Türkçe konuşmak için çok önemli dilimizi korumalıyız ama nasıl

Konu sahibi son olarak 8 gün önce görüldü
Kamil abi ne diyorsa aynen katılıyorum.

Arkadaşlar bir kültürün zayıflaması yok olması için yapılacak en büyük girişimlerden bir tanesi dil konusunda esneklik sağlamaktır. dil bir milletin özüdür O halde biz özümüze nasıl daha fazla sahip çıkabiliriz

Arkadaşlar bir kültürün zayıflaması, yok olması için yapılacak en büyük girişimlerden bir tanesi dil konusunda esneklik sağlamaktır. Dil, bir milletin özüdür. O halde biz özümüze nasıl daha fazla sahip çıkabiliriz?

Biliyorsunuz değil mi Çok içi boş hale getirilmeye başlandı

Biliyorsunuz değil mi? Çok fazla içi boş hale getirilmeye başlandı.

Entel entel laflar Edip'te kendine bir imaj çizmek isteyenler var ya onlara Uyuz olduğum kadar hiçbir şeye uyuz olmuyorum

Entel entel laflar edipte kendine bir imaj çizmek isteyenler var. Onlara uyuz olduğum kadar hiçbir şeye uyuz olmuyorum.

Yabancı ulus-devletlerin izlediği dejenerasyon politikalarının temelinde ilk önce dil kavramı işlenir

Yabancı ulus devletlerin izlediği yozlaşma - bozulma politikalarının temelinde ilk önce dil kavramı işlenir.

Ufak ufak Nüans tabir tanımlamalar gibi hayatımıza nüfus ettirilerek bizim için önemli olan karakterimizi oluşturan özellikler gayet normal bir şekilde vasıflandırmaya gider

Ufak ufak ince ayrıntısı olan tanımlamalar gibi hayatımıza nüfus ettirilerek bizim için önemli olan, karakterimizi oluşturan özellikler, gayet normal bir şekilde özelleştirmeye girer.

Maalesef özür dileyerek söylemek zorundayım bizim eskiden beri güzel kadınlar zorlama ile yapılan Güya Şöhret görselleri yüzünden başımız hep derdi girmiştir

Maalesef özür dileyerek söylemek zorundayım. Bizim eskiden beri güzel kadınlar zorlama ile yapılan güya şöhret görselleri yüzünden başımız hep derdi girmiştir.

Kimliğimizi oluşturan temel etken ise ahlakımız dikkat ettinizmi ahlak değerlerimiz ne kadar pespaye bir hale getirilmeye başlandı her şeyi sıradanlaştı normalleşti Bunun adına da modernleşmek denildi Bu acınası bir durum aslında

Kimliğimizi oluşturan temel etken ise ahlakımız dikkat ettiniz mi? Ahlak değerlerimiz ne kadar pespaye bir hale getirilmeye başlandı. Her şeyi sıradanlaştı, normalleşti. Bunun adına da modernleşmek denildi. Bu acınası bir durum aslında..

Mesela Aydın'da bulvara çıkıyorum Karşıdan gelen gençlere kızlara bakıyorum Hepsi standart gibi kimisinde hızma küpe saçlarında boya entel entel tipler bu nedir abi böyle bir dünya var mı bunlar Kime neyi ispatlamaya çalışıyor

Mesela Aydın'da bulvara çıkıyorum. Karşıdan gelen gençlere kızlara bakıyorum. Hepsi standart gibi kimisinde hızma, küpe, saçlarında boya, entel entel tipler.. bu nedir abi?! Böyle bir dünya var mı? Bunlar kime neyi ispatlamaya çalışıyor?

Bu konuda konuşmayı kalkarsan dinleme lütfunda bulunuyorlar bile veya Aman boş ver abi her şeyi zaten kopmuş Biz kopmuş Uz çok mu diyorlar ama sonuç itibariyle Bilmiyorlar ki kopuk olduklarını kabullenmiyor lar

Bu konuda konuşmayı kalkarsan dinlemeye tenezzül bile etmiyorlar veya lütufta bulunup aman boş ver abi her şey zaten kopmuş. biz kopmuşuz çok mu? diyorlar. Sonuç itibariyle bilmiyorlar ki kopuk olduklarını kabullenmiyorlar.

Arkadaş hiç düşünmüyorlar mı bunlar Yahu yarın bir gün sen de evleneceksin Allah nasip ederse Çoluğun çocuğun olacak Onlara ne diyeceksin Nasıl örnek olacaksın bu konuda acil bir şeylerin yapılması gerekiyor bence yapılması gereken en başta eğitim sistemi Doğru muyum

Arkadaş hiç düşünmüyorlar mı bunlar yahu! Yarın bir gün sen de evleneceksin. Allah nasip ederse çoluğun çocuğun olacak. Onlara ne diyeceksin? Nasıl örnek olacaksın? Bu konuda acil bir şeylerin yapılması gerekiyor. Bence yapılması gereken en başta eğitim sistemi. Doğru muyum?

Bunu birçoğunuz biliyordur Çünkü Buradaki arkadaşların boş olmadığını ben biliyorum ama tarihte Tıp konusunda astronomi konusunda matematik konusunda felsefe konusunda köklü bir tarihe sahibiz bunu herkes biliyor sadece bilgilenmek bilgi yelpazemizi genişletmek amacıyla olmadık insanları okuyup öğretmenin onların felsefelerini ezberletme nin anlamı ne

Bunu birçoğunuz biliyordur. Çünkü buradaki arkadaşların boş olmadığını ben biliyorum. Tarihte, tıp konusunda, astronomi konusunda matematik konusunda, felsefe konusunda köklü bir tarihe sahibiz, bunu herkes biliyor. Sadece bilgilenmek, bilgi yelpazemizi genişletmek amacıyla olmadık insanları okuyup öğretmenin onların felsefelerini ezberletmenin anlamı nedir?

Yahu Hiç bu yazdıklarımı okuyan bir katkıda bulunacak olan veya antitez sunacak olan kimse yok Lütfen biri cevap versin

Yahu hiç bu yazdıklarımı okuyan, bir katkıda bulunacak olan veya antitez sunacak olan kimse yok mu? Lütfen biri cevap versin.

Dediler ki buradaki insanlara bu konuda sıkıcı geliyor arkadaşım anlamıyorum ben sizi lafa geldi mi hepiniz sanki Milli Eğitim Bakanı hepiniz Maliye Bakanı hepiniz �çişleri Bakanı hepiniz ıvır zıvır oluyorda fetvalar veriyor Neden böyle bir konuda ve platformda konuşmuyorsunuz fikirleri bilmiyorsunuz

Dediler ki buradaki insanlara, bu konuda sıkıcı geliyor. Arkadaşım anlamıyorum ben sizi.. lafa geldi mi hepiniz sanki milli eğitim bakanı, hepiniz maliye bakanı, hepiniz içişleri bakanı, hepiniz ıvır zıvır oluyor da fetvalar veriyor. Neden böyle bir konuda ve platformda konuşmuyorsunuz? fikirleri bilmiyorsunuz?

Yaşına hürmeten bir şey söylemek üstüme vazife değil belki ama abi kusura bakmada sen açtığın başlığın içinde kendi kendini katletmişsin. Çelişki ile zıtlık yumağı olmuşsun, hal böyleyken kimse seni ne dikkate alır, ne de kayda değer bir katkıda bulunur. Dili koruyabilmek için önce düzgün yazabilmek gerekir. Hele ki sanal bir ortamdayken insanlarla sözlü hitabetin ile değil yazı dilinle irtibata geçeceğinden dolayı, günümüzde bu işler(yazı dili) çok daha önem kazanıyor. Bak mesela yukarıda senin yazdıklarını kendi bildiğim kadarı ile düzelttim. Ben de zaman zaman hatalar yapıyorum. mükemmel olduğumu da iddia etmiyorum. lakin böyle bir konu açıyorsan bari yazdıklarına dikkat etseydin. onun dışında en güzel yöntem bol bol kitap okumak, kelime öğrenmek. mutlaka bir şeyler yazmak.

Geri