Türkiyede yaşayan bir insanın idam istemesi, mısır da ki idama karşı çıkması.

Konu sahibi son olarak 1290 gün önce görüldü
Beyinlerin birbirine girdiği an mı desem, zihniyetlerin kör olduğu kişi mi desem? bulamadım. herşey net sanırım.

Türkiye'de çocuk kaçıranları ve onlara tecavüz edip öldüren insanları görünce idamın bu tür insanlar! için gerçekleştirilmesini isteyip,
Mısır'da masum olarak bilinen 529 insanın idam kararının gerçekleştirilmesini istemeyen insanlar grubudur.

Türkiye'de çocuk kaçıranları ve onlara tecavüz edip öldüren insanları görünce idamın bu tür insanlar! için gerçekleştirilmesini isteyip,
Mısır'da masum olarak bilinen 529 insanın idam kararının gerçekleştirilmesini istemeyen insanlar grubudur.

Bu ulke de demokrasi var, sandık var diye kendilerini yırtanlar bazen demokrasinin var olduğunu unutuyorlar... Allaha inanıyorsunuz Allah işine karışıyorsunuz? Bırakın yaratan Allah versin cezasını. Sizler devletler vermesin. Devletin katil olduğunu tescillemeyin.

Sözlük kuralları içinde alıntı yapmak yasak kardeşim.
Tartışma bölümüne açsaydın tartışmak istiyorsan.

oha cok pardon ama
misir ile tecavuzcu vs istenen idamlari bir mi goruyorsunuz.
misirda ki insanlarin asilmasina karsiyim
turkiyedede tecavuzculerin istismarcilarin asilmasinida cani gonulden isterim.
bu benim sahsi gorusum, yok din Allah vs etkisi altinda degil
tamamen vicdani kararim, turkiyede o insanlara idam olmali.

"en doğru düşünce benim"cilerin içine düştüğü trajikomik çelişkidir aslında. misal diyor ki insanlar mısırdakilerle tecavüzcüler bir değil. ama mısırdakilere de vatan haini diyen var misal. vatana ihanet sucundan idamını meşru gören bir kesim de var sonucta. sen misal o tecavüzcünün tecavüz ettiğine ikna olmasan ama sucu da sabit olsa onu da serbest bırakcan masum bu diye ağlıycan miasl. sizlerle aynı şekilde düşünmeyen insanları anlamaya calısmadan direk yargıyla o asılsın ama bunlar masum diye etiketlediğiniz sürece de bu çelişki yumağı büyüyecektir.

dipnot: idamı bazı suçlarda desteklerim.
dipnot2: mısırdaki idamların haksız olduğunu düşünmekteyim.
dipnot3: cocuk tecavüzcüleri de asılsın tabiki.

hahaha:D başlığı kes:D çok güldüm ya:D bu başlığı açarken ki kafayı istiyorum ben agaaaa:D

gerçek kişilerin idamını isteyenler grubudur bunu isteyen... ANLAYAMAZSIN çarşı kardeş...

Saçma bir konu kusura bakma.
Mısır'da ki kişiler tecavüz mü etmiş çocuklara?
Yada vahşi şekilde insanları, bebekleri, çocuklarımı öldürmüş?
Arasında dağlar kadar fark var yahu.
İdam gelsin evet.
Neden çünkü idam geldikçe suçlar azalacak. Çünkü korkacaklar. İçeride paşa paşa yatıyorlar.
Örn: Münevver Karabulut cinayetinde katil zanlısı sevgilisi içeride resmen kilo almış. İçeride adamlar daha rahat yaşıyor.
Anlamıyor musunuz? Artık her gün çocukların ölüm haberleri ile uyanıyoruz.
Insanlar bir birlerini doğrar hâle geldi.
Sokağa çıkmaya korkar olduk.
Gencecik kızlara tecavüz ediliyor.
Tecavüz nedir bilir misiniz bir kız için?
Biraz empati yahu.
İdam gelsin evet ama öyle her şeye değil. İdam geldiğinde millet korkudan suç işleyemez.
Ama şuan haberlere bakmıyoruz ölüm haberleri yüzünden.
Küçük çocuklar ölü bulunuyor.
Bu da mı size yetmiyor idamın gelmesiyle, mısırda ki insanların idam edilmesi.. arada ki bağı öncelikle anlayın.

Bubkadar basit değil herşey!

İşine geldiği gibi yorumlamanın güzel bir örneği.Birine tecavüz edenle siyasal suçlardan yargılananı bir tutmakta işin ayrı bir komedisi.Şöyle ki; Mısır'da düşünce özgürlüğü düşüncesiyle insanlar idam edilmesin kanısı var.Zira Mısır'da idam edilecek olanlar Irz düşmanı,terörist,seri katil değil.İdeolojileri kutsamak adına haksız yere idam edilme olasılığı yüksek insanların yaşamlarını sorgulamak yerine, haz edilmeyen insanların karınca kararınca açığını yakalama davranışı... ama olmaz ki, bir tutam tutarlılık lütfen.

+Her otada Tanrı'yı katmasanız.Kabak tadı verdi artık.

Olayı İslam çerçevesinden yazmadım ben muyendis

Diğer bazı konulardada alakasız şekilde ateist arkadaşlarımızca yaratıcı devreye sokuluyor.Bende bir din üzerinden değil genel anlamda dünyanın her köşesindeki insanın (ne yazıkki) tanımladığı adıyla yazdım genel olması için.Dinlerden sıyrılmış bir şekilde yaratıcıya Tanrı diyorlar biliyorsun ki.Buradan inandığım ilaha Tanrı olarak hitap ettiğim manası çıkmamalı.

Evet bir konu daha alakasız bir şekilde sapabildi tebrikler..

bir konu daha alakasız bir şekilde sapabildi mi yoksa konunun kendisi mi çok saçma:D bu bir. ikincisi ben burda tanrı kelimesini kullananı görmedim. üçüncüsü Allah'ı karıştırmaya gerek var mı, o heryerdedir..:)

Ben bilerek Tanrı olarak kullandım demek istiyorum.Dindar dinsiz herkese hitap etmesi için. Yaratıcıyı sorgulayan biri Allah adıyla sorgulamıyor dinsiz olduğundan ötürü. Edit. (Dinsiz olup sorgulayanları kast ettim)Ya ben anlatamıyorum yada sen istediğin yerden tutup anlıyorsun.

Neyse.

bencede neyse. yalnız herkesin anlayacağı şekilde ALLAHtır. tanrı değil... onlar tanrıyı kullanmaları bizim tanrıyı kabul ettiğimiz anlamına mı geliyo yani... üstelik bence bu konu başlıktakinden çok daha mantıklı bi konu...

Mısırdaki idam ile türkiyede idam konusu aynı şey değil. birbirine bağlantısız konular birbirine bağlanmış gibi görünüyor.

Vahşet müslüman dışındaki kimselere de yapılsa vahşettir bugün mısırda olan adnan menderese olandır. 529 idam.. Bu insanların eşleri çocukları var yapılacak bu idam kaç bin insanı etkileyecek bu kadar ah alınır mı Allah korkusu olmayan alır ama..

Arkadaşlarımızın yorumlarına bakılırsa bu konu sözlük için uygun değil bu nedenler arkadaşlarımı mağdur etmemek açısından konuyu tartışma bölümüne taşıyorum

yazayım mı yazmayayım mı diye düşündüm de.

yazmamayı tercih ettim. Siz anlayın.

Geri