Hm, Xerath bey ile tartışırken şunu bilmek gerekir: Kendisinin siyasi konulardaki tartışmalarından da gözlemle yola çıkarsak, hiçbir şekilde yazmayı bırakmaz ve ne olursa olsun haklı çıkmak uğruna konuyu muazzam bir şekilde dağıtarak yazmaya devam eder. Bu yüzden yapılması gereken nedir? Sakin bir şekilde, konunun ekseninden çıkmasına engel olarak, fazla da uzatmadan cevap vermektir.
https://medium.com/felsefi-ateizm/ateizm-ve-felsefe-eğitim-programı-a92292845257
http://maltelestiri.tumblr.com/post/114137263446/din-felsefesindeki-tüm-neredeyse-argümanlar
İlk öğreneceğiniz kısım googleden kopyala yapıştır yapmayınız.
İkincisi ben okur eleştirir sorgular sonrasında bir fikre kapılırım. Bu güne kadar burada insanların dinine dini inanışına dair çok eleştiri yapmışımdır. Ama asla inançlarla dalga geçmedim ve hakaret etmedim.
Albert Einstein yada sözüm ona Richard Dawkins hepsi bir inanışa mensuptu. Hepsi de farklı yollardan gelmiş ama aynı sonuca varmışlardır. Bana gelirsek benim maceram gökyüzü ile başladı sırasıyla tüm kutsal kitapları okudum. Sonrasında Mısır ve Mezopotamya tarihini araştırdım. Dini inanışlarını gelenekleri ve yaşam tarzlarını karşılaştırdım.
Siz sosyal medyada görüp kendinizce ateist olmanızdan ötürü bunu bir etkileşim sanıyorsunuz. Ateizm felsefe ile alakalı olmadı ve olmayacak. O yüzden Einstein bir bilim adamı olarak anılırken bir düşünür olarak anılmıyor.
İfadesini anlamamışsınız ve anlamadığınız üzerinden espri yaptığınızı sanıyorsunuz.
Evrende en temel ölçü birimi zamandır yani büyük patlama başlangıç kabul edilir. O yüzden bing bangden öncesi için zamansızlık ifadesi kullanılır.
Ateizmde temel unsur felsefe değil bilimdir.
Bu arkadaşımızın kendince sorguladığı 2016 yılında ki bir konudur.
Bu da 2015'te attığınız mesajdan bir kısım.
Her ay düzenli olarak kitap alır ve kitabım olmadan evden çıkmam.
Benim bu noktaya gelmem 11 sene sürdü siz 1,5 senede hangi araştırmaları yaptınız ki tanrının olmadığını iddia ediyorsunuz ?
Bu da Anti madde ile ilgili konuda yazdığınız bir mesajdır.
Bu da ne icat edilmeli konusuna attığınız bir mesajdır.
Cinli rüya mı? Ne kadar da felsefi bir düşünce değil mi ?
1,5 senede tüm gününüzü uyumadan okumaya araştırmaya harcasanız bile bir arpa boyu yol gidemezsiniz. İyisi mi ateistim deyip ilgi çekmeye çalışmaktan vazgeçin.
Evet, başlayalım. Aa ilginç
Yalnız, böyle bir şeyi yapma gereğinizi anlayamadım. Nerelerden bilgi edindiğimi, "Katıldığım programlar" diye kastettiğim programların nereler olduğunu sorsaydınız, söylerdim zaten. Kaldı ki, konuyu açma sebebim de buydu. Ateistleri çeşitli kaynaklarla tanıştırmak, amacımdı. Bu kadar araştırmanıza gerek yoktu, zaten sorsaydınız söylerdim. Neyse, konuyu dağıtma çabanızdan birisi sanırsam.
Aslında hazır katıldığım programları bulmuşken, bence ısrar etmeyin, bir de onlara katılın rica ediyorum.
"Ateizm bilimdir" ne demek? Ateizm, Tanrı yok demektir. Ve bilim "Tanrı var" ya da "Tanrı yok" demez ki? Bilimin alanı değildir bunlar. Bir şeyin bilimsel olabilmesi için, deneyinin ve gözleminin yapılması gerekir. Ateizm, ne zaman bir ortamda deneye tabi tutuldu?
Bence ayak diretmeyip, yukarıda kendinizin de bulduğu Felsefi Eğitim Programına katılmalısınız. Dersler yazın başlayacak. Form burada, ayak diretmeyin lütfen ve tıklayın tıklayın. Eğer okuyacaksanız, Stephen Hawking'in düşüncesinin neden dayanaksız olduğunu tabii ki yazarım.
Yalnız sayenizde kendimi Teist birisi gibi hissettim, daha Tanrı kavramının ne olduğunu bilmiyorsunuz. Tanrı "kavramına" baktığımızda, ZAMANDAN ve mekandan münezzeh, herhangi bir yetersizlikten uzak, mükemmel bir varlıktır. Tanrı kavramının kabaca tabiri budur.
Yani? Ne demekmiş? Lütfen anlamadım demeyin rica ediyorum. Tanrı, kavramı gereği zamandan ve mekandan münezzehmiş. Bu ne demek? Tanrı'nın herhangi bir şeyi yapmak için, zamana ihtiyacı yoktur, demek. Dolayısıyla Hawking'in "Big Bang'ten önce zaman ve madde yoktu. Yani: Tanrı'nın evreni yaratması için zamanı yoktu. Bu yüzden evreni Tanrı yaratmış olamaz." söylemi boştur.
Bu söylemin niye boş olduğunu anladınız mı? Yoksa tekrar mı anlatayım?
Cinli rüya, şu bu vs. Kusura bakmayın ama, neden böyle bir "işsizlik" yaptınız? Bana sorsaydınız "Merhabalar FleXoR. Ateist olmadan önce Tanrı'nın var olduğunu düşünen ve dindar birisi miydiniz?" ben de size "Evet, eskiden inançlı biriydim." derdim. İşsiz dediysem, alındıysanız kusura bakmayın. Kırıcı olmak gibi bir yapım yoktur fakat, bu şekilde "dedektifçilik" oynamanıza gerek yoktu. Sizi bu şekilde görmek beni üzdü.
Rica ediyorum, tekrar cevap verecekseniz konunun ekseninde cevap veriniz. Yine upuzun bir yazı ve alakasız konularla gelmeyiniz. "Yok ben öyle konuyu başka yerlere çekip, haklı olduğumu gösterene kadar devam ederim." derseniz, yazmayınız. Yine dedektif moda da bürünmeyiniz. Geçmişim ile ilgili merak ettiğiniz bir şey varsa (ki niye merak ediyorsunuz orası da ayrı bir konu) lütfen bana buradan sorun, ben cevaplarım. O kadar yorulmanıza gerek yok.
İyi geceler dilerim