Türkiyeyi Kime Teslim Etmeli ?

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
Teslim derken;
1- kimi Basbakan secmeliyiz.
2- Ülkemizi en iyi kim ( Parti) yönetir.
3- Ak Partinin Ülkeye zarari?
4- Ak Partinin Ükleye yarari?
5- Muhalefet partilerinin durusu, ve Ülke yönetmekteki yeterliligi?

Sürekli yorumlar okuyoruz. Iktidara, Muhalefete edilen küfürleri, asagilamalari vs.

Fakat neredeyse hic kimse neler yapilmasi gerektigi hakkinda bilgi vermiyor, fikrini söylemiyor.

Yukaridaki sorulari cevaplamaya ne dersiniz?

Ates olsan düstügün yeri yakarsin.
Bide beni yakarsin :p

Iyi düsün , kime oy vereyim, kimi tavsiye edersin ? :D

Gumruktemi oy kullaniyorsun sen genel secimler icin degil mi o ya?
Ben apolitik biriyim hatirlarsan siyaset ile ilgilI olsam da fikir ve dusunceler bakimindan beni temsil etmeyen hic bir partiye oy vermeyi dusunmuyorum.

yerel seccimlerde de oyle kadir topbas ve mustafa sarigul denilen adamlarin ikisinin de vizyonlari ayni fikrimce. Ayrica yerel secimlerde particilikten ziyade bireyselligin on planda olmasi gerektigini dusunuyorum.

genel olarak ne akp ti ne chp yi sevmedigimi biliyorsun zaten.

yeni bi olusum sart.
ne kemalist ne dinci ikisi de birlik icin yeterli zihniyete sahip degil bi kere adamlar kemdi iclerinde dahi tutarli degiller. Beni temsil edecek adam ates unal erzen degil:p
ama bakirkoy yine chp nin olacak o kesin.

Ustte ki cevabim sorularinin yaniti degil ve akp nin turkiye ye verdigi zarar kesinlikle bolunme.
bi ulke icinde ki olabilecek en berbat sey.
ben solcular mukemmel sagcilar cok kotu demiyorum ama din eksenli yonetmeye calistilar insanlari turvan in universitelerde olmasina karsi degilim ama devlet kurumlarinda (tv,banka,vergi dairesi vs.) Cunku orada belli bir ideolojiyi temsil ediyor gibi gorunemezsin bunu deme sebebim yine akp cunku basbakan turban siyasi bir simgedir diyerek zaten turbanli olan tum bayanlari akp li yapmistI dindar olan insanlarda ona gore akp lI zaten.

bunlarin hepsi toplumu bolen seylerdi ve gezi parki gibi yillarin en saglam eylemlerinden birini ciddiye almadilar. Son olarak yolsuzluk olayinda ki ortaya cikan skandali ayri bir trajedi zaten.
ve tum bunlari yaparken bu insanlarin din,allah korkusu gibi seyler dusmedi agizlarindan toplumum bakis acisi bile degisti..

bunlar normal seyler degil planli seyler.. o yuzden erdogan ve hitler benzemesi bana hep mantikli geliyor..
medya konusu ozellikle
Saf irk olamasakta:p

ama akp nin daha saglam bir alternatifi henuz kurulamadigi icin bence yine akp onde olacak.

Özeti budur.
Dagilin !

:p

akp ''kötünün iyisi'' laflarının arkasına sığınmayın, seçim barajını kaldırın bakayım akp'nin karşısına kaç tane alternatif parti çıkıyor.. ama nerde, şunu iyice anlayın meclisteki partiler ve milletvekillerinin çoğu satılmış, senin benim için iş yapmıyorlar orada, herkes kendi çıkarını düşünüyor..

akp ''kötünün iyisi'' laflarının arkasına sığınmayın, seçim barajını kaldırın bakayım akp'nin karşısına kaç tane alternatif parti çıkıyor.. ama nerde, şunu iyice anlayın meclisteki partiler ve milletvekillerinin çoğu satılmış, senin benim için iş yapmıyorlar orada, herkes kendi çıkarını düşünüyor..
Mecliste olmayan siyasetciler, satilmamis mi?
Kendi cikarini düsünmüyor mu?
Onlar Melek mi?
Onlar Iktidar olursa, Sinif mi atlayacagiz, herkesin ayligi 10 bin lira mi olacak?

Ak partiyi devirdiginizde Türkiye Oldugundan daha fazla refaha mi erecek?
Bunun garantisini verecek adam var mi aramizda?

Mecliste olmayan siyasetciler, satilmamis mi?
Kendi cikarini düsünmüyor mu?
Onlar Melek mi?
Onlar Iktidar olursa, Sinif mi atlayacagiz, herkesin ayligi 10 bin lira mi olacak?

Ak partiyi devirdiginizde Türkiye Oldugundan daha fazla refaha mi erecek?
Bunun garantisini verecek adam var mi aramizda?

Başbakan milli irade milli irade diyor mitinglerde tamam göstersin işte, seçim barajını kaldırsın yada düşürsün mecliste halk temsil edilsin. Gözünüzü biraz açın ya, seçim barajıyla yapılmak istenen halkın mecliste temsilinin engellenmesidir.

Akp'ye bu kadar neden güveniyorsun anlamıyorum, daha düne kadar kucaktan kucağa zıplıyordu, şimdi yerini Chp aldı o kucaktan kucağa zıplıyor...

Görmeden bilemeyiz dj, birde ''akp'yi devirdiğinizde Türkiye çok mu iyi olacak'' diyorsun ya, buna gülüp geçiyorum cidden.

Başbakan milli irade milli irade diyor mitinglerde tamam göstersin işte, seçim barajını kaldırsın yada düşürsün mecliste halk temsil edilsin. Gözünüzü biraz açın ya, seçim barajıyla yapılmak istenen halkın mecliste temsilinin engellenmesidir.
Akp'ye bu kadar neden güveniyorsun anlamıyorum, daha düne kadar kucaktan kucağa zıplıyordu, şimdi yerini Chp aldı o kucaktan kucağa zıplıyor...

Görmeden bilemeyiz dj, birde ''akp'yi devirdiğinizde Türkiye çok mu iyi olacak'' diyorsun ya, buna gülüp geçiyorum cidden.

Bazi yorumlarinda gercekten siyasetin S sinden haberin olmadigi acikca belli oluyor.
Secim barajinin kaldirilmasi durumunda neler olabilecegini idrak edemiyorsun.

Cöplüge döner meclis be !
Oy verilen partilerin 4 tanesi % 96 ile zaten mecliste.
Gelmis gecmis en cok oy alan bir parti iktidarda !
Türkiye hicbir zaman bu sekilde Halkin cogunlugunun oyunu alarak yönetilmemisti.

eeee, Halkin cogunlugu senin karsi tarafin olunca hazmedemiyorsun tabi, normaldir.

Körü körüne ne oldugu belli olmayan bir partinin izinden gidip buralarda AKP yi kötüleyen konular acip siyaset bilimcisi olunmuyor pele.

cevap veremeyecegin soru gördügünde, gülüp geciyorsun zaten !

Insan olmak, Diger insanlarin secimlerine saygi göstermektir.

Objektif olmayacaksan bir daha bana siyasi yorum yapma, eglence konularinda muhabbet edelim senle.

Herkes olaylara kendi penceresinden bakıyor, herkes belli bir ideolojinin arkasında, kim kimi vazgeçirebilir ki, hangimizin bilgisi aklı buna yeter zaten karşı tarafın affınıza sığınarak söylüyorum aptal olması gerekir o yüzden yorumlar iğneleyici olmamalıdır saygı ön planda olmalıdır, birbirimize düşman kesilmenin bir manası yok, senin doğrun sana doğru bana yanlış benim doğrum sana yanlış arkadaş ne diye uzatıyoruz yok koyun yok makarnaya kömüre talim hiç yakışmıyor bu tür ithamlar önce saygı sonra seviş hepimiz müslümanız ön planda bunun olması gerekir etnik kimliğimiz veya ideolojimiz değil, ben yine gidip AKP oy vereceğim kim ne derse desin benim içim ferah hamdolsun Amin

Bazi yorumlarinda gercekten siyasetin S sinden haberin olmadigi acikca belli oluyor.

doğrudur kardeşim...

Secim barajinin kaldirilmasi durumunda neler olabilecegini idrak edemiyorsun.
Cöplüge döner meclis be !

seçim barajı kaldırılsın yada düşürülsün dedim, dünyada en yüksek seçim barajı kotasını uyguluyoruz, adaletli olun biraz...

Oy verilen partilerin 4 tanesi % 96 ile zaten mecliste.
Gelmis gecmis en cok oy alan bir parti iktidarda !
Türkiye hicbir zaman bu sekilde Halkin cogunlugunun oyunu alarak yönetilmemisti.

Gezi parkı olaylarında görmedin sanırım bu millet artık chp ve mhp bizi mecliste temsil edemiyor diye sokaklara döküldü, sen kalkıp bana mecliste satılmış partileri savunuyorsun.

eeee, Halkin cogunlugu senin karsi tarafin olunca hazmedemiyorsun tabi, normaldir.

Bunu sana belki on kez söyledim benim akp ile alıp veremediğim yok bunu iyice kafana sok artık, senin gibi partizanlık yapan insanlarla alıp veremediğim var benim.

Körü körüne ne oldugu belli olmayan bir partinin izinden gidip buralarda AKP yi kötüleyen konular acip siyaset bilimcisi olunmuyor pele.

İşine gelmeyince öyle oluyor zaten, ben burda diğer partiler aleyhine de konu açtım, açmaya da devam edicem. Sen işine geleni oku kardeşim, hiç umrumda değilsin bundan sonra

Insan olmak, Diger insanlarin secimlerine saygi göstermektir.

Objektif olmayacaksan bir daha bana siyasi yorum yapma, eglence konularinda muhabbet edelim senle.

Objektif...
Seni yan forumdan tanımasam, seninle daha önce muhabbetimiz olmasa bu dediğine ben bile inanıcam kardeşim..

Herkes olaylara kendi penceresinden bakıyor, herkes belli bir ideolojinin arkasında, kim kimi vazgeçirebilir ki, hangimizin bilgisi aklı buna yeter zaten karşı tarafın affınıza sığınarak söylüyorum aptal olması gerekir o yüzden yorumlar iğneleyici olmamalıdır saygı ön planda olmalıdır, birbirimize düşman kesilmenin bir manası yok, senin doğrun sana doğru bana yanlış benim doğrum sana yanlış arkadaş ne diye uzatıyoruz yok koyun yok makarnaya kömüre talim hiç yakışmıyor bu tür ithamlar önce saygı sonra seviş hepimiz müslümanız ön planda bunun olması gerekir etnik kimliğimiz veya ideolojimiz değil, ben yine gidip AKP oy vereceğim kim ne derse desin benim içim ferah hamdolsun Amin

arkadaş koyun,kömür muhabbeti nerden çıktı sorması ayıp, dün'de uyarmıştım seni bu konu hakkında, beni başkalarıyla karıştırma lütfen.

benim için geçmiş yok gitti bitti ok

seviyoruz kendisini ama böyle olmaz aga ara vermelisin kendine vakit ayırmalısın kardeşim

Akp ile Chp için konuşuyorum çünkü bence Mhp bu seçimde de meclise en az milletvekili sokan parti olmaktan kurtulamayacak..Ha bunlar çok mu iyi değil ama başka alternatif yok ve bunun seçim barajıyla alakası olmayacağını düşünüyorum aynı futbol takımı gibi her zaman 4 büyükler vardır ve diğerleri ligi zorlar ama bu bazen yetmez Akp'yi devirecek parti yok Chp muhalefetliğini bile yapamıyor yeri geliyor..Benim bu seçimlerdeki beklentim en azından berabere yakın oy almaları ki %60 ile başa gelmekle %51 ile kazanmak arasında baya fark ve denge olacağından bunu sağlasak yeter diyorum ve yine Akp kazanıcak diyorum Chp kazanağı iller şimdiden nasıl belli ise Türkiye içinde Akp belli..

Geri