Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan'a ihtiyaç duymadı. Recep Tayyip Erdoğan ismi neyi ifade ediyor?
Söylenmiş; ezilmiş muhafazakar halk, dini motifler, türbanlı hanım kızlar...
Recep Tayyip Erdoğan sermaye piyasacısı. Recep Tayyip Erdoğan hakikatli milliyetçi, hakikatli demokrat, hakikatli azınlık savunucusu, ileri görüşlü, ezilenden yana, hem de ezenden yana, dine aykırı onca eylemiyle aslında din bazlı değil, şehitlerle beraber, şehitlere karşı.
Başbakan Recep, Başbakan Tayyip ikilemi. Recep Tayyip Erdoğan iyi bir okuyucu. Mesele bundan ibaret. Danışmanları, başta Yalçın Akdoğan olmak üzere strateji ve yöntem konusunda uzmanlaşmış kimseler.
Bence konu din değil. Elhamdülillah ile oy alınabilseydi kendisinden çok daha fazla ve daha uzun süre bunu zikreden siyasetçiler oldu. Meseleyi kendi fikri dünyamızca basitleştirip izah etmek her zaman daha kolay olmuştur.
Ortada bir hükümet kurma mücadelesi var. Hitap ettiğiniz kitleyi okumak en önemli silahtır çünkü seçimi seçim sistemlerinde kitle yapar.
Diyelim ki bu memleketin iflah olmasını istiyorum. Gereken selahiyeti kazanabilmem için biliyorum ki, en büyük kazancı bankalara ayırmam gerekiyor. Ne yaparım? Bankaları vergi rekortmeni yaparım. Faizleri düşürür, halkı krediye teşvik eder, gırtlağına kadar borçlandırırım. İnsanlar günü kurtarır ama uzun vadede dara düşer. Günün kurtulması bana yeter.
İzmir'de Atatürk demek, doğuda Barzani'yi kolumun altına almak bana faydalıdır. Kozmopolit coğrafyalarda tek başına iktidar olmanın başka bir yolu pek mümkün değildir. Kimse sizi ayrıştıramaz, içinizde ayrılık barındırmıyorsanız. Toplumun dinamikleri çok farklı.
Böyle bir akıl takımı görmedi bu ülke. Gördüğünde de akıllarını daha akıllı olanlara teslim ettiler. Milliyetçi Hareket oylarını AKP'ye teslim etti. Ayrılıkçı kürtlerden dahi destekçileri çıktı. Karadeniz kendisine hayran kaldı. İç Anadolu kıl olmaya razı. Antalya teslim oldu, İzmir olmak üzere.
Nato'yu kendine düşman etti, Avrasya'da sıcak gelişmeler yaşanıyor. Dış siyasetin tezkerecisi olmanın ötesinde müdahili oldu. Yalandan da olsa one minute ile güzel güldü ülkemize.
Kitle böyle yönetilir. Bu bir sanat. Ve sanatçıları hayranlıkla takip ediyorum.
İsim değişse de sonuç değişmez böyle giderse. Bunu görenler darbe teşebbüsünde bulundu. Bu hayran bırakıcı akıl kimlerle ortak hareket ediyor? Bu yetkilerden kim fayda görecek? İnanın kestirmek güç.
İnsanların refahını savunup altın madeninin işletilmesini engelleyen sol zihniyet, milliyetçilik naraları atıp televizyon programlarında arka arkaya mantıklı iki cümle kuramayan milliyetçi kanat, halkların haklarını savunacağını iddia edip sırtını terör örgütlerine dayayan demokratik kitleler var olsun.