Türk sinema tarihinin en çok izlenen 5 filmi

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Lise günlerimde, arkadaşların ısrarı üzerine recep ivedik 1 filmini sinemada izlemiştim. Bir iki filmini de tv'de denk geldi izledim. Fetih'i de biliyorum. Müslüm'e bakmadın.

izledim, pişman değilim.

salih abi bana bir yolluk yap.

Yeni üye gaydı yapacaaaam hahhahah :D

Recep İvedik siz cahillerin anlayabileceği bir karakter değildir.

Recep İvedik, Türk sinemasının postmodern bir başyapıtıdır. Film, kahramanının yaşadığı absürt ve komik durumlar aracılığıyla, Türkiye’nin sosyo-ekonomik, kültürel ve siyasi sorunlarını ironik bir şekilde eleştirmektedir. Film, geleneksel komedi anlayışını yıkarak, yeni bir mizah dili yaratmaktadır. Filmdeki karakterler, toplumun farklı kesimlerini temsil ederek, çatışma, uyum ve dayanışma gibi temaları işlemektedir. Film, teknik açıdan da son derece başarılıdır. Kamera açıları, kurgu, müzik, ses efektleri ve renk kullanımı, filmdeki atmosferi ve duyguyu güçlendirmektedir.

İvedik serisi sadece Türk sinemasının değil, dünya sinemasının da en önemli eserlerinden biridir. Bu film cüretkar bir sistem eleştirisidir. Baş kaldırıldır. Film, bir komedi filminden çok daha fazlasıdır. Film, bir sanat eseridir.

sinemada izlenecek film var izlenmeyecek film var. birkaç ay sonra dijital platformda veya uydu kanalında izlersin zaten şunları.

"Beyenmeyen" gitsin kuru otlar üstünde'yi izlesin. Kendi özdeyişi ile konuyu sonlandırıyorum;

ekinler baş vermeden kör buzağı topallamaz!

Recep İvedik, Türk sinemasının postmodern bir başyapıtıdır. Film, kahramanının yaşadığı absürt ve komik durumlar aracılığıyla, Türkiye’nin sosyo-ekonomik, kültürel ve siyasi sorunlarını ironik bir şekilde eleştirmektedir. Film, geleneksel komedi anlayışını yıkarak, yeni bir mizah dili yaratmaktadır. Filmdeki karakterler, toplumun farklı kesimlerini temsil ederek, çatışma, uyum ve dayanışma gibi temaları işlemektedir. Film, teknik açıdan da son derece başarılıdır. Kamera açıları, kurgu, müzik, ses efektleri ve renk kullanımı, filmdeki atmosferi ve duyguyu güçlendirmektedir.

İvedik serisi sadece Türk sinemasının değil, dünya sinemasının da en önemli eserlerinden biridir. Bu film cüretkar bir sistem eleştirisidir. Baş kaldırıldır. Film, bir komedi filminden çok daha fazlasıdır. Film, bir sanat eseridir.

Muhterem,Recep İvedik serisi degil de sanki Ingmar Bergman'ın 7. Muhur adli filmini yorumlamis gibisin. sjshsh

herkes izlemedim bunları demiş ne izliyorsunuz sanat filmleri mi
bi ben mi düğün dernek izledim olum

Birazdan kendi mesajından alıntı yapıp “şaka lan şaka, nasıl izliyorsunuz o Ortadoğu ayısını varoşlar” diye yazsan ben şaşırmam mesela : dd

Geri