Türkiye'de ezan ve ibadetin "Türkçe" olmasını ister miydiniz?

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
İstemezdim. Aslına uygun şekilde devam etmelidir.

Kızmayın ama , tanrı türkçe bilmiyor mu? ^^ Yani ben arapça bilmiyorum , duaları türkçe okusam olmaz mı mesela. Ya da ezanın sözlerinin kelime anlamını bilmediğimden türkçe okusalar da öğrensem , bilsem? ^^ Kişisel görüşüm türkçe olması yönünde ^^

Kızmayın ama , tanrı türkçe bilmiyor mu? ^^ Yani ben arapça bilmiyorum , duaları türkçe okusam olmaz mı mesela. Ya da ezanın sözlerinin kelime anlamını bilmediğimden türkçe okusalar da öğrensem , bilsem? ^^ Kişisel görüşüm türkçe olması yönünde ^^

Hersey uygunca yapilmalidir. Kur'an-i Kerimin de orjinali arapca oldugu icin dualar ve ibadetlerde arapca yapilir. yani en azindan namaz kilarken ve kurani okurken.
anlamlarini anlamamiz icin zaten hepsinin türkce mealleri var. Allah ibadetimizi arapca yaparken anlamlarini bilmemiz gerektigini söyledi zaten de biz ögrenmiyoruz o ayri :)

Yani ben Türkçe ibadet etsem namaz kılsam türkçe okusam duaları kabul olmayacak mı namazım? ^^

Yani ben Türkçe ibadet etsem namaz kılsam türkçe okusam duaları kabul olmayacak mı namazım? ^^

Bu konuda ben fetva veremem. Ama ben sahsen ibadetlerin kurallarina gore yapilmasinin taraftariyim. Bi bayan cikipta dekolteyle namaz kilsa nolur mesela¿ uygun olmazdi dimi. İcindeki niyet onemli ama herseyin bi adabi usulu vardir. Allah namazi arapca kilin dediyse vardir bildigi
neden sorgulayalimki?

İşte hep sorgulamadığımızdan kaybetmiyor muyuz? Allahı değil. Yani hayatı , her şeyi. Neden sorgulayalım deyip kabullenmek yerine , irdelemek daha hoş değil mi? Ama teşekkür ederim çok verdiğiniz bilgiler için ^^ Kılacak olursam arapça kılarım ^^

Baska seyleri sorgulamak farkliii Allahin kurallarini sorgulamak farkli bence. Sorgularsak Allahin kelamini yanlis yollara sapiyor olabiliriz Allah korusun :)
Ama bide su var tabi. Hic ibadet yapmamaktansa turkce yapmak daha iyi yine bence (:

Sorgulamaktan korktuğumuz sürece ha arapça ha türkçe ha sanskritçe, farkeden ne var? Cehennemde yanmakla tehdit edilen bi beyne nasıl aksini düşündürebilirsin sonuçta.

Saygı duymadıktan sonra yada önemsemedikten sonra nece olduğu sorun değil

@яємυѕ islam dinin emrettiği bazı şeyler vardır emrolundukları gibi yapılmalıdırlar. Bunun sebebi onların bu şekilde kabul görüp değerlendiririleceğidir. Mesela müslüman bir kimse namaz kılarken okuması gerekenleri türkçe okuyamaz çünkü namazın farzlarından kıraat şartına uymamış olur. Kıraat şartına göre namazda Kur'an-ı Kerim okumak gereklidir. Kur'an-ı Kerim de arapça bir metin olduğuna göre onu o şekilde okumak şarttır.

Fakat;

Dua etmek Tevbe etmek gibi bazı ibadetler kesin hatlarla çizilmemiştir. Yani türkçe ingilizce yada herhangi bir dilce yapılmasında bir sakınca yoktur.

Yanlız;

İslam dinine göre peygamber allah'ın en sevdiğidir allah ona "habibim" demiştir. Müslümanlara islam dinini O'nun eliyle öğretilmiştir. O'nun yaptıklarını örnek alarak O'nun yaptığı gibi yapmanın O'na benzemeye çalışmak olacağı gerçeği göz ününde tutulunca bazı konularda özellikle arapça'nın neden tercih edildiği anlaşılabilir.

Sorgulamaktan korktuğumuz sürece ha arapça ha türkçe ha sanskritçe, farkeden ne var? Cehennemde yanmakla tehdit edilen bi beyne nasıl aksini düşündürebilirsin sonuçta.

islam dini diğer dinlerin aksini sorgulamayı "emreder" çünkü islam inancına göre Allah herşeyi mutlak bir düzen ve mükemmel bir denge içinde yaratmıştır. Sorgulamadıkça bu mükemmel tasarım asla görülemeyeceğinden sorgulanması özellikle "emrolunmuştur"

İslam dinin çekirdeği olan 6 şeyin sorgulanmadan inanılması gereklidir ki bunları sorgulamak resmin bütününü görmeden sadece bir parçasına odaklanmak demektir. Bu 6 şart "imanın şartları" olarak isimlendirilir.

Ayrıca;

İslam dini şuan yapıldığı gibi tehtidkar bir uslupla değil müjdeleyici bir uslupla öğretim yapılmasını kesin bir şekilde tavsiye etmiştir. İslam dini sevgi dinidir ve müjdeleyici bir dindir. Kurulu bütün düzenlerde olduğu gibi düzeni uymayanların yada düzeni bozanların cezalandırılması gerektiği gerçeği islam dini içinde geçerlidir ki bu sebepten dolayı cehennem var edilmiştir. Korkutma amacıyla asla kullanılmamalıdır.

islam dini diğer dinlerin aksini sorgulamayı "emreder" çünkü islam inancına göre Allah herşeyi mutlak bir düzen ve mükemmel bir denge içinde yaratmıştır. Sorgulamadıkça bu mükemmel tasarım asla görülemeyeceğinden sorgulanması özellikle "emrolunmuştur"

İslam dinin çekirdeği olan 6 şeyin sorgulanmadan inanılması gereklidir ki bunları sorgulamak resmin bütününü görmeden sadece bir parçasına odaklanmak demektir. Bu 6 şart "imanın şartları" olarak isimlendirilir.

Ayrıca;

İslam dini şuan yapıldığı gibi tehtidkar bir uslupla değil müjdeleyici bir uslupla öğretim yapılmasını kesin bir şekilde tavsiye etmiştir. İslam dini sevgi dinidir ve müjdeleyici bir dindir. Kurulu bütün düzenlerde olduğu gibi düzeni uymayanların yada düzeni bozanların cezalandırılması gerektiği gerçeği islam dini içinde geçerlidir ki bu sebepten dolayı cehennem var edilmiştir. Korkutma amacıyla asla kullanılmamalıdır.

[youtube]YAA1_BZU6e4[/youtube]

Korkutma amacıyla kullanılmamaktadır demişsiniz fakat , benim çevremde bir tane bile insan yok islam dini mensubu olup diğer dinlere saygı duyup , zorla , tehdit ve korkutarak islam dinine çekmeye çalışmayan. Hani , bu yaşıma kadar bir tane insan bana tanrının sana verdiği akılla sana doğru olanı yap , ya da yapıyorsun tebrikler demedi. Her koyun kendi bacağından ^^.

Benim gözlemlediğim insanlar dini kullanan , çıkarcı karaktersizler ^^. Dünyadaki bütün dinlerin her birine tek tek saygım sonsuzdur. Kimseye de karışmam. Sadece kafama takılan noktalarını sorup , bilgi alırım. Size de cevapladığınız için teşekkür ederim ^^

[youtube]YAA1_BZU6e4[/youtube]

neden ve niçinleri sorgulamadan asla inanmadım inanıyorsam hepsini sorguladım demektir. Sorgulamamış insanlar adına cevap veremem sorgulamadıkları için onları suçlayamam da ama video'da gördüğüm bir cümle hoşuma gitti

"...tüm cevapların bizde olmadığını itiraf ettirse bile..." işte tam da bu yüzden inanıyorum insan aklımın yetmediği yerde akıldan üstün olanı kabul etmek akıl karıdır.

Korkutma amacıyla kullanılmamaktadır demişsiniz fakat , benim çevremde bir tane bile insan yok islam dini mensubu olup diğer dinlere saygı duyup , zorla , tehdit ve korkutarak islam dinine çekmeye çalışmayan. Hani , bu yaşıma kadar bir tane insan bana tanrının sana verdiği akılla sana doğru olanı yap , ya da yapıyorsun tebrikler demedi. Her koyun kendi bacağından ^^.

Benim gözlemlediğim insanlar dini kullanan , çıkarcı karaktersizler ^^. Dünyadaki bütün dinlerin her birine tek tek saygım sonsuzdur. Kimseye de karışmam. Sadece kafama takılan noktalarını sorup , bilgi alırım. Size de cevapladığınız için teşekkür ederim ^^

bilemiyorum çevrendeki insanların islam dinini nasıl öğrenip anladıklarına göre değişir bu sonuçta kaynek bir ama kaynakten herkes aynı şekilde faydalanmıyor veya herkes yaydalanmak amacıyla kaynağa başvurmuyor

Mehmet Akif Ersoy ne demiş''Aldanma İnsanların Samimiyetine.Menfaatleri Gelir Herşeyden Önce.Allah Vaar Etmeseydi Cenneti,Etmazlerdi ona SECDE..

Herşeyin Gerçeğini ,uslubuna göre öğrenmek ve neler kafanızı karıştırıyorsa Türkçe Kuran-ı Kerimi Okumanız Yeterli..Orada Nelerin doğru Nelerin Yanlış Olduğu Kaanatine varacaksınız..Neden Türkçe değilde Arapça?..Çok bilgili değilimdir.Haşa Burdada kimseye akıl verme gibi bir zorunluluğum yok.Konuya göre açıklama Yapmak istiyorum.

Ben Kuran-ı Kerimi Yeni Yeni Öğreniyorum.Lakin arapça yazılımıyla türkçe yazılı çok farklıdır.Bunu öğrendikten sonra anladım.Arapça Zannedildiği Gibi Zor değil.Aksine okadar güzel ve okadar zevkliki.ALLAH bize bunları emir ettiyse sorgulamanın anlamıda yoktur diye düşünüyorum.Haa sorgulamak istiyorsanız Kuran-ı Keirmi Açıp herşeyi dilediğiniz şekilde öğrenebilirsiniz.Sağdan Soldan Duyumlar anca kafa Karıştırır.Türkçe İbadet etmek istiyorsan tabikide edebilirsin. Bu sana kalmış birşey.Senin Niyetin Önemli.Sen anlını secdeye koyuyosan ve o içtenlikle dua ediyosan Olay bitmiştir zaten.
İnsanlar dini zorlaştırıyorlar.Bunun herkes farkında.Lakin dediğim Gibi Birşeyleri sorgulamak istiyorsanız insanların dediklerine göre değil.Kuran-ı Kerimin türkçe mealini açıp okuyun. Tek doğru bilgi yer Orası..

Teşekkürler.:)

Yabancı dilde yaılan bir şiiri Türkçe'ye çevirirken anlam kayıpları oluyor o hissi tam olarak yansıtmıyor. Gel gelelim ki Ezan'dan bahsediyoruz çok daha farklı ve bir o kadar da önemli bir kavramdan. Kim ne düşünür bilmiyorum ama birçok insan sözlerini bilmese bile Arapça okunuşundan daha çok etkilenir. Allah bize birçok konuda kolaylıklar sağlıyor ve nitekim de bizler de O'nun belirlediği kesin çizgilerde yürümeliyiz.

Kendi düşüncem kişinin kendi anadilinde ibadet edebilmesi yönünde.Sonuçta önemli olan ibadet etmek.Ayrıca Türkçe olsa,Arapça bilmeyenler de ne dendiğini anlasa çokça hoş olur bence.

Geri