Türkçe konuşmak için çok önemli dilimizi korumalıyız ama nasıl

Konu sahibi son olarak 7 gün önce görüldü
Arkadaşlar bir kültürün zayıflaması yok olması için yapılacak en büyük girişimlerden bir tanesi dil konusunda esneklik sağlamaktır dil bir milletin özüdür O halde biz özümüze nasıl daha fazla sahip çıkabiliriz

Biliyorsunuz değil mi Çok içi boş hale getirilmeye başlandı

Entel entel laflar Edip'te kendine bir imaj çizmek isteyenler var ya onlara Uyuz olduğum kadar hiçbir şeye uyuz olmuyorum

Yabancı ulus-devletlerin izlediği dejenerasyon politikalarının temelinde ilk önce dil kavramı işlenir

Ufak ufak Nüans tabir tanımlamalar gibi hayatımıza nüfus ettirilerek bizim için önemli olan karakterimizi oluşturan özellikler gayet normal bir şekilde vasıflandırmaya gider

Maalesef özür dileyerek söylemek zorundayım bizim eskiden beri güzel kadınlar zorlama ile yapılan Güya Şöhret görselleri yüzünden başımız hep derdi girmiştir

Kimliğimizi oluşturan temel etken ise ahlakımız dikkat ettinizmi ahlak değerlerimiz ne kadar pespaye bir hale getirilmeye başlandı her şeyi sıradanlaştı normalleşti Bunun adına da modernleşmek denildi Bu acınası bir durum aslında

Mesela Aydın'da bulvara çıkıyorum Karşıdan gelen gençlere kızlara bakıyorum Hepsi standart gibi kimisinde hızma küpe saçlarında boya entel entel tipler bu nedir abi böyle bir dünya var mı bunlar Kime neyi ispatlamaya çalışıyor

Bu konuda konuşmayı kalkarsan dinleme lütfunda bulunuyorlar bile veya Aman boş ver abi her şeyi zaten kopmuş Biz kopmuş Uz çok mu diyorlar ama sonuç itibariyle Bilmiyorlar ki kopuk olduklarını kabullenmiyor lar

Arkadaş hiç düşünmüyorlar mı bunlar Yahu yarın bir gün sen de evleneceksin Allah nasip ederse Çoluğun çocuğun olacak Onlara ne diyeceksin Nasıl örnek olacaksın bu konuda acil bir şeylerin yapılması gerekiyor bence yapılması gereken en başta eğitim sistemi Doğru muyum

Bence eğitim sisteminde yer alan kitaplar tamamen Türk kültüründe dayalı Türk Emine ve tarihine dayalı olmalı

Bunu birçoğunuz biliyordur Çünkü Buradaki arkadaşların boş olmadığını ben biliyorum ama tarihte Tıp konusunda astronomi konusunda matematik konusunda felsefe konusunda köklü bir tarihe sahibiz bunu herkes biliyor sadece bilgilenmek bilgi yelpazemizi genişletmek amacıyla olmadık insanları okuyup öğretmenin onların felsefelerini ezberletme nin anlamı ne

Yahu Hiç bu yazdıklarımı okuyan bir katkıda bulunacak olan veya antitez sunacak olan kimse yok Lütfen biri cevap versin

Dediler ki buradaki insanlara bu konuda sıkıcı geliyor arkadaşım anlamıyorum ben sizi lafa geldi mi hepiniz sanki Milli Eğitim Bakanı hepiniz Maliye Bakanı hepiniz �çişleri Bakanı hepiniz ıvır zıvır oluyorda fetvalar veriyor Neden böyle bir konuda ve platformda konuşmuyorsunuz fikirleri bilmiyorsunuz

Forumdaki niclere baktığımız zaman bile dilimizin ne kadar yozlaştığını görebiliriz.

Kamil bey, yine beylik tabancasını takmış beline! Mevzu çıkarsa buralardayız abiciğim.

Geri