Öncelikle, bu yazıyı yazan kişinin, yani benim de Ateist olduğumu unutmamalısınız. Ateistlere kaba bir üslupla saydırmamanız açısından, ufak bir hatırlatma yapmak istedim. Onun haricinde tabii ki herkes konuma yorum yapabilir.
Türkiye'de Ateizm, maalesef geniş bir Ateist kitle tarafından İslam Eleştirme Aktivitesi haline indirgenmiştir. Evet, hangi Ateist sayfayı açsam, karşımda büyük bir Ayet ve Hadis eleştirisi yığını görüyorum. Bir Ateistin İslam ile ne işi olabilir ki? Biri bana gerçekten bunu mantıklı bir biçimde açıklasın. Bir Ateistin, ayet ile hadis ile ne işi var? Kuran olmadan savunamıyor musun görüşünü?
Düşünüyorum: Ya İslam olmasaydı? Bu Ateistler ne yapacaktı acaba? Ateistler şok, Ateistler iptal. Ateistlerden Kuran'ı ve hadisleri çıkarırsak, maalesef geriye bir hiç kalıyor.
Şimdi geleceğini tahmin ettiğim eleştiriye cevap verelim: "Her Ateist, toplumunun yerel dinini eleştiriyor. ABD'de olsayık Hristiyanlık'ı, İsrail'de olsaydık Musevilik'i eleştirecektik. Türkiye'de doğduk, İslam'ı eleştiriyoruz."
Bravo. :alkis: :alkis: Nerelerde hangi dinlerin yaygın olduğunu öğrenmiş oldum, sağ olun.
Be kardeşim, Ateist kişinin, din ile ne işi var? Hala bana gelmiş "din" diyorsun.
Ateizm ne demek? Tanrı yoktur demek. Tanrı'nın var olmadığını düşünmektir. E senin o saydığın, Hristiyanlar, Müslümanlar bir Tanrı'nın var olduğunu düşünmüyor mu? Düşünüyor. Sen nesin? Ateist. O zaman neden savunduğun görüşün hakkını vermiyorsun? Çağır bir tane, Tanrı'nın var olduğunu düşündüğün kişiyi. Sor: "Tanrı var mı?" de, "Var" derse, "Varlığına dair argümanların neler?" diye devam et, sonra bu karşındaki kişinin Tanrı'nın varlığı ile ilgili sunduğu argümanları cevaplamaya çalış, saygılı bir şekilde tartış, küfür etmeden, karşı tarafı dinleyerek muhabbeti devam ettir. Sana tartışma, pasif ol diyen yok. Bu işin nasıl yapıldığını öğren, felsefi kitaplar oku. Saygılı bir şekilde, gergin ortam olmadan, fikir alışverişi yap, tartış. Sizin gibiler yüzünden Ateizm, mantıksız, zırva bir görünüme bürünüyor.
Ama zor geliyor tabii ki bu. Tanrı'nın varlığı ile ilgili argümanlara cevap vermek, ciddi bir Din Felsefesi bilmeyi gerektiriyor. İşlerine gelmiyor, "Efenim x ayetinde x diyor" demek daha basit çünkü. Gerçi, onu da beceremiyorlar ya bana kalırsa, neyse. Sonra Ateizm'i tipik Din Eleştirme Aktivitesi haline getiriyorlar. Faydaları yok, zararları var. Genelde ayet konusunda da, yani daha doğrusu Arapça ve ilahiyat konusunda uzman olmadıkları için, onu beceremeyip, genelde yenilgiye uğruyorlar. Sonra da üsluplar sertleşiyor, küfürler havada uçuşuyor falan, tahmin edersiniz gerisini.
Samimi söylüyorum, "Ateistim" demeye korkar oldum. Bu kitlenin arasındaki herhangi bir kişi olarak anılırım diye, söyleyemez oldum Ateist olduğumu. Biliyor musunuz? Biz bu Ateistlerden o kadar çok çektik, bezdik ki "Gerçek Ateizm Bu Değil" adında sayfa bile açtık. Hatta daha da ileriye gittik, Ateistlerin saçma sapan Ateist olma argümanlarını, biz cevapladık. Bu kadar mı acemilik olur.
Dillerine pelesenk ettikleri "Bilim abi bilim. Biliiiim, bilim, bilüüüüm. inancını sorgula! İnanmak kolaydır biz zor olanı seçtik.İnanmak değil bilmek istiyorum moruq. Saçmalıklara inanmıyoruz, sorgulayan akıllı insanlarız" gibi söylemlerle hemen onları tanıyabilirsiniz.
Ha bir de, Richard Dawkins, Sam Harris gibi hiçbir halta yaramayan Ateizm savunucularını şakşaklamakla meşguldürler. Dawkins, neredeyse ciddi bir şekilde katıldığı hiçbir tartışmayı kazanamamıştır. Niye? Çünkü Dawkins bir bilim insanı, filozof değil. Üzgünüm ama, Dawkins'i önüne gelen filozof tokatlamıştır, hatta bazıları ile tartışmaya çıkmamıştır bile.
Ateizm, felsefe işidir. Bilim insanları tarafından savunulmaması gereken, savunulacaksa da ciddi bir felsefe eğitimi alınması gereken bir iştir. Aksi halde, bir çok örneği vardır ki, Ateist bilim insanları, Teist filozoflar tarafından alt edilmiştir. Kendini geliştirmek isteyen olursa, seve seve din felsefesi, zihin felsefesi, bilgi felsefesi, ahlak felsefesi gibi alanlarda kitaplar önerebilirim. Ya yoldan çekilin, ya da işin nasıl yapıldığını öğrenin. Çok uzatmayayım. Biraz da onlar yazsın, karşılıklı cevap vererek devam edelim.
Lütfen efendim, beni bu malum "Ateist güruh" ile bir tutmayınız, ben onlardan değilim.