Türkiyeyi Kime Teslim Etmeli ?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
baraj in dusurulmesine karsi degilim ama jack. meclis copluge neden donsun ki?
baraj %5 olmali. dedigim gibi beni temsil edecek bi dusunce olmali. en azindan fikrime yakin bir parti olmali. simdi akp nin alternatifi yok diye ona oy vermek cok daha sacma. baraj in dusurulmesi akp nin isine gelmez. koalisyon olsa keske diyecegim de mumkunse ulke menfaatlerini dusunecek insanlarin olusturdugu bi hukumet olsun tabii bu memlekette cok zor. yani her iki durumda da ulke olarak zarardayiz gibi geliyor bana. tek parti duzen gibi gorunse de padisahim cok yasa kafasini yasatiyor resmen.

baraj in dusurulmesine karsi degilim ama jack. meclis copluge neden donsun ki
baraj %5 olmali. dedigim gibi beni temsil edecek bi dusunce olmali. en azindan fikrime yakin bir parti olmali. simdi akp nin alternatifi yok diye ona oy vermek cok daha sacma. baraj in dusurulmesi akp nin isine gelmez. koalisyon olsa keske diyecegim de mumkunse ulke menfaatlerini dusunecek insanlarin olusturdugu bi hukumet olsun tabii bu memlekette cok zor. yani her iki durumda da ulke olarak zarardayiz gibi geliyor bana. tek parti duzen gibi gorunse de padisahim cok yasa kafasini yasatiyor resmen?

2011 secim sonuclarina bakarsan, Halkin oyunu almis partiler % 96 ile Mecliste.
geri kalan irili ufakli partilerin oy toplami % 4.
Yani birakin % 10'u, % 5 bile alamayan partiler bu bahsettiklerimiz.

Mecliste olamayan partilerin en yüksek oy alani % 1,25 ile Saadet partisi (:
yani bu baraj isi tirt :)

He yarin bi gün birkac parti % 9 yada 8 gibi oylar alirsa o zaman bu dedikleriniz mantikli olabilir.

Aslinda su an Mecliste neredeyse Türk halkinin düsüncelerine yakin 4 parti de iceride.

Illaki birine biraz daha yakinsinizdir.
Muhafazakar - Islama yakin olan kisiler AK partiyi
Milliyetciler Türkcüler MHP yi
Solcular CHP yi
Kendini ezik hisseden Kürt vatandaslar da BDP yi desteklemiyor mu?

Mesela bana göre
- Saadet P, AK P. BBP
- CHP, TKP, DSP, ÖDP vs
bunlar arasinda fark yok.
biri digerinden daha fazla yakin hissedilir ve ona oy verilir.

Hic kimse kendi düsüncelerini temsil eden bir parti bulamaz.
buldugunu sanar, oy verir iktidar yapar.
Zamanla cikar karsi oldugu taraflari.
Bak OY dagilimlarina, Hepsi mecliste olsa O meclis calismaz. biri güzel birsey yapmak istese, digerleri arti puan almamasi icin karsi cikar ve hicbir icraat göremeyiz.

spacer.gif
PARTİLERE GÖRE TÜRKİYE GENELİ OY DAĞILIMI
cizgi_ara.gif

AKP
spacer.gif
21,466,44649.95 %
CHP
spacer.gif
11,147,69225.94 %
MHP
spacer.gif
5,576,11612.98 %
BGSZ
spacer.gif
2,826,0316.58 %
SP
spacer.gif
535,5321.25 %
HAS
spacer.gif
327,3060.76 %
BBP
spacer.gif
315,9190.74 %
DP
spacer.gif
280,8620.65 %
spacer.gif
cizgi_ara.gif

HEPAR122,3080.28 %
DSP106,3240.25 %
DYP64,2130.15 %
TKP61,2240.14 %
MP59,8300.14 %
MMP36,9140.09 %
EMEP31,5620.07 %
LDP15,4570.04 %

Teslim derken;
1- kimi Basbakan secmeliyiz. Tayyip erdoğanı

2- Ülkemizi en iyi kim ( Parti) yönetir. Ak parti

3- Ak Partinin Ülkeye zarari? Ekonomi diyor düzeldi, milli gelir şu kadar oldu ama hala güzel değil düzgün değil, ab için hala uğraş var, havuz sistemini hala kurmadı bırakılan d8 leri hayata geçirmedi.

4- Ak Partinin Ükleye yarari? birçok yararı oldu saymakla bitmez.

5- Muhalefet partilerinin durusu, ve Ülke yönetmekteki yeterliligi? hiçbir parti yeterli değil, Lakin akp kötünün iyisi gerçekten. Gönül isterki 3-5 tane akp olsun tercih yapmakta zorlanalım.

ana muhalefet desen. Doğruyada yanlış diyor, yanlışa da yanlış diyor en iyi yaptığı şey herşeye karşı çıkmak. Ülkeyi dünya 1. si yapsalar ona da karşı çıkar. Zihniyet o yönde.

Sürekli yorumlar okuyoruz. Iktidara, Muhalefete edilen küfürleri, asagilamalari vs.

Fakat neredeyse hic kimse neler yapilmasi gerektigi hakkinda bilgi vermiyor, fikrini söylemiyor.

Yukaridaki sorulari cevaplamaya ne dersiniz?

bu benim düşüncem akp lide değilim.

bu benim düşüncem akp lide değilim.

Benim bir analizim var.
kendimce dogru.

MHP ye oy veren MHPlidir
CHP ye oy veren CHPlidir
BDP ye oy veren BDPlidir.
AK partiye oy veren Ak partili degildir.
Neden mi?
yukardaki diger partilerin gecmisi onlarca yila dayanir. O partilere oy verenler ideolojik, aliskanlik, Ona vermesi gerektigi icin verir.
Ak parti ise yeni kurulmus bir parti olup, halk tarafindan denenmek istenmis, Neredeyse her kesimden oy alan bir parti.

Yukardaki Muhalefet partilerinin adi, yada kendileri degismedigi sürece Ak parti her zaman iktidar olarak kalacaktir.

güzel tespit yapmışsın. Ben erbakancıydım. Rahmetli olana kadar onun gibi de birisini göremiyorum hiçbir partide. Bu yüzden parti tutmuyorum ama baktığımda kualisyon olursa bu ülke bi işe yaramaz, tek parti olmalı en güçlü ve hedefi belli olan ak parti ve yaptıklarını da görüyorum. Ben herşeyi iyi diyenlerden değilim. Yalnız ülkenin şu anki duruma düşmesi bize 17 aralıktan bu yana ne kadar zararı uğratması, demekki birilerinin ak parti canını sıkmış, çarkına çomak sokmuş.

Yıllardır bu ülke de iyi birşey olmaya başladığında bu ülke belini doğrultmaya başladığında hep bu seneryolar vb. seneryolar yaşanmış yaşanıyor. Bu yüzden demekki doğru yoldalar. Ben bu kanaate varıyorum.

Benim bir analizim var.
kendimce dogru.

MHP ye oy veren MHPlidir
CHP ye oy veren CHPlidir
BDP ye oy veren BDPlidir.
AK partiye oy veren Ak partili degildir.
Neden mi?
yukardaki diger partilerin gecmisi onlarca yila dayanir. O partilere oy verenler ideolojik, aliskanlik, Ona vermesi gerektigi icin verir.
Ak parti ise yeni kurulmus bir parti olup, halk tarafindan denenmek istenmis, Neredeyse her kesimden oy alan bir parti.

Yukardaki Muhalefet partilerinin adi, yada kendileri degismedigi sürece Ak parti her zaman iktidar olarak kalacaktir.

İşte buna parmağımı basarım aynen bu şekilde kimse Ak partiyi sevmiyor ama oy veriyor..Aynı Ecevit döneminde olduğu gibi dedelerden öyle gördük deyip oy atanları da biliyoruz..Önceden Akp verenlerinde bir kısmı bu seçimde Chp atıcak diye düşünüyorum..Analizin çok yerinde olmuş yalnız..

Klasik akp'li cümlesi; '' alternatif mi var, kime oy verelim ''

Ülke, ülke kılığından çıkmış her gün bir huzursuzluk var, siz kalkıp alternatifler ülke yönetmeye hazır değil diyorsunuz. Artık bi şey demiyorum altta kalanın canı çıksın bu millet bunu hak ediyor.

1- kimi Basbakan secmeliyiz. Koalisyon Hükümeti Liderlerini

2- Ülkemizi en iyi kim ( Parti) yönetir. Koalisyon Hükümeti Liderlerini

3- Ak Partinin Ülkeye zarari? Özelleştirme, inanç sömürüsüyle kutuplaşmış bir halk yaratma, bölücülüğü körükleme, - Sanatsal, Tarihi, Çevresel değerlere en üst düzeyde zarar verme - , Adalet kavramına olan saygıyı bütünen yok edip adalati %100 siyasal bir hale getirme, Cumhuriyetin temel değerlerini taşıyan taşıyıcı kolon olan Güçler Ayrılığı ilkesini baltalama, Eğitim sistemini yap boz a çevirmekle kalmayayıp ösym nin yaptığı sınavlarda her sene skandal yaratmayı becerebilme .

4- Ak Partinin Ülkeye yarari? Özelleştirmeler sayesinde elde ettiği nakit parayla siyasetime doğrudan etki eden dış borçların kapatılması, ülkenin kalıcı gelir kaynaklarının yok pahasına elden çıkarılması sonucu oluşan likititeyle ekonominin sıcak tutulması.

5- Muhalefet partilerinin durusu, ve Ülke yönetmekteki yeterliligi? Bugünün iktidarı yıkıldıktan sonra öncelikle eğitim ve adalet mekanizmalarının kısa sürede eski güvenilir işlevini kazanacağına inancım büyük. Ekonomi her yıl örtüllü ödenekten 1.2 milyar tl harcayan bir başbakan olmayacağını düşünürsek kötüye gitmeyecektir.

1- kimi Basbakan secmeliyiz. Kısa adam
2- Ülkemizi en iyi kim ( Parti) yönetir. Uzun adamın kurduğu parti
3- Ak Partinin Ülkeye zarari? Çok iyi gidiyor her şey bence şımardık ve gevşedik biraz toplasın bizi
4- Ak Partinin Ükleye yarari? Bir sürü zengin türbanlı bacımız oldu yüzlerine filan işediler hatta bunların
5- Muhalefet partilerinin durusu, ve Ülke yönetmekteki yeterliligi? Hepsi bok bir iyi RTE.

Teslim derken;
1- kimi Basbakan secmeliyiz.
2- Ülkemizi en iyi kim ( Parti) yönetir.
3- Ak Partinin Ülkeye zarari?
4- Ak Partinin Ükleye yarari?
5- Muhalefet partilerinin durusu, ve Ülke yönetmekteki yeterliligi?

Sürekli yorumlar okuyoruz. Iktidara, Muhalefete edilen küfürleri, asagilamalari vs.

Fakat neredeyse hic kimse neler yapilmasi gerektigi hakkinda bilgi vermiyor, fikrini söylemiyor.

Yukaridaki sorulari cevaplamaya ne dersiniz?
1-yeni birilerini mesela
destici olur
pamukoğlu olur
karşit gorus
ayni gorüş kim olursa
Hatta davutoğlu hariç akpnin icinden birileri de olabilir
3 doneme takilan babacan mesela
bu insanlari gormeden basimizdakilere kotunun iyisi diyebilirmiyiz ?
2-1.soruyla ayni zaten
koalisyon gibi bi durum bu ulkeye zarar verir
ne yazik ki bu ulkede farkli goruslerin ayni dogruyu farkli gormesi gibi durum soz konusu
bu sebepten
mhp chp akp gibi bi koalisyon düşünsenize
Allah gostermesin.

3-halki kutuplastirma
nefret söylemleri
ya benden olacaksin
ya yok olacaksin zihniyeti
yolsuzluk
dis politika basarisizliklari
devlet organlarina yerlestirdigi kisiler
ve buna dayali cift basli yonetim
Dini duygulari istismar
barış adi altinda verilen tavizler
ekonomi (bu belki eskilere nazaran bi tık yukarda olabilir
ama bahsedildigi gibi super bi ekonomi soz konusu degil)
diye uzar gider
4-ulaşımda ve sağlikta katkisi goz ardi edilemez
(Gss gibi sacmaliklar hariç)
Ama bunlari yapmakta devlet olmanin gerekliliği degilmidir
5-mecliste ki muhalefet partilerini konusmak daha mantikli
nitekim digerlerini goremedigimiz icin yeterli ya da degil diye degerlendirmek dogru olmaz

Muhalefet te
chp ve mhp de köklü değişiklikler şart
bizimkiler çıkıp çığırtkanlik yapiyor
boyle siyaset olmaz
iktidarin işini kolaylastiriyorlar surekli

Ne zaman ortak amac iktidar,makam,mevki Değilde
ülke menfaatler olur
O zaman iyi biseyler yazabiliriz hepsi icin
Bunun da imkansiz diyebilecek kadar zor oldugunu dusunuyorum

Henüz hiç oy kullanmadım yaşım tutmadı ama bu seçimlerde kullanacağım.şuan Türkiye de benim oyumu hak eden parti de yok sorun burada.

Koalisyon hükümeti olsun bence cidden tek partili dönemin bu ülkeye kazandırdığı bir sey olduğunu sanmıyorum farklı düşünceler toplansın şu mecliste artık. Ayrıca seçim barajını dusurselerdi de gorseydik ak mi kara mi?

Çocuklara teslim edelim, sadece onların içlerinde yok kötülük.Onlardan zarar gelmez, en fazla saklambaç oynar ip atlarız:)

Muhsin Yazıcıoğlu vardı onuda Erdoğan öldürdü.
Başkada kalmadı.

Bir çoğu özelikle bana göre 2 parti kendi içinde temzilenmedikçe hiç bişey düzelmicek .
Hepsi olmaması gereken şekilde ilerliyor yada yerinde sayıyor ,
''en az olmaması gerekn'' hangisi? sorusuna verdiğimiz cevapla ilerliyoruz ne yazık ki.

Geri