Türkiye`de spor denince, akla futbol gelmesi kimin suçu?

• Kullanıcı Mavi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Medya
🕒 Konu sahibi 19 saat önce aktifti
Türkiye`de spor denince, akla futbol gelmesi kimin suçu?

Voleybol daha güzel bence :d Neden futbol

Futbol genel itibariyle egemenlerin(sermayenin) güdümünde şekillenen bir afyondur. Halkı uyuşturmak için kullanılır.

Eskiden Avrupa'da halkı dizginlemenin, kitleleri uyutmanın rolü kiliselerdeydi. Günümüzde ise futbolda. Söz gelimi Portekiz'de faşist diktatör olarak bilinen Salazar'a "halk yoksul, fakir ve adaletsizlikler yolsuzluklar diz boyu. Nasıl oluyorda idare edebiliyorsun" denildiğinde 'başarısını' futbola borçlu olduğunu söyler. Halkı onbinlerce kişilik beşiklerde uyutuyorum diye açıkça itiraf eder. Keza birbaşka diktatör olan Franco'nun da yüzbin kişilik Madrid stadını yapması bunun ürünüydü.

Efendim, hiçbir spor dalı şiddet içermez ama şiddete yönlendirilebilir. Burada kışkırtma ve kamplaştırma mevcuttur. İnsanların ilgisi buraya yönlendirilir ve bu propaganda edilir. Takımlar arası rekabet taraftarlar arası rekabete dönüş(türül)ür. Sınıfsal çelişkilerin üzeri örtülür ve futbol kişinin hayat amacı haline dönüşür. Bir varoluş sebebi olur ve din halini alır. Kitlelerin ilgisi buraya yönlendirilir. Enflasyon, işsizlik, yoksulluk, haksızlık, hukuksuzluk arka planda kalır ve üstü örtülür.

Dünyada birçok ülkede sistem bu şekilde yürür ve Türkiye'de bunun bir parçasıdır. Bugün memura yapılan %3 lük zam için birkaç yüz kişi kişi sokağa dökülürken Snijder'in transferi için havaalanına binlerce kişi akın ediyorsa burada durup düşünmek gerekir.

Konu daha da uzatılabilir ve birçok açıdan ele alınabilir. Şimdilik bu kadarını yeterli görüyorum.

Bu bir suçsa eğer inanın benim suçum değil :honk:
Futbol çok pis bişey. Yönetiminde oyununda dönenler bi ayrı tribünde dönenler bi ayrı falan. Hiç sevilecek bişey değil ama bağımlılık yapıyor işte. Masa başı oyunlar olmasa belki bi nebze temiz olabilitesi var da, işte..
O değil de neden Türkiye'nin 4te 3ü bize düşman asıl bu kimin suçu?

Futbolun kitlelerin beğenisini kazanması, futbola olan ilginin tüm sporlardan daha fazla olması futbolu yeryüzünün en büyük piyasası haline getirmiştir. Bu gelişmeler futbolu daha da büyütmüştür.

Konunun Türkiye ile hiçbir ilgisi yoktur. İşler tüm dünyada bu şekilde yürüyor. Futbol afyon değildir, insanlar futbolu sevmektedir.

İnsanların sevdiği her boka afyon yakıştırması da paranoyak anlayışın ürünüdür.

Sözlük yazarım oldum a.... k......

dır. dir. dür.dör.

bence gazeteler, spor tarafi yok sirf futbol spor adina yazilan iki kucuk makele disinda. ayni zamanda haberler futboldan baska spor yokmus gibi arada sirada cikarsa o zaman denk gelir

Dünyada genel anlamda (bir kaç ülke istisna) spor denince akla futbol geliyor. Sadece Türkiye ile kısıtlamak yanlış.
Nedenine gelince bence, hiç bir spor çeşidi, futbolun içinde ki ''goooooooollllll'' haykırışı kadar zevk vermiyor. Milliler düzeyinde basketbol müsabakası düşünün. Sonuç odaklıdır. Ya galibiyete sevinirsin ya mağlubiyete üzülürsün. Fakat futbolun içinde ki o anlık duygu değişimi, heyecan hiç bir spor dalında yok sanırım. Misal Euro 2008 Milli takım futbol maçları - FIBA 2010 Basketol Şampiyonası Milli takım basketbol maçları.

Her yerde spor denince akla futbol geliyor daha çok popüler olduğu için belki de.

birde başarılı olabilsek

geliyor sadece

Evet futbol'u seviyoruz ancak çok fazla yatırım yapıyoruz futbol'a.
Bendeniz voleybol'u ve basketbol'u ve yüzme sporunu daha çok severim.
Spor insanı zinde tutar. Günaydın herkese..

Geri