Turkiyede'ki yolsuzluk olaylari hakkinda dusunceleriniz nedir?

M
  • Kullanıcı Maria puder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Arkadaslar malum forum olarak biraz geride kaldik konudan ama tartismamiza engel degil.
Biliyosunuz devlet icinde devlet ve modern zamanlarin en buyuk yolsuzluk olayi oldugu iddaa edilen bi olay patlak verdi sizce bu olay karsisinda iktidar ne yapmali ve millet olarak ne gibi bi tepki gostermeliyiz? Bu olaylarin gezi olaylari ile ilgisi var mi?
Toplumsal tepkimizi ortaya koyarken sizce sokagami cikmaliyiz yeniden?

Ayrica bir ulkede bakan,burjuva, yuksek statude biri olmasi onu normal vatandaslardan ayri tutmak icin neden midir?

Dusunceleriniz onemli :)

Demokrasi
Hak
Hukuk
Adalet

Lafta kavramlar midir?

Not: #kafamdadelisorular..

Senelerdir söylenen bir olaydı bu aslında. Özellikle yönetenlerin çocukları üzerinden birçok işe girdikleri, birçok suça karıştıkları söyleniyordu. Ama bu olayda bir gariplik var. Hakan Şükür'ün istifası ile başlayan süreç, bir anda ortalığı karıştırdı. Birileri bir yerlerden düğmeye bastı ve Türkiye'nin yönetimini değiştirmeye çalışıyor. Bu iyi bir şey mi? İktidardan daha güçlü bir odak varsa iyi değil. Bu odak Türkiye'yi istediği gibi oynatabiliyorsa, başımız derttedir.

Senelerdir söylenen bir olaydı bu aslında. Özellikle yönetenlerin çocukları üzerinden birçok işe girdikleri, birçok suça karıştıkları söyleniyordu. Ama bu olayda bir gariplik var. Hakan Şükür'ün istifası ile başlayan süreç, bir anda ortalığı karıştırdı. Birileri bir yerlerden düğmeye bastı ve Türkiye'nin yönetimini değiştirmeye çalışıyor. Bu iyi bir şey mi? İktidardan daha güçlü bir odak varsa iyi değil. Bu odak Türkiye'yi istediği gibi oynatabiliyorsa, başımız derttedir.

Hocam bence bu olaylar iktidarin disinda gelisiyor.
Zira iktidar fazlasiyla tedirgin ve bi kriz ancak bu kadar kotu yonetilebilirdi.

Hocam bence bu olaylar iktidarin disinda gelisiyor.
Zira iktidar fazlasiyla tedirgin ve bi kriz ancak bu kadar kotu yonetilebilirdi.

Kesinlikle öyle. Fettullah Gülen var diyorlar arkasında ama bence daha büyük bir güç odağı var. Hükümette şu an hiçbir şey yapmadı. Bakanların arkasında durmak yerine soruşturma selameti için istifalarını istemeleri lazımdı. Fakat yine bir inatlaşma söz konusu. Ama bu süreç en çok Türkiye'ye zarar verecek. Ben bu yüzden pek hoşnut değilim.

Kesinlikle öyle. Fettullah Gülen var diyorlar arkasında ama bence daha büyük bir güç odağı var. Hükümette şu an hiçbir şey yapmadı. Bakanların arkasında durmak yerine soruşturma selameti için istifalarını istemeleri lazımdı. Fakat yine bir inatlaşma söz konusu. Ama bu süreç en çok Türkiye'ye zarar verecek. Ben bu yüzden pek hoşnut değilim.

Bakanlaar dun istifa ettiler ama milletvekillikleri hala duruyor.
Bu hic samimi degil.
Tarihin en buyuk yolsuzlugunu din iman allah korkusunu millete empoze eden adamlar yapiyor ironik degil mi?
Ayrica ulke olarak henuz o kadar onurlu bir durusa hazir degiliz bence.

Seks kasetlerie cabasi..

Ozel hayata saygi klisesi sadece onlar icin neden gecerli olsun ki?

R.Tayyip E. ile Fettuhlah Gülen arasında olan bir anlaşmazlıktan bu böyle tüm dershanelerin sahibi başbakanımızın en büyük destekcisi Fettuhlah Gülen'e ait sonuçta ee dershaneleri kapatma fikri Fettuhlah Gülen'i baya bi kızdırdı ilk patlak Hakan Şükür'le oldu zaten şimdide Ağaoğulundan tut milletvekili çocuklarına kadar. Benim düşüncem böyle ne kadar doğruyum bilmiyorum

Bakanlaar dun istifa ettiler ama milletvekillikleri hala duruyor.
Bu hic samimi degil.
Tarihin en buyuk yolsuzlugunu din iman allah korkusunu millete empoze eden adamlar yapiyor ironik degil mi?
Ayrica ulke olarak henuz o kadar onurlu bir durusa hazir degiliz bence.

Seks kasetlerie cabasi..

Ozel hayata saygi klisesi sadece onlar icin neden gecerli olsun ki?

Ben istifa ettiklerini görmedim. Gözden kaçırdım herhalde.
Kaset olayı bu iktidar döneminde, bu iktidarın yolunu daha da açmak için birkaç kez kullanıldı. Şimdi bu iktidarı devirmek için kullanılıyor. Bu olay daha çok dallanıp budaklanır. Daha başka şeylerde çıkarabilirler. Süreci iyi etüt etmek lazım.

Demokrasi
Hak
Hukuk
Adalet
Bu kavramlar hiç bir zaman Türkiye de olmadı olmayacaktı.

Bizm ülkemizde yoksulluktan kimileri ayağına giyecek bir ayakkabı bile alamaz. Ya da yırtık ayakkabı ile işe gider gelir onurlu hasiyetli yaşar.(Sokaklar da yaşayan binlerce kadın erkek ve çocuklar var. Hrant Dink, Yılmaz Öncü yü de hatırlamakta fayda var.)
Kimileri de ayakkabı kutusunda bizlerden çaldıkları paraları ile onursuzca yaşar.

Seçim arefesinde olması çok önemli bir durum, iktidara yapılabilecek en büyük kötülüktür bu, maşayı tutan eller dışarıda, dış odaklar Türkiye'nin dünyada ve bölgesinde etkili süper güç olmasını istememektedir, siyaset açısından bakmıyorum ama Türkiye için büyük bir kaos yaratabilir...

Seçim arefesinde olması çok önemli bir durum, iktidara yapılabilecek en büyük kötülüktür bu, maşayı tutan eller dışarıda, dış odaklar Türkiye'nin dünyada ve bölgesinde etkili süper güç olmasını istememektedir, siyaset açısından bakmıyorum ama Türkiye için büyük bir kaos yaratabilir...

Şöyle de olabilir. İktidar bütün suçlamalardan kurtarır kendisini. Böylece mağdur edebiyatı sayesinde hem yerel seçimleri hem cumhurbaşkanı seçimlerini hem de genel seçimleri büyük bir üstünlükle tekrardan kazanabilir. Bu ihtimal de var :)

Gezi parki olaylarinda polisi terden yere vuran hukumette ayni huseyin capkini gorevden alan hukumette.
Bi ulke dusunun dunyanin herhangi bi yerinde olsayfi milyonlar sokaga dokulmustu.
Su an hepimiz bu durumu olagan karsilayip guluyoruz aglanacak halimize.

Magdur edebiyatindan keyif mi aliyoruz ne toplum olarak

Şöyle de olabilir. İktidar bütün suçlamalardan kurtarır kendisini. Böylece mağdur edebiyatı sayesinde hem yerel seçimleri hem cumhurbaşkanı seçimlerini hem de genel seçimleri büyük bir üstünlükle tekrardan kazanabilir. Bu ihtimal de var :)

Hocam ayni seyi dusunuyoruz cemaat cok guclu abd ile erdogan in cikarlari sa ters dusmus olabilir bu durumda bop esbaskanini harcayabilirler.

Kazlicesme mitingini acip dikkatle izlersen orda tek bir noktaya bakarak mesaj veriyor. Bizden daha iyisi bu ulkede yok minvalinde bi konusma. Neden yapsin ki bunu?

Gezi parki olaylarinda polisi terden yere vuran hukumette ayni huseyin capkini gorevden alan hukumette.
Bi ulke dusunun dunyanin herhangi bi yerinde olsayfi milyonlar sokaga dokulmustu.
Su an hepimiz bu durumu olagan karsilayip guluyoruz aglanacak halimize.

Magdur edebiyatindan keyif mi aliyoruz ne toplum olarak

-Biz sokağa çıkınca adam gibi protesto edemiyoruz ki. Çıkıyorlar birileri ortalığı karıştırmak için, bizim halk da onlara uyuyor. Ondan sonra her yer savaş alanı.
-Mağdur edebiyatı her zaman galip gelmiştir Türkiye'de :)

O değil de kızlı-erkekli bizi oyalarlarken babalı-oğullu malı götürüyorlarmış. :(

Bakan oğlu olmak varmış. Gece uykum kaçınca koyun yerine para sayma makinemde para sayardım. Fakirliğin gözü çıksın.

-Biz sokağa çıkınca adam gibi protesto edemiyoruz ki. Çıkıyorlar birileri ortalığı karıştırmak için, bizim halk da onlara uyuyor. Ondan sonra her yer savaş alanı.
-Mağdur edebiyatı her zaman galip gelmiştir Türkiye'de :)

Araya karisan provakatorler baskalarinin da isine geliyor:)
Vatandasin protesto etme hakki var elbette ama ac kurtlar gibi pusuda bekleyenler var belki de bilinclice ortaya surulenler is siddet e geldiginde karsi tarafin cikarlarina hizmet edilmis olunuyor sende bilirsin:)

Protesto etmeyide bilmiyoruz, eden kişiye yada topluluğa nasıl davranılacağınıda bilmiyoruz...

Bide bugün biri hararetli hararetli anlatıyor aylar öncesinden polisler komplo hazırlamışda arama yapmadan önce o para sayma makinalarını kendileri koymuşlar. Ben de dedim cami de çıkan bira kutusuda çıkmışmı :D İyi geyik çıktı bize ahaha.

Geri