?

1678609970387.jpeg1678609989295.jpeg
images

O kadar çok şey var ki düzelmesi gereken çok zaman alacağı için ben doğrusu yakın zaman için hiç bir umudum yok. Uzak vade de bazı düzelmeler olur ama gene de hep diğerlerinin gerisinde kalırız. Yani kimse öyle fazla umutlara kapılmasın derim, yol çooookkkk uzun ve engebeli.

O kadar çok şey var ki düzelmesi gereken çok zaman alacağı için ben doğrusu yakın zaman için hiç bir umudum yok. Uzak vade de bazı düzelmeler olur ama gene de hep diğerlerinin gerisinde kalırız. Yani kimse öyle fazla umutlara kapılmasın derim, yol çooookkkk uzun ve engebeli.
Elbette kolay olamayacak ve ilk başta siyasilere iş düşüyor ancak beraberinde her sektörden destek gelmesi de şart!
Turizm sezonu açıldı ve oteller yabancı turist kabul ediyor diye yaygara kopartanlar var oysaki bu ülkenin en önemli gelir kaynaklarından biri de turizmdir. Turizm geliri olmadan ülke nasıl bu kadar sorunla başa çıkabilir?

Yazılacak, söylenecek çok şey var ve ben de aklıma geldikçe sıralayacağım.

Seçimi Kemal Kılıçdaroğlu kazanır, insanlar psikolojik olarak rahatlar. Ekonomik olarak uzunca bir süre değişkenlik olmaz, enkaz devralacak yeni yönetim. Kemer sıkma politikası olur muhtemelen, ülkenin 20 yıllık yönetiminde çok geriye gittiği düşünülürse. Ekonomi, eğitim, adalet, sağlık öncelikli olarak ele alınıp düzeltilmesi gerekiyor.
Bizden çaldıkları ile zengin olanların, binlerce insanın ölümüne sebep olanların, haksız yere insanların mapusta çürümesine sebep olanların, kısacası tüm kötülük yapanların peşine düşülmesi gerekiyor acilen.
Helalleşme yok, hesaplaşma var. Tek isteğimiz bu açıkçası. Ülkeyi talan edip milyonların hayatlarını çalan kişilerin yargılandığını görmek.
Sonrasında her şey çok güzel olacak. Bu ülke çok güzel bir ülke, ödediğimiz bedellerin keyfini biraz da olsa yaşamak hakkımız diye düşünüyorum.

Turkiye'nin ne bekledigini bilemem gelecegi goremiyorum. Tarihe olan ilgimden biliyorum bu tur felaketleri yasayan ulkeler hizli toparlaniyor adeta anka kusu gibi. Fakat Turkiye icin ayni seyi dusunebilir miyiz bilmiyorum, yasayip gorecez. Suprizlerle dolu bir ulke .)

Ülkenin altına dinamit koydu gitti adam. Bugünü bile hepimiz ararız. Ama ihvandan Hizbullahtan kurtulmak ülkenin bekası için şart.

Ne beklediğini bilmiyorum ama temennim zombi istilası.
hepimiz zombiler tarafından ısırılıp zombi olarak hayatımıza devam edelim.
çünkü zombilerin endişelenecek hiçbir şeyi yoktur.
sürekli bir şeyler için endişelenmekten saçım döküldü.

Aydınlık günler bekliyorum.... evet hala umudum var, olmak zorunda. Ben bu ülkenin bir vatandasiysam ve ülkem için en doğrusunu istiyorum bizi daha güçlü yapacak gençlerin daha umut dolu olacağı bir ülke istiyorum. Atatürk düşmanı cemaat başının önünde el pençe divan duran polis ve askerimi görmek istemiyorum. Emri verip vurdukları çocukların ailesinin yuhlanmasini istemiyorum. Kadına çocuğa hayvana yaptıkları işkence ve ölümlerin hakedilen cezaları almasını istiyorum. Cemaatlerde işlenen tecavüz olaylarının arastirilmamasi için güle oynaya oy verilmesini de vicdanıma sigdiramiyorum ufacık çocuğun operasyon bölgesine götürülup öldürülmesini de. Hepsinin yargılanmasını istiyorum. Ve bu umut ile geleceği aydınlık görmek istiyorum.
Bu siralar dilime pelesenk olan söz ise,
HEPINIZ YARGILANACAKSINIZ........

Kimseye bişey yapmayacağız @Aze
Birbirlerini linçlemelerini izleyeceğiz.

• Beğen
Tepkiler: Aze
Bütün yolsuzluklar ve sapkınlıklar ortaya çıkınca güzel günler göreceğiz. Bir de 420milyar dolar var tabi.

Dünya genelinde bir değişim ve felaket silsilesi söz konusu iken hiç siyasi bakamayacağım olaylara. İleri de kıtlık ve su savaşlarından söz ediliyor. Fragmanları da dönüyor ama yinede hakkımızda hayırlısı olsun.

Kurumların yeniden inşası, ekonominin düzeltilmesi ve hukukun tesis edilmesi falan pek güç şeyler değil. Bunlar bir seçim döneminde olmasa da en kaba iki seçim döneminde halledilecek türden şeyler. Esas mesele zihinlerin ve algıların tahribinin giderilmesi. Bu anlamda Türkiye'yi kısa ve orta vadede zor günler bekliyor gibi duruyor. Algılarla ve yalanlarla ayarı bozulan zihinlerin rehabilite edilip yeniden doğruya yönlendirilmesi nesiller sürecek bir süreç. Köyündeki caminin ahır yapıldığını gördüğünü iddia eden 60 yaşındaki adamın yaşamadığı bir gerçekliğe inandırılması ne kadar kolaysa o yalanın yıkılıp doğrusunun yerleştirilmesi de o kadar güç. Toplumun kayda değer kısmı hiç yaşamadığı ve hatta gerçekte var olmayan bir "gerçekliğe" inandırıldı. Kadir Mısıroğlu gibi tiplerin vasıtasıyla insanların zihinlerine enjekte edilen yalanların yarattığı tahribat korkunç bir boyuta ulaştı. Gerçekte hiçbir zaman var olmamış bir Osmanlı anlatısı, yoğun bir Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı, Kuran ile hiçbir şekilde örtüşmeyen bir İslamiyet yaklaşımıyla birlikte nesillerin beyinleri pelteye döndürüldü. Bakın bu vaziyet kurumların yeniden inşasından çok daha büyük bir öneme sahip. Bunu düzeltmeden Akp'yi de doğuran zihniyetten uzaklaşamayız. Vatandaşları bu zihniyetten uzaklaştıramadan aydınlık bir geleceğe kavuşamayız.

Sanayimiz çok iyi durumda çok kısa zamanda toparlanıriz

hükümet değişimi gerçekleşirse mevcut hükümet tarafından zorlaştırılan ya da engellenen şeylerin önü açılır diye umuyorum...... örneğin sonraki sene eurovisiona katılalım.... apple pay, google pay, paypal gibi sistemlerin önü açılsın...... yurtdışı alışverişinde gümrük vergisi tekrar düzenlensin......

11 ili etkileyen büyük bir deprem oldu Almanya'da olsa ortada Almanya kalmazdı
Yeme bizi İba, sanki deprem öncesi ülke uçuyordu. Zaten ülke ekonomik olarak dipdeydi, deprem bunun üzerine iktidarın bir de beceriksizliğini, haymazlığını daha da belirgin hale getirdi.

Arkadaslar
Türkiye bipolar hastasi bir ülke.
Bu hastaligi tetikleyen olaylar ise ülkeye/devlete/hükümete yapilmis darbelerden kaynaklaniyor.
1960 da basladi ilk atak.Menderes asildi.Niye peki?Kime yarari vardi?
Bunlar tartisilir elbet ama genel olarak bakildiginda,transatlantik cikarlarin oldugu görülüyor.Menderes hükümetinin Nato islemi de tamamlanmisti.Bu darbeden sonra solcu kesim,bilhassa askeriyenin üst kesiminde,kök salmistir.Bu gelismeye binaen,6.filo olayi patlak vermistir ki,bu ABD nin isine gelemezdi.Ondan sonra sendika savaslari derken gelelim..
1971,12 mart mihtirasina, ikinci basarili darbe girisimi.
Milli Demokratik Devrim ismi ile reform hukumeti kuruldu.
Tüm önder aydin ve bürokratlar tutulduktan sonra.
5 GIS i kacirdi diye,öldürülen Deniz Gecmis de, bu dönem icine giriyor.
Bu ilk nöbet.
Sosyalizm/Emperyalizm bipolarligi.
1980 darbesi,siyasal islamcilik dogmus ülkede.Adi ise Necmettin Erbakan.
Erbakan'in cv si kimsede yok..o denli kaliteliydi.Bu baska konu.
Şeriat istiyoruz sloganlari,Evren i kizdirmisti.
Siyasi iktidarsizlik (odtü istiklal marsi olayi mesela),ekonomik krizler,ve ülke genelinde güven sorunlulugu darbeyi kacinilmaz kilmisti.
ABD nin ise,Türkiye'nin stabil hale gelmesi icin bircok nedeni vardi ve gelismleri yakindan takip ediyordu.
Hatta darbeyi desteklediklerini bunun soft kaniti olarak da, OeCD nin Türkiye ye 4 milyar dolar ve darbeden önce ve sonra askeri yardimda bulunduklari kayitlandirilmistir.
Bu ikinci nöbetin taraflari ise,laiklik ve şeriat.
Türkiye git gide kimligini kaypeden bir unsur haline geliyordu..baska ülkerlerin yararina.
Düse kalka bugüne gelmis..pkksi ile,ümmetcileri ile..sosyalist ambisyonlari ile,bilmem neleri ile.
Su anki sorun neoosmancilik ve kemalist bipolarligi boy göstermesinde.
Öte yandan konservatif geleneklere bagli olan,diger tarafdan modern global anlayisini benimseyenler.
Bu da bipolarlilik.
Türkiye jeopolitik olarak halen bölünmemisse de,sosyal anlamda yaklasik 100 senedir bölünüyor.
Milli kimligini 100 senedir arayan, yolunu kayipetmis bir ulus var önümde.
Onu bulamadigi sürece,asla beli dogrulmayacaktir.
Büzük kadar macaristan kadar da mi olamiyoruz?

Geri