Türkiye de yaşamaktan nefret etme nedenleri

Konu sahibi son olarak 2998 gün önce görüldü
Insan hayatının değersiz olması

Saygı,görgü ve ahlak tan en çok bahseden ama bunların cogunu hayatımıza yansıtmayan bir toplum olmak .

Adalet sisteminin kişiye göre işliyor olması. Hukukun üstünlüğünden ziyade üstünlerin hukuku olmasi.

Yurdum İnsanı halleri,trajikomik fakat alıştığımız şeyler.

Meraklı ve dedikoducu erkek/kadın tipler

dolandırıcı ve hırsızların olduğu meclis

evine ekmek goturmek için 950 tl ye 1 ay boyunca çalışan ama 1 saç boyatmak için 950 tl veren insanların olması

ideolojilerin gözleri/mantigi kör ettigi bir dolu insanin yasadigi ülke olmasi..

gibi sebepler olabilir.

Adalet yok bu bana yeterli Türkiye,de yaşamamak için

Bunu da ekleyelim tam olsun;

Zırt Pirt birinin zoruna gidiyor diye insanların iletişim için kullandıkları internete sınırlama gelmesi yasaklar.
Ve bunu önemsemeyen insanlar.

Çizme'de mutluyuz huzurluyuz ;)

Bunu açıklamak içîn başka bir ülkeye gidip bir kaç gün yolda sokakta dolanmak lazım. Haritada parmak basıp seçeceğiniz herhangi bir ülke..!!!

Sabah uyandığınız anda sokakta nezaketle güne başlamayı özledim. Günaydın demeyi

Trafikte gerilmeden gidebilmeyi , insanların ana avrat söğmeden kuralları yaşamın gereği olarak alışkanlık haline getirmesini.

O kadar çok yanlışımız varki ve bir densizin çıkıp sevmiyosan terket demesini duymamak için uzatmak istemiyorum. Ülkemi seviyorum bağnazlığı , cahilliği ve medeniyetsiz olanları sevmiyorum.

Sevmiyorsan terk et diyen vururum.

Halimden memnunum. Tuzum kuru.
Ailemle yaşıyorum babamın evinde ekmek elden su golden
Tek bir fatura ödeme derdim olmadan arada markete gitmeye başladım son günlerde. O da pazarları erken kalkiyorum sırf can sıkıntısı inanin ekmeğin fiyatını bilmiyordum.
Yılda en az 1 kez tatil yapıyorum bakın en az 1 diyorum tanıyan bilir fırsat buldukça seyahat ediyorum ..

Ama çalıştığım şirkette asgari ücret ile çalışıp üniversitede çocuk Okutan aile geçindiren insanlar görüyorum.
Bu memlekette daha sinemaya gitmemiş insanlar var.

Bu onun sorunu diyip kenara köşeme çekilebilir umursamaz davranabilirim ama aşırı üzülüyorum .

Tüm gün oturup çalışan sıkıldıkça işi gücü olmayınca burada yazan kendime sinir oluyorum .

Insanin aciziyetini düşünüyorum daha çok sinir oluyorum .
Sisteme, ülkeye, yönetime ciddi anlamda sinir oluyorum.

Öğrenci olan bilemez ama hele de çalışma hayatı içine girip sabah 8 akşam 6 bir işe girdiklerinde göreceğim inanin bana insanın çok zoruna gidiyor.
Tabii babam sagolsuncu olanları tenzih ediyorum..

Ülkeyi terk etmek için gerekli koşullar sağlanmış olsa eminim benim gibi bir çok kişi gitmek isteyecek.

O yüzden kimsenin şu konu da gelip o halde sevmiyorsan terk et demesini kabul etmiyorum.

Aşırı sinirliyim bu mevzuda kaç gündür ..
Yurdum insanının anlamak yerine kuru milliyetçilik yapması da bu sebepler arasında ...

Bknz: anlayamazsiniz

İnsan olduğunuzu anlıyorsunuz.
Hiç tanımadığınız insanlar günaydın iyi akşamlar derler.
Yan dairenizdeki kişi elinde iki fincan kahve ile zilinizi çalar ( ikinci gün başıma geldi ;) )
Ulaşım araçlarında ellerinde telefon yerine kitap okuyan insanlar
Resmi kurumlarda insanları azarlamayan güler yüzle karşılayan görevliler
Dili dini ırkı mezhebi ne olursa olsun insanların saygı görmesi
Örnekler çoğaltılır. 1 buçuk aylık sürede tespit ettiğim daha nice şeyler var

Uzunlu kısalı adamlar
hüloğ diyen teyze
hastanenin ortasına zıçan teyze
deve hörgüçlü genç kızlarımız
abazan gençlik

Finlandiya olmayan her yer eksikmiş.

Maskeli teröristler,
sapanla taş atan, molotof atan yağmacılar, yenilgiyi hazmedemeyip çirkefleşen, iftiralar atan, köylüyü seçimleri yüzünden hakir gören, dinini yaşamak isteyenlerle alay edenler, kadını döven BEYİNSİZler.

Dini kullanıp siyaset yapmaya bayılan politikacilarimiz. .

Her yerde samimiyetsizlik ama en kötüsü ALLAH'a karşı olan samimiyetsizlik ..
Etraf sığırlarla dolu .. Yaşanılan pisliklere geçip giden treni seyreder gibi kayıtsız ve hipnotize bakışlarla bakanlar ..
Lafa geldi mi MÜSLÜMANIM diyenlerin cumadan cumaya namaza gitmeleri ya da hiç gitmemeleri ..
Lafa geldi mi MÜSLÜMANIM diyenlerin dışarı da ve sanal da karı kız peşinde koşmaları ..
Lafa geldi mi MÜSLÜMANIM diyenlerin Bakara ile Makara geçenleri duymamaları ..
Lafa geldi mi MÜSLÜMANIM diyenlerin Çalınan milyon dolarları, altından rüşvet saatlerini görmemeleri ..
Lafa geldi mi MÜSLÜMANIM diyenlerin tesettürün canına okuyup örtüyü dişileşmek için kullanmaları ..
Lafa geldi mi MÜSLÜMANIM diyenlerin her türlü yolsuzluğa rüşvete ve adam kayırmacılığa bulaşmaları ..
Lafa geldi mi MÜSLÜMANIM diyenlerin " Kabataş " yalanı gibi toplumu fitneye sokacak yalanları söylemeleri ..
VELHASILI LAFA GELDİ Mİ MÜSLÜMANLIKTAN MANGALDA KÜL BIRAKMAYANLARIN ALLAH'IN EMRETTİĞİ VE YASAKLADIĞI NE VARSA TERSİNİ YAPMALARI .. Bunların hali son derece gülünç ve bir o kadarda iğrençtir .. Ömürlerinde Kuran'ı eline alıp okumamış, içinde ne yazıyor acaba diye merak etmemiştir .. BİR ATEİST BİLE AÇIP OKUMUŞTUR KURANI AMA BİZİM EZBERCİ MÜSLÜMANIMIZ O ATEİSTLE EZBERE YAŞADIĞI DİNİ BASMA KALIP SÖZLERLE SAVUNMAYA ÇALIŞIR ..
Bir çoğu cahildir .. Okumayı sevmezler .. Manşet okur yazarlarıdır .. İçerikleri okumazlar .. Bunca cahilliklerine rağmende acaip alıngandırlar .. " CAHİL " denildi mi kendilerine sanırsınız ki anasına küfrettiniz acaip kızarlar .. KIZARLAR ÇÜNKÜ GERÇEĞİ SURATLARINA ÇARPMIŞSINIZDIR .. ELEŞTRİYE TAHAMMÜLLERİ YOKTUR .. ASLA " ACABA BEN NEREDE HATA YAPIYORUM " diye kendilerini sorgulatmazlar .. ALLAH'a değil kuluna taptıkları için peşlerinden gittikleri kimseleri de sorgulatmazlar .. Sürü psikolojisiyle yaşarlar .. Başlarında ki çoban İDEOLOJİ KAVALANI USTALIKLA ÖTTÜRÜR VE O KAVALIN SESİNDEN BAŞKA BİR ŞEY DUYMAZLAR ..

Velhasılı TÜRKİYE'Yİ EN YAŞANMAZ KILAN SEBEPLERDEN BAŞLICASI BANA GÖRE BU KAHROLASI CAHİLLİĞİMİZDİR ..

Bir yanda kopegine ozel sampuan alan,
Diger yanda evine sut goturemeyen baba ,
Bir yanda kasalar icinde
Sicak yerde korunan para ,
Diger yanda o paranin korundugu bankanin onunde soguktan donarak olen adam..
Ve daha bir suru sey..

`
urussib moives uno

neden bulamadım eğer nefret nedenleri sıralayıpta hala burada yaşasaydım kendime ayıp etmiş olurdum.

Güzel güzel otururken aniden gelen adeletini ........ dünyanın da düzeninde diyesim geliyor yani türkiyeyle alakası yok

Barbar insan sayısının haddinden fazla olması. Yine büyük bir kesimin aşağılık kompleksiyle yanıp tutusmasi. insanlardan örnek vermemin sebebi bir sehri ,ülkeyi sevdiren sey, icindeki insanlardir bana göre..

Geri