Türkiye'nin ilk astronotunun uzaya gönderilişi

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Evet turist olarak başkasının teknolojisine sığınarak üstüne milyonlarca $ para ödeyip giden nadir ülkelerden birisi ve birde bununla övünen. La olum önrmli olan kendi becerinle gidebilmek. Bak mesela Japonya neye hazırlanıyor bir bak.

ya hayret birseysiniz ha
madem kavrayamiyorsun hic olmazsa anla bari

sizler hicmi birsey beyenmezsiniz

alper gezeravci türkmü
tabiki türk

üzaya ilk türk olarak gittimi
ilk türk olarak gitti

bana bak sizler gibileri bunuda inkar eder inkar etmeden buraya yazimda bilmediginizi bilin bari

türk astronot alper gezeravci an itibari havada uzay yolunda

TARIH 19.01.2024

Her yola önce ilk adım ile çıkılır. Böyle bir söz vardı. Biz de o ilk adımı attık.

bana bak sizler gibileri bunuda inkar eder inkar etmeden buraya yazimda bilmediginizi bilin bari

türk astronot alper gezeravci an itibari havada uzay yolunda

TARIH 19.01.2024
Bağırıp çağırma öyle seni evermem dikkatli ol, bekar gezersin ceza olarak.

Ben destekliyorum, gitsin tabi. Henüz bir yerde gidip ne yapacak, ülkeye faydası ne yazmamış.. merak ediyorum.

Birinin diğerini vatan haini, diğerinin de berikileri koyun ve yobaz olarak nitelendirdiği ve her ikisinin de kendini oldukça zeki ve haklı sandığı iki gerizekalı grubun arasında sıkışıp kaldık.

Aynı grup sonra şey diyor, "BİLİM İNSANLARI NEDEN YURT DIŞINA GİDİYOR?!!!!!"

Ben bilim insanlarının yurt dışına gitmesini salt iktidarın yarattığı Yeni Türkiye ortamına bağlamıyorum. Bizim muhalifimizin de yaratılan yeni makbul ve yandaş vatandaş tipinden farkı yok. Salaklığın bu denli zekilik addedildiği başka bir yer de görmedim. Daha iyisi için talepte bulunmak, şartları zorlamak ve gerekirse baskı yapmak yerine "Yeaaa ona ne gerek var yeaaaaaa" şeklinde aptalca bir tavır içerisindeler. Ona gerek yok, bu boşa harcama, şu şöyle diye diye hemen her şeye ve gelişmeye karşı çıkan kötü bir karikatür haline geldiler.
Bilim insanlari zaten deneyim kazanmak icin yurt disina cikmak zorundalar. Turkiye’den yayin yapmak malesef cok kolay bir sey degil, belirli bir network icinde olmaniz gerek. Bunun uzerine cok uzun bir yazi yazmak isterim uygun oldugumda. Turkiye’ye faydayi sadece Turkiye’de kalarak da yapmiyorsunuz, kendinizi yurt disinda kanitladiginizda, labiniza Turk ogrenciler alip egittiginizde, yeni neslin onunu actiginizda belki de Turkiye’ye daha fazla yarariniz dokunuyor.

Elbette ki su anki Turkiye ortami, insanlarin geri donmek istegini koreltiyor. Ama 10 bilinmeyenli denklemin, belki de iki bilinmeyeni buna bagli. Diger 8’i degil.

İlk Türk astronot uzayda | Kapsül bugün beklenenden erken kenetlenecek

Axiom'un X hesabında saat 10:30'dan itibaren özel yayın başlayacak

Axiom'dan yapılan açıklamada "Kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonu'na TSİ 12:19'da kenetlenmesi bekleniyor" denildi.

TSİ 14:30'da da astronotlar için karşılama töreni düzenlenecek.

Axiom'un X hesabından yapılan açıklamada, kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonu'na beklenenden daha erken kenetlenmesi beklendiği duyuruldu.

Dragon kapsülünün 20 Ocak TSİ 13:15'te Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmesi bekleniyordu

Kenetlenmenin tahmini olarak TSİ 12:19'da gerçekleşeceği bildirildi.

Axiom'un X hesabında saat 10:30'dan itibaren özel yayın başlayacak.

Kaynak

Social Mediada bas ortuluyu meclisden kovuyordunuz simdi basortulunun oglu marsa gitti diye buyuk bir ses var.

Ee naparsin gun gelir devran dòner. Iyi yapmis bakin x adamin icinde Turk bayragida var. Gururlanmiyanin turklugundrn suphe etmek gerek.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'dan '10 Kasım' videosu

dün reisle konuşmuşlar
sonra uçuyor falan işte

Geri