Turkiyede'ki yolsuzluk olaylari hakkinda dusunceleriniz nedir?

M
  • Kullanıcı Maria puder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Az yahut çok, yolsuzluk yapmayan hükumet yoktur, sağı-solu farketmez. Çalıp yakalanan iktidar; gerizekalıdır.
Bizim millet söğüşlenmeye alışkın olduğu için kimse yadırgamaz, kimler yapmadı ki? der, geçerler.

"Çok mal haramsız, çok laf yalansız olmaz." demişler, ekseriyetle doğru çıkan bir sözdür. Bugün bunu tekrar yaşıyoruz, belki de devamı gelecek, bilemiyoruz. Fakir edebiyatı yapanların, mazlum ve mahsunu oynayanların ülkeyi güzel soyduklarını görüyoruz, yine de görmeyenler olacaktır.

Düne kadar, hukuk üstünlüğü, yargıya müdahale edilmesin, polis, adalet, vırt zırt- cart curt diyenler, şuan tam tersini savunmakta, ki bu hemen her iktidar ve yanlılarında ok ucu onlar tarafa döndüğü vakit gözlemlenebilecek bir durumdur.

Burası Türkiye olduğu için burada ne açıkca istifa gelir, ne halktan tepki gelir, hiçbir şey olmaz.

Cemaat denilen yapının kirli yüzünü de görmeyenler, görmüştür. Menfaatlerine ters bir iş olunca şer kusmaya başladılar...

Her yönden rezillik, şöyle bir dönüp bakın ülke ve gündemine; tiksinmeyen kişi normal değildir.

* * *

Bu arada seks kasetleri çıkıyor sürekli, doğrudur yahut iftiradır ben orada değilim, şu ülke de HD kalitesinde bir seks kasedi izleyemedik, ona yanıyorum. Yıl aha oldu 2014, halen bu seks kasetlerini çamaşır makinesi ile çekiyorlar, ayıptır...​

Az yahut çok, yolsuzluk yapmayan hükumet yoktur, sağı-solu farketmez. Çalıp yakalanan iktidar; gerizekalıdır.
Bizim millet söğüşlenmeye alışkın olduğu için kimse yadırgamaz, kimler yapmadı ki? der, geçerler.

"Çok mal haramsız, çok laf yalansız olmaz." demişler, ekseriyetle doğru çıkan bir sözdür. Bugün bunu tekrar yaşıyoruz, belki de devamı gelecek, bilemiyoruz. Fakir edebiyatı yapanların, mazlum ve mahsunu oynayanların ülkeyi güzel soyduklarını görüyoruz, yine de görmeyenler olacaktır.

Düne kadar, hukuk üstünlüğü, yargıya müdahale edilmesin, polis, adalet, vırt zırt- cart curt diyenler, şuan tam tersini savunmakta, ki bu hemen her iktidar ve yanlılarında ok ucu onlar tarafa döndüğü vakit gözlemlenebilecek bir durumdur.

Burası Türkiye olduğu için burada ne açıkca istifa gelir, ne halktan tepki gelir, hiçbir şey olmaz.

Cemaat denilen yapının kirli yüzünü de görmeyenler, görmüştür. Menfaatlerine ters bir iş olunca şer kusmaya başladılar...

Her yönden rezillik, şöyle bir dönüp bakın ülke ve gündemine; tiksinmeyen kişi normal değildir.

* * *

Bu arada seks kasetleri çıkıyor sürekli, doğrudur yahut iftiradır ben orada değilim, şu ülke de HD kalitesinde bir seks kasedi izleyemedik, ona yanıyorum. Yıl aha oldu 2014, halen bu seks kasetlerini çamaşır makinesi ile çekiyorlar, ayıptır...​

Ben numan kurtulusun nedense seks hayati olmadigini dusunurdum keske hep aklimda oyle kalsaydi:(:(

akp nin yaptığı açıklamların bi kısmını dinledim özellikle arınçın açıklamalarını çok ilginç buldum
icon_smile.gif
arınç açıkça diyor ki bunu ortaya çıkaranlar ayıp ettiler beklemezdik bizi gafil avladılar saflığımıza verin...yani kim ne amaçla ne beklentiyle veya nasıl bu girişimleri yapmışsa yapmış o ayrı bi konu ama sonuçta ortada inanılmaz boyutlarda bi rezalet varken aman efendim bunları kim çıkarmış neden şimdi çıkarmış demek aslında rezaletin ve skandalın başka bi itirafı değil mi? ya hırsızın hiç suçu yok mu ?senin bakanın valin çoluğunu çocuğunu ihya etmiş kamu bankası müdürü kaç trilyonluk vurgun yapmış sen neden bahsediyosun demezler mi?

Bu kadar görüntülü ses kayıtlı belgeli yolsuzluk varken bu insanlar hala bu partiye oy verirse yuh diyorum , pek umudum yok ülkenin geleceğinden ama bunları destekleyen herkes bu günaha bu harama ortaktır bunu bilin

geçende bi arkadaş millet milyon dolarlar goturuyo biz de iki cayı arkadasa kitleyince seviniyoz hayat mı lan bu demişti, hâlâ gülüyorum. asdaskfk

nedense konuyu hala kafamda oturtamadim,yani yolsuzluk kismi degil ama konu sadece gorunen kadar olmadigi icin bizim gordugumuz sahneye konmus, direktorler tarafindan cekilmis bir film gibi resmen, gizlisi saklisi yok gibi alenen isleniyor gibi ama altinda yatan daha cok hikaye var gbi geliyor bana ya da benim duymadigim yahut konuyla iliskilendiremedigim.

Olaylarin oylar uzerinde cok buyuk etkisi olacagi gorusunu tasiyan bir cok kisi var, gorucez bakalim, ama yagmurdan kacip doluya tutulma sozunu de fiziki halde hayata aktarilmis olarak gormek istemiyorum acikcasi.

Ayrica Dunya uzerinde cikan su "seks kasedi skandali" haberini de bir turlu anlayamamisimdir. Sanki toplum yapmiyor seks? O kasetleri ceken yapmiyor, asil soru kim neden cekti bunlari? kim yayinladi? olmaliyken, Neden bakan seks yapiyora donuyor ve o bakanlarin uzerine bununla baski kuruluyor. Dunya uzerindeki seks kasedinin asagilanmasi santaj olmasini bir turlu anlayamamisimdir. Cocuklari leylekler getiriyor ya.

Ayrica Dunya uzerinde cikan su "seks kasedi skandali" haberini de bir turlu anlayamamisimdir. Sanki toplum yapmiyor seks? O kasetleri ceken yapmiyor, asil soru kim neden cekti bunlari? kim yayinladi? olmaliyken, Neden bakan seks yapiyora donuyor ve o bakanlarin uzerine bununla baski kuruluyor. Dunya uzerindeki seks kasedinin asagilanmasi santaj olmasini bir turlu anlayamamisimdir. Cocuklari leylekler getiriyor ya.

bu konuda haklısın. ama aslında konu bu değil..
şöyle düşünelim,bir lider ve bu liderin ülkedeki tüm internet sitelerinde dolaşan bir sex videosu var. bu lider ne kadar saygı görebilir ki toplum tarafından?

bu konuda haklısın. ama aslında konu bu değil..
şöyle düşünelim,bir lider ve bu liderin ülkedeki tüm internet sitelerinde dolaşan bir sex videosu var. bu lider ne kadar saygı görebilir ki toplum tarafından?

ben de diyorum ki, bu videonun var olus sebebi nedir?

saygi gostermek topluma baglidir, parmagiyla gosterip ayipladigi seyi eve gidip bir kadinla yapmamali o zaman.
ne demek istedigini anladim ama ben genel insan gorusune tepkiliyim bu konuda.

ayiplayip, o video her yerde dolasiyorsa once onu cekeni kinayacaksin, o kisinin ozel hayatini ihlal ettigini icin
kendisi cekmisse yayinlayani kinayacaksin,ozel hayati ihlal ettigi icin

ama butun insanlar oarmakla gosterip "bakanin poposunu gorduk seyini gorduk! aaah seks yapiyormus ne kadar ayip, ben bu adama guvenenmem!" deyip aksam evlerine gidip ayni seyi sevgilileriyle/esleriyle yapmiyorlar mi? Yani benim demek istedigim keske insanlar farkli baksa olaya.

Ama senin demek istedigini anladim, simdi beni yoneten adamin poposunu gormek istemem, adama her baktigimda gulesim gelir tv de falan. Ama toplum olayi farkli algilayip , cekileni degil cekeni/yayinlayani ayiplasaydi butun dunya farkli gozle bakardi bence.

Bu tur videolari cekenler/yayinlayanlar neredeyse kahramanlastiriliyor. sonra ozgur dusunce/mahremiyet! diye de bagirmaya utanmiyorlar bir de. Isin bir ilginc yonude sadece bakanlarin[erkeklerin] seks kasedi ciktigi zaman konu kadina yoneltilmeyip erkek ayiplaniyor ama sadece politikacilarin basina geldiginde oluyor. belki de ilahi adalet :D

türkiyede siyaset böyle bir şey :)
şantaj yapıp kişinin toplum içerisindeki statüsünü yerle bir etmek. amaç bu..

Tum dunyada boyle, keske bu herkesin yaptigi, uzerine filmler cektikleri sonra keyifle izledikleri seksi santaja dondurmeseler. Sirf Turkiyede degil yani. Ah iste insan neler istiyor ama olmuyor

En komiği de iki kuruş maaş alan adamların,ömürleri boyunca 7 sülalesiyle birlikte ara vermeden çalışsa kazanamayacağı paraları,rüşvet diye veren adamları savunuyor oluşu.

Takipteyiz,olayların içinde olmayan ve sadece izleyen taraftan olmak çok güzelmiş.

İşin Rengini Nasıl Değişeceğini,Nasıl Kararlar alınıp Verileceğini Vee Bu İşe İsmi Karışanlara Nasıl Muammele Edeceğini Hep beraber Görücez Bakalım. inşaAllah Adalet En Sağlamından Yerini Bulur

haksız para
hak hukuk sadece kâğıtta
yolsuzluğun hadı hasabı yok
tecavüz seks kâsetleri ( sirtte tecavüz olayları )
gerçekden diğer ülkelerden farkımız kalmadı
adalet zaten kız ismi
artık bazı seylerdende suphe etmek gerekir bu paraların kaynağı acaba nelerden saglıyolar fuhuş bile içinde olabılır dıye dusunuorum ama cematcıler akpnın butun seylerını dökecek akp devri biter ins
hak hukuk zaten yok halka zulum eden polıs kılıklı insanlar gezi parkında polıs demek ıcın bın sahıt ister
istediğini dövüyor öldürüyor serbest aga
polıse rüşvet verırsen yırtıorsun paçayı kurtarıorsun ohh miss

aleni bir şekilde ortaya çıkmış yolsuzluk hakkında kim farklı bir görüşü savunur, bu günahı, suçu üstlenir diyeceğim ama bir de dilimize pelesenk olmuş sözlere bakalım: bal tutan parmağını yalar, başkaları götürmüyor mu sanki, çalıyorlar ama çalışıyorlar da, yapmayan mı var vb. örnekler çoğaltılabilir. safsata hususunda kusursuz bir becerimiz var. olayları değerlendirmektan ziyade başkalarının günahlarını ortaya serip örnek teşkil edecek durumlarla aklanmayı tercih ettiğimiz de aşikar. maalesef ki bugün gösterilen tepkiler birkaç güne kadar unutulacak daha da fenası hak gibi görülmeye başlanacak.

herkes yapıyor savunusu kadar rezil bir anlayış görmedim bugüne dek ama kuvvetle muhtemel yine bu düstur sayesinde kimse "itibarını" yitirmeden, zalimler mağdura dönüşerek olaylar sonlanacak.

Geri