Shinigami
Platin Üye
Dili olusturmak zorundasiniz Lilith zaten, su haliyle s1k1nti cektigimiz muhakkak. Zaten halktan bir insan, niye bu konularda yetkin olsun? Uzerine akademik makale yazmayacak sonucta veya bu alanla gecimini saglamayacak.@Shinigami hanim, anlatinin konusu anlatim bicimini belirlemez mi? Felsefe, bilim yetkinligi ayni olmayan iki kisi arasindaki diyalogtan dolayi dilin sadelestirilmesi gerektigi konusunda hemfikiriz. Ornegin doktor hasta iliskisinde.
Fakat felsefe konusmak, tarihini okumak ile yapmak ayrilar.
Ciddiyet esigi ve muhtevaya bagli olarak dil zoraki evriliyor.
Amacimiz, sorgulama kabiliyetini verebilmek. Bir de felsefenin cogu konusu zaten siradan insanin da uzerine dusundugu konular. Hayatin anlami en basitinden. Ben felsefenin ayri bir yapi oldugunu dusunmuyorum. Hatta, sadelestirilmesi aslinda daha keyifli olabilecek de bir alan.
Benim felsefede bir yetkinligim yok ama dar bir kesimin tekelinde kalmamasi gereken bir alan oldugunu dusunuyorum. Hele de okullarda verilen hali, icler acisi. Insanlara belki de en fazla yarar saglayacak konulardan birisi olmasina ragmen, bu kadar halktan uzak baska hangi alan var bilmiyorum.