Türk kahvesi

M
  • Kullanıcı Maria puder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Şekersiz ve yanında bir dlim bitter çikolata ile seviyorum ben:p
Kahvesiz olmaz:rolleyes:

Cezvesiz Mırra bardağı ile ocakta pişirmekte başka.

Anahtar kelimeler: orta kavrulmus, sade ve cay fincaninda .p

Az pişirilmiş, sade, orta kavrulmuş arabica türü kahve.. Tarsusi... Hemen yapayım...

Yemek sonralarının vazgeçilmezi.
Abartıp yok denecek kadar az ateşte uzun uzun pişiririm.

Mehmet Efendi şubelerinden geçince o kavrulmuş vede çekilen o kahvenin kokusu beni benden alıyor olmaz böyle muazzam bişey.. Cezve de farklı köz de farklı kumda farklı bir lezzet.. bıraktığı damak tadı ayrı verdiği keyif ayrı ortamdaysan muhabbeti bambaşka..
Türkkahvesi candır gerisi heyecan..

Şu çayı kayfeyi nasıl sade içiyonuz ya. Çay kayfe dediğin şekerli içilir hatta yanında lokum tatlı bişiylerde olsa fena olmaz hani.
Yapan biri olsada içsek.

Bir saat önce instagrama görgüsüzler gibi fotoğraf attım.
O değilde Türk kahvesi içmeyi sevmeyip,güzel yapabilmek ne kadar ilginç diye not yazdım.(içenler güzel yaptığımı söyler her zaman,umarım kandırmıyorlardır :p )
Kırk yıl hatırı var mı bilmem ama benim damak zevkime uymuyor hele bir de sade hiç içemiyorum.

Lenacığıma katılmakla beraber türk kahvesinin sütlü ve nutellalı olanını seviyorum artık sadesini severk içemiyorum hiç.

İçmekten ziyade kokusunu seviyorum.. cayciyim.ben..

3 vakte kadar haber aldırır, kısmet çıkarır, kabaran yüreğini gösterir.

Kahve olmasaydı, buluşmak için ne içerdik acaba dedirtir insana

İçmediğim gün, gün aymıyor gibi hissediyorum.
Baya aşk yaşıyoruz türk kahvesi ile yanında lokum ve bir bardak soğuk suyla derde deva gibi geliyor bana.

Sade içenlerin ayrı bir tribe girdiği meşrubat. Özellikle 2. meşrubiyetten sonra çok farklı oluyor bunu içenler.

Şekersiz çok afedersiniz ama
Resmen zehir zıkkım

Orta şekerli olsun benimki lütfen;d

Aksam 6 vaktidir benim icin.

Geri