Türk toplumunda ahlak yozlaşıyor mu yoksa düzeliyor mu?

• Kullanıcı Sonya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 54 gün önce görüldü
Yerin dibinde. yozlaştı, yobazlaştı Kadına el kaldırırsın sokağın ortasında döversin fakat sokak ortasında öpemez sarılamazsın. Çünkü bunlar türk ahlak anlayışına terstir.

ahlak yozlaşmıyor, çöküyor resmen...

Yorumlara baktım da şuna karar verdim ya bu toplumdan değiliz yada hepimiz ahlaksızız :D

Yozlasiyor. Konusulan edinilen sohbetlerin boyutu bile bir anda degisiyor. Iradesine kendisine sahip cikamayan icini ofke besleyen ve igrenc islerle ugrasanlarin sayisida gunden gune artmaktadir.

Bknz ; sek's yasantisini yasama oraninin +13 14 15 dustugu ortamlardayiz. Kimse nikah altinda bu isleri yapmamkda. Bu insanliga kotu ornek olanlarin kellesini alin. !

gençler çoğalıp yaşlılar öldükçe ahlak dahada iyiye gidiyo kaatindeyim

Bence yozlasmıyor sadece ahlak kuralları her toplumda oldugu gibi değişime uğruyor.

Ne kadar çok batılılara özenirsek o kadar çok yozlaşırız. Kendimizi benliğimizi örf ve adetlerimizi küçüklere sevgimizi büyüklere saygımızı unutmamamız lazım diye düşünüyorum ama yavaş yavaş bunlar silinip gidiyor .

Genel anlamda ahlaksız bir toplumuz. Eskiden de böyleydi. Teknoloji sayesinde bazı şeylerden haberdar olmaya başladığımız için ahlaki anlamda bir yozlaşmadan söz ediyoruz. Ama alakasız.

Batılılaşmayı ve medeniyeti yanlış bildikleri ve bu yanlışa özendikleri için iyice yoz bir topluma dönüştü malesef..

Ahlak herkesin işine geldiği gibi toplumsalda böyle bireysel de böyle.

Batılılaşmayla alakası yok bence… sınıfsal fark gözetmeksizin her yerde var ne yazık ki
Ülke göç aldığından beri maalesef bu daha da arttı

Yozlaşmadı. Araplaştı.
Araplaşmaya hayır de. Entarili emperyalizminin esiri olma.

Derin bir felsefi tartışma. Evrensel bir ahlak anlayışından bahsedebilmek mümkün mü?

Bana göre ahlak bireysel ve subjektif bir şey. Nietzsche’nin ''Ahlak yoktur, olayların ahlaki yorumu vardır.'' değerlendirmesine büyük oranda katılırım.

Bu yüzden “ahlaki yozlaşma” nın ne olduğu son derece tartışmalı. Bence ahlaki bir yozlaşma yok, daha görünür olma ve fiili yorumlama kıstasları değişti.

Eskiden yılbaşında TRT de Eurovision’u tüm ülke tv başında izlerken şimdi ciddi bir kesim “Bu ahlaksız yarışmadan iyi ki çekildik” diyor. Oysa eurovision aynı eurovision.

Hakim beyin dinlenme odasında sergilediği cephane toplumun ahlak durumunu sergiliyor. Hem hum keme gerek yok herkes her şeyin farkında ama inkar iliğimize kadar işlediği için kabullenmek çok zor oluyor.

Geri