Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan'a neden ihtiyaç duydu?

Konu sahibi son olarak 42 gün önce görüldü
Karşısında güçlü birisi yok ki. Dini alet etmeyi de becerince, daha ne olsun ..

Doğu anadolu ve Güneydoğu anadolunun oylarının toplayabilen (hdp dışında) bu ülkeye iktidar olurdu-olur.
On beş yıl önce Kürtler varmı ? Kürtlerin özgün kültürleri varmı ?
Kürtçe dili varmı ? Gibisi inkarcı bir siyaset varken (temelini demokrasi.ve eşitliğe dayandıran partiler dahil) şimdi Kürtler eşit haklara sahipmi diye gündem var.
Ağzınıza pelesenk olmuş "dini kullanıyor" tabiri için; gökten inildiği sanılan kitap tabirini kullanan cumhurbaşkanından ziyade göklerden gelen bir karar var diyen cumhurbaşkanı daha fazla benimsenir çoğunluğun müslüman olduğu toplumda.

Neolitik köylüden köylü yorumu okudunuz.

Nü ver cazgır

Şimdi çıktı kokusu. Doğu yatırımı seven akpli.

Edit...aman boş ver bana ne

Bu işine yarar mı?

[YOUTUBE]a4qODyngEOo[/YOUTUBE]

Xerzane tercihim

Skxjkskxnlslxkd o değil de o nasıl ses ya ajxbnsnd

Bir gazetecinin yazısından:

"İnsanın aklını hayvanın içgüdüsünden ayıran uzun vadeli düşünme yeteneğidir. Kavramlarla düşünmeyen azgelişmiş bir toplum; sorunu yalnız kişiler üzerinden tartışır; bu nedenle hep suçlu arar. Sanıyorsun ki, suçlu Erdoğan'dır ve o giderse sorun da gidecektir! Sahnedeki kuklalara kilitlenmiş durumdasın; kukla oynatıcının ellerini görmüyorsun.

"Hep siyonist ve gapitalis amarigan oyunları bunlar". Hahahah! Kuzum bu tavırlar çok demode forumculuk örnekleri. Dünya değişti. Az çağdaş olun

Sunabileceğin hiçbir şey olmadığını biliyorum. Zorlama kendini.

Güya iki akılsız devlet yönetiyor. Bunu ifade eden de çocuk emanet etsen b.kunu kendi ağzına yaptırır.

Tayyip ismi sembol. Onu seven bu gune kadar boyle birine rastlamadigi icin dilinden dusurmez. Ona hasimlik guden de bugune kadar boyle guclusunu gormedigi icin dilinden dusurmez. Kismen putlastirmaya giriyor her iki taraftan. Millette tecelli eden eski cesaretin isim semboludur tayyip. yoksa Allahtan baskasina ihtiyac yok.

Koyunun olmadığı yerde keçi'ye Abdurrahman Çelebi derler

İlk başlarda belki denemek istediler sonra karşısında güçlü bir aday göremediler , şimdi de artık insanların aklında yer etti, kötünün iyisi deyip oy veriyorlar. Daha güçlü birisi çıkmadıkça bence Tayyip Erdoğan uzunca bir süre görevinde kalacaktır. Dini meseleler bu işin en önemli noktası bu arada.

En önemli sebep zaten hemen hemen tüm kesimlerce kabul görmüş diyebiliriz: Muhalefetin yetersizliği.
Özellikle de Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendi partisine uymayan tavır ve stratejileri kendi seçmenini de canından bezdirmiş görünüyor. Devlet Bahçeli ise istikrarlı sabit halleriyle devam ediyor, zaman zaman az oranlarla küçülme yaşıyor.

İkinci önemli sebep ise, cumhuriyet döneminden sonra laiklik ilkesinin sağladığı zeminle din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasında bir çok hatanın yapılmış olmasından kaynaklanan durumlardır. Bu hatanın en önemli olayı laiklik ilkesinin yanlış anlaşılması, inancını istediği gibi yaşayamayan insanların sayısının artmasıyla kanıtlanmış durumda. Baktığınız zaman buna ilk baş kaldırı da 1945'te çok partili dönemde Milli Kalkınma Partsi'nin kurulmasıyla olmuş olsa da çok fazla seslerini çıkaramamışlar ama en azından sinyal vermişler. 1945'ten 2000'li yıllara geldiğimizde, yine bir başka muhafazakar parti kuruldu ve adına Adalet ve Kalkınma Partisi denildi.

Bu partin neyi vadetti? Artık okullarda birinci olan öğrenciler, "türbanlı oldukları için diploma törenine çıkarılamaz" kuralına takılmayacak." dedi. Yıllardır bunun zorluğunu yaşayan insanlar neden bu vaade tav olmasın?

Bu sadece bir örnek. Bu zemini hazırlayan ise, kafatasçı bir siyasi yönetim.

Şimdi Adalet ve Kalkınma Partisi'nin başarısızlığının, başarılarının yanında devleşmeye başladığını görebiliriz.

Ben de şunu isterdim. Keşke en başından beri radikal değil de liberal birisi çıksaydı. Bu ülkeyi ancak böyle bir siyasi yönetim kurtarabilir. Adalet ve Kalkınma Partisi de ilk çıktığında liberal bir çizgideydi. Yavaş yavaş radikalleşiyor.

Şimdi İslam'ın çizgisiyle yaşanan bir ülke nasıl laik bir ülkeye dönerken zorluklar yaşandıysa, laik bir ülke muhafazakar bir siyasi yönetime dönüşürken de aynı zorlukları yaşıyor. O dönemde "Bunlar dinsiz, bunlar başımıza geçmesin" diyenler yanıldı. Şimdi de "Bunlar dinci, bunlar başımıza geçmesin." diyenler yanılmış durumda ve bir zaman sonra göreceksiniz, tarih yine tekerrür edecek ve tekerrür etmeye devam edecek. Aynı şeyler yaşanacak ve aynı şeyler yaşandığında biz yine ağır kayıplar vereceğiz.

Bu ülkenin çözümü liberalizm'dir. Bence daha iyisi de muhafazakar liberalizm'dir. Ama o bu ülkede yanlış anlaşılır.
O yüzden en iyisi liberalizm.

Geri