Türkiye'nin yolgeçen hanı olması

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Olur mu canım. Aslında Afgan giye bişey yok. Özbek türkü onlar. Sahip çıkalım :D

Örneklemeleriniz o kadar yanlış ki yorum yapmadan duramadım maalesef.
Avrupada çalışan biri buraya kredi çekerek gelmiyor bununda derdine düşmüyor neden mi? Çünkü Avrupada onun kazandığı 1000 euro Türkiye de 10.000 TL şuanda bunu minimum üzerinden hesaplıyoruz şuan en gözde tatil yerlerinde bu insanlar tatil yapıyor yapsınlar bunada sözüm yok ama cahillikle eriyen TL nin değerini Türkiyede şartlar çok iyi diye söyleyenlerin oy kullanma hakkını bu ülkede yaşayanların kaderini belirlemesine kesinlikle karşıyım.
Milletin cebindeki telefonları örnek gösterebiliyorsunuz sadece vurmak için ne acı? Markete gidiyorsunuz sanırım artan fiyatlardan gelen zamlardan ve gelecek olan zamlardan haberiniz vardır? Kimse şuan iki arabayla gezemiyor maalesef hangi afkurmalar bunlar anlamadım millet aç, ülke giderek yoksullaşıyor getirilen afganların hepsi erkek bir sorguladınız mı amaç ne diye ?
Hangi tıp insanlarla konuşarak bu kanıya vardın bilemem. Ben Aydın-Didim'de büyüdüm Altınkum da. Ve orada gelen bazı turistlerin "Bunların hepsi chipsy(çingene).. olarak tanımlamalarıyla çok karşılaşmış birisiyim. Bu arada arkadaşlarım da, sevgililerimde oldu. Konuştuğum olgun ve samimi insanlar bana şöyle diyordu: Kamil anlamıyorum ama buradaki herkes bizi salak sanıyor, çok zengin sanıyor Biz orada Bütün yıl boyunca Ev ve iş arasında mekik dokuyoruz çalışıyoruz. belki Haftada bir gün restoranta gidip yemek yeme şansımız var O da olursa.. bütün yıl boyunca bu kadar sıkıntı çektikten sonra tatil kredisi çekerek tatile geliyoruz. 1 ay boyunca ne yapmak istersek yaşamak istiyoruz, bunda garip olan ne var diyordu. Ve ilave ediyorlar sonra bütün yıl yine aynı.. O kredi de ödeniyor birazda biz katıp tatile geliyoruz... Velhasıl-kelam yani hiçbir ülkenin (istisnalar hariç) güllük gülistanlık yaşam standartlarına sahip olduğunu idda edip genelleme yapmazsın! Ben sana öyle örnekler veririm ki ben de yaşıyor muyum ya dersin hem de Türkiye'den. Benim Özellikle şunu anlamada çok zorluk yaşadığım Doğrudur. bir insanın hiçbir olumlu Yani yapıcı fikri olmadan sadece eleştirmek için konuşmak ne işe yarıyor. Yapılan her işte, eğer; Türkiye yaptıysa mutlaka bir sahtekarlık kopyalama vesaire her türlü açık aranıyor. Ama nedense; başka bir millet yaptığında -bak adamlar şunu yapıyor... deniyor. Evet doğru diyorsun onlar kendi milletini tutan adamlar, en büyük güzellikleri şu= kendisini aşağılık değil, yol gösteren görüyorlar. Hani meşhur bir söz var ya Bana balık yemeyi değil, balık tutmayı öğret diye. Siz ne zaman balık tutmayı öğreneceksiniz?...

Hangi tıp insanlarla konuşarak bu kanıya vardın bilemem. Ben Aydın-Didim'de büyüdüm Altınkum da. Ve orada gelen bazı turistlerin "Bunların hepsi chipsy(çingene).. olarak tanımlamalarıyla çok karşılaşmış birisiyim. Bu arada arkadaşlarım da, sevgililerimde oldu. Konuştuğum olgun ve samimi insanlar bana şöyle diyordu: Kamil anlamıyorum ama buradaki herkes bizi salak sanıyor, çok zengin sanıyor Biz orada Bütün yıl boyunca Ev ve iş arasında mekik dokuyoruz çalışıyoruz. belki Haftada bir gün restoranta gidip yemek yeme şansımız var O da olursa.. bütün yıl boyunca bu kadar sıkıntı çektikten sonra tatil kredisi çekerek tatile geliyoruz. 1 ay boyunca ne yapmak istersek yaşamak istiyoruz, bunda garip olan ne var diyordu. Ve ilave ediyorlar sonra bütün yıl yine aynı.. O kredi de ödeniyor birazda biz katıp tatile geliyoruz... Velhasıl-kelam yani hiçbir ülkenin (istisnalar hariç) güllük gülistanlık yaşam standartlarına sahip olduğunu idda edip genelleme yapmazsın! Ben sana öyle örnekler veririm ki ben de yaşıyor muyum ya dersin hem de Türkiye'den. Benim Özellikle şunu anlamada çok zorluk yaşadığım Doğrudur. bir insanın hiçbir olumlu Yani yapıcı fikri olmadan sadece eleştirmek için konuşmak ne işe yarıyor. Yapılan her işte, eğer; Türkiye yaptıysa mutlaka bir sahtekarlık kopyalama vesaire her türlü açık aranıyor. Ama nedense; başka bir millet yaptığında -bak adamlar şunu yapıyor... deniyor. Evet doğru diyorsun onlar kendi milletini tutan adamlar, en büyük güzellikleri şu= kendisini aşağılık değil, yol gösteren görüyorlar. Hani meşhur bir söz var ya Bana balık yemeyi değil, balık tutmayı öğret diye. Siz ne zaman balık tutmayı öğreneceksiniz?...
Bahsettiğiniz yıl 1990lı yıllar olmalı çünkü o zamanlar 1euro 1,5 TL felan yapıyordu en fazla :) şuan birçok tanıdığım akrabam var gelen kimsede kredi çekmedi ülkelerinde ki asgari ücret buraya geldiklerinde 10la çarpıldığı için böyle bir derde düşmüyorlar kendinizi kandırmayın. Bahsettiğiniz durumu ülkenin kendi vatandaşı yaşıyor kredi çekip tatile gidebiliyor Çünkü GEÇİNEMİYOR ülke bir dar boğazda alım gücü yok en iyi yapılan şey özelleştirilip Katarlılara satmak ama üzgünüm artık bu devir bitecek insanlar bıktı siz gibi serap görenler şuan azınlıktasınız ve getirilen afganlar kaybolan silahlar araştırdınız mı? Balık tutmayı değilde önce o balığın nerden geldiğini öğrenin bence ;)

Tosuncuk oğlan gibi insanların gıdası olmamak için sığ sularda yüzmeyi bırak da Biraz derinlik kazandır psikoanaliz yap demiyorum. Acaba ne diyor bu adam diye birazda sen araştır...

Cevap veremeyince böyle cümleler kurmanız neyse en azından telefonun markası ne göster yazmadınız bunada şükür.

Bahsettiğiniz yıl 1990lı yıllar olmalı çünkü o zamanlar 1euro 1,5 TL felan yapıyordu en fazla :) şuan birçok tanıdığım akrabam var gelen kimsede kredi çekmedi ülkelerinde ki asgari ücret buraya geldiklerinde 10la çarpıldığı için böyle bir derde düşmüyorlar kendinizi kandırmayın. Bahsettiğiniz durumu ülkenin kendi vatandaşı yaşıyor kredi çekip tatile gidebiliyor Çünkü GEÇİNEMİYOR ülke bir dar boğazda alım gücü yok en iyi yapılan şey özelleştirilip Katarlılara satmak ama üzgünüm artık bu devir bitecek insanlar bıktı siz gibi serap görenler şuan azınlıktasınız ve getirilen afganlar kaybolan silahlar araştırdınız mı? Balık tutmayı değilde önce o balığın nerden geldiğini öğrenin bence ;)
Tabii, kesinlikle.. Kedidir-kedi.

Türkiyenin sorunu ihalede taşeronluk _ birisi devletten ihale alıyor _ aldığı paranın bir kısmını cebe atıp 2 . Taşerona veriyor . 2. Taşeron aldığı paranin bir kısmını cebe atıp diğer taşerona veriyor . Son taşeron işi yapmak için adam ayarlıyor o da kalan paranin bir kısmını cebe atıp işi bitiriyor .aradaki taşeronlari ortadan kaldirirsak hazineden çıkan para az olur. Milletin refahı ve saadeti için kullanılır alin size çözüm

Bunu bütün partiler yapıyor _ ızmirdeki chp manisadaki mhp balıkesirdeki akp diyarbakırdeki hdp .hdp daha beter direk pkkya ihale veriyor .paraları pkkya havale ediyor .aynı bokun lacivertisiniz

ortaya at birkaç çocuk, ver arkaya duygusal fon müziği, yap algı operasyonunu. kendileri 50-100 mülteci için alalım almayalım tartışması yaparken bizden binlercesini, yüzbinlercesini, belki milyonlarcasını almamızı bekliyorlar. dünyanın hayır kurumu biz miyiz?

Suriyeli afgan göçmeni olsam gitmem _ burası çoğu fakir geri asya ülkesine göre daha gelişmiş _ suriyeliler oy potansiyeli _; suriyeli göçmen olsam akpyi desteklerim çünkü giderlerse geri gönderirler kendimi onların yerine koyup düşündüm .ama gitmelilier .bayramda seyranda ellerini kollarını sallayarak gidebiliyorlarsa savaş bitmis demektir

Geri