Türk toplumunda ahlak yozlaşıyor mu yoksa düzeliyor mu?

• Kullanıcı Sonya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 54 gün önce görüldü
Türk Toplumunda Ahlak Yozlaşıyor mu , Yoksa Düzeliyor mu ?

Bence yozlaşıyor. Her şey gibi ahlak da yozlaşıyor. Eskiden hayatta olmaz dediğimiz şeylere şimdi normal diyoruz.

Bence batılılaştıkca yozlaşıyoruz,bu gidişle örf adet diye bişey kalmicakmış gibime geliyor..!

Kimileri yozlaşma der kimileri değişim. Hiçbir şey durağan değilken ahlak kuralları neden değişmesin? Ama insanlar gelenekçi olduğundan dolayı bu değişimi yozlaşma olarak algılıyor.

ahlak kavramı ucu açık değişken bi kavram..
toplum kuralları bireyi etkileyip kısıtlamamalı.
değişen dünya da fikirler kurallar elbette değişebilir.
bu durumda sizin verdiğiniz tepkiler muhimdir.
hepimiz biliyoruz ki sokakta dövülen kadına kimse ses etmiyor ama öpüşen bir kadına herkes herşeyi söylüyor. ahlak bunun gibi bir şey degildir nihayetinde..

Açıkcası fikrimize görmüşlüğümüze
yaşayısımıza uymuyor diye kimseyi ahlaksız diye nitelendiremeyiz.
öte yandan din kisvesi adı altında kadınlara tecavüz eden sözde hocaları da gördük ülkece...
örnegin iran da hayat kadınlarına bir günlük muta nikahi kıyılır ve o kadınlarla cinsel birliktelik yaşanır daha sonra boşanılr bu benim ahlak anlayışıma göre ciddi ters tir.

o sebeple toplumun ahlak anlayışından ziyade birey in ahlak anlayışı bence daha önemli.. parçadan bütüne doğru düşünürüm ben genelde. Toplumun sürü oldugu gerceğini düşünürsek kant in içimizde ki vicdan(ahlak) yasasına sıkıca sarılırım ben işte!

Akidesinde inhirafa düşenin, akidesiyle beraber ahlakı da bozulur.

ahlak kavramı ucu açık değişken bi kavram..
toplum kuralları bireyi etkileyip kısıtlamamalı.
değişen dünya da fikirler kurallar elbette değişebilir.
bu durumda sizin verdiğiniz tepkiler muhimdir.
hepimiz biliyoruz ki sokakta dövülen kadına kimse ses etmiyor ama öpüşen bir kadına herkes herşeyi söylüyor. ahlak bunun gibi bir şey degildir nihayetinde..

Açıkcası fikrimize görmüşlüğümüze
yaşayısımıza uymuyor diye kimseyi ahlaksız diye nitelendiremeyiz.
öte yandan din kisvesi adı altında kadınlara tecavüz eden sözde hocaları da gördük ülkece...
örnegin iran da hayat kadınlarına bir günlük muta nikahi kıyılır ve o kadınlarla cinsel birliktelik yaşanır daha sonra boşanılr bu benim ahlak anlayışıma göre ciddi ters tir.

o sebeple toplumun ahlak anlayışından ziyade birey in ahlak anlayışı bence daha önemli.. parçadan bütüne doğru düşünürüm ben genelde. Toplumun sürü oldugu gerceğini düşünürsek kant in içimizde ki vicdan(ahlak) yasasına sıkıca sarılırım ben işte!

dövülen kadınla öpüşen kadını yazacaktım ben de. Ya bence gay, lezbiyen, deist, ateist, agnostik, satanist, vesaireist :D kesimlere saygı duyan bir toplum olmamız lazım. Ki biz daha öpüşmeyi aşamadık. Yok örftü, yok adetti, aşın bunları artık. Her şey zamanında güzel. O zamanlar cahillik vardı. Kimse neyin nasıl olduğunu bilmezdi. Şimdi ise en kolayından herkesin bir google amcası var.

Batılaştıkça yozlaşıyor. Gençler değişti,saygı,ahlak o kadar farklı boyutlara yükseldi ki..

Suç oranları arttı.. Milli birlik ve beraberliğimizle övünürken komşumuza bile güvenemez hale geldik..En mutlu günleri yaşadığımız çocukluk bayramlarımız artık sadece tatil merkezlerinde geçirilen zamanlardan ibaret...Tecavüzler, hırsızlıklar,cinayetler arttı.. Aile kavramı bozuldu,aile içi şiddet ve boşanmalar günden güne artıyor..Alkol, sigara ve madde bağımlığı lise hatta ortaokul seviyelerine düştü..Tüm bunlar bir toplumdaki yozlaşmanın ve bozulmanın açık göstergesidir..

"Sizin ahlakiniz benim ahlakim degil
Sizin vicdaniniz da benim vicdanim degil"

Ahlak vicdanimizdir sonucta ic sesi bastirdimi insan her turlu yozlasma normal birsey gibi gelir belli bi sure sonra

Yasasin bireysel ahlak anlayisi.
Ben toplumsal ahlak kurallarini riyakarca buluyorum populer kultur yuzunden belki de.

Bi yandan bilinçlenen kisim olsada,
diger yandan bazi $eyleri kucuk gorup 'ne varmi$ bunda' deyipte degerlerimizi kaybedenler cok var maalesef,
bide ahlak/edep konusuunda geni$ davranan ki$i farkli farkli yollarla savunuyo kendini,
'bana gore degil, benim ya$amim, benim goru$um' diyerekten,
oysaki o goru$ ba$tan a$agi ahlak ve edeepten yoksun ^^

istediğim seviyeye kadar yozlaşmadı henüz, bundan bir 50-100 yıl sonra doğmak isterdim

Niye yozlaşsın? Çok şükür başbakanım sayesinde dinimi hayatın her alanında yaşayabiliyorum.layıkçılar dönemi çok geride kaldı.islam nuruyla aydınlanmış topraklarda ahlaksızlık olmaz,olamaz..

Kesinlikle yozlaşıyor .. Hızla kötüye doğru gidiyoruz ..

Yazılı ahlak kuralı yok.
Ortada yozlaşma olması için belli bi ölçüt olması gerek.
100 yıl evvel ki insanlar/şartlar ile şimdi ki zamanı bir tutup hayıflan'mak asıl sorun.

Türk toplumundaki ahlak, evet yozlaşıyor maalesefki. Güzelliğini de yitiriyor böylelikle

iyiye giden bir kısım var lakin kötüleşen kısımda var , umarım iyileşme artar.

Geri