Türkiyede yaşayan bir insanın idam istemesi, mısır da ki idama karşı çıkması.

Konu sahibi son olarak 1290 gün önce görüldü
Başta Vatana ihanet,tecavüz,sözde töre cinayetleri ve kadın cinayetleri olmak üzere ağır suçlara ve suçlulara idam cezası verilmesi taraftarıyım.Hatta Kısas-a Kısas gerekir.

Mısırdaki idama üzülüyorum fakat biz ne yapabiliriz?
O ayrı bir ülke biz koskoca Türkiye Cumhuriyetiyiz.
Biz anca dua ederiz onların kanunlarına hukukuna karşı çıkamayız. Karşı çıksak adamların devlet işlerine karıştığımız için Bi susun derler.
Ama ülkemizde küçücük çocuklara tecavüz edilip öldürülüyor. Yahu 4 yaşındaki bir erkeğe tecavüz eden bir erkek var karşımızda. O her yerde. O sadece kadınları değil erkekleri de tehdit ediyor. O kişiliksiz hala ülkemizde. Mısırda değil. Anlatabiliyor muyum?
Mısırdaki kardeşlerimize üzülürüz fakat bi tecavüzcü yarın bi gün benim karşıma senin karşına çıkabilir. Ve o iğrenç mahlukatların zihninde kadın erkek ayrımı yok. Böylelerinin ölmesini tabi isteim. Onlar Türkiyede!!! Ülkemizde!!

Suçlulara empati yapanlar biraz da mağdurlara empati yapmayı denesinler ..
Bir an için kendinizi küçük kızı tecavüze uğramış ve sonra hunharca öldürülmüş bir babanın yerine koyun ..

Arkadaşlarımızın yorumlarına bakılırsa bu konu sözlük için uygun değil bu nedenler arkadaşlarımı mağdur etmemek açısından konuyu tartışma bölümüne taşıyorum
Dün tartışma bölümüne ülkemizde idam olmalı mı diye bir konu açmıştım , arkadaşların çoğu olmalı diye yorum yapmış ( ben dahil ) sanırım bu konuda o konuya karşılık açıldı.

Misirdaki direnisciler tecavüzle adam oldurmekle yarginlanmiyor arkadaş turkiye ile misir-ı kiyislaman oldukça manidar..

Suçlulara empati yapanlar biraz da mağdurlara empati yapmayı denesinler ..
Bir an için kendinizi küçük kızı tecavüze uğramış ve sonra hunharca öldürülmüş bir babanın yerine koyun ..

Demek istediğim şu oluyor Eksen abi, Bu devlet bu suçları işliyenleri serbest bırakmadı mı? bunların adalet kavramlarının yok ettiklerini sende çok iyi biliyorsun abi..

Başımızdakilerin adalet anlayışı kaypakça .. Hz.Ömer'in mumu hikayesini bilir misin ? Müthiş bir örnektir .. Bizimkiler ise o mübareğin tırnağı olamayan çakma mütedeyyinler .. Haliyle idam da dahil olmak üzere adalet üzerinde ki bir çok hükümleri kendi menfaatleri doğrultusunda olmakta ..
Maalesef bu devran böyle dönüyor ve düzeleceğe de benzemiyor ..

Misirdaki direnisciler tecavüzle adam oldurmekle yarginlanmiyor arkadaş turkiye ile misir-ı kiyislaman oldukça manidar..

Güzel insan, Mısır da ki idama mahkum edilenler, var olan hükümete karşı yaptıkları olaylardan dolayı gözaltına alınıp mahkeme kararıyla idama mahkum edilmedi mi? Şöyle anlatayım, doğru olalım bilelim doğruyu. Mısır daki inasnların idam kararlarına bende karşıyım. hatta bi çarşılı olarak, insanların canını acıtan herşeye karşıyız. cinayetlere karşıyız. Mesele şudur;
Taksim gezi parki direnişi olaylarında hukumete karşı yapılan olaylarda, öldürülen insanların, hükümeti savunan kitleler tarafından ölsün gebersin diye düşündükleri durumların var olması, Mısır da ki idama karşı çıkması pek manidardır. Ölümlere karşıyız. Senin kadar karşıyım.

İkisini bir tutan zihniyet varmı :)

Türkiyede kesinlikle hakedenler var

Bu konuyu açan arkadaşın bize beyin yaşını gösterdiği an.
Derler ki adama,
Burada istenen idamla orada ki idam arasında ki farkları bi düşün. Orada idam edilecekler çocuk tecavüzcüsü, azılı seri katil değil. Senin mantığınla yola çıksaydık şayet, şuan Gezi Parkı Eylemcilerinin idamını istiyor olacaktık.

Geri