Türk kadınının sıra kültürünün olmaması

Konu sahibi son olarak 3048 gün önce görüldü
Bir cinsiyetçi genelleme başlığıyla daha aranızda olmaktan kıvanç duyuyorum.

Türk toplumunun anaç yanı, o narin, o şapşik canlılar, sevgiyi inşa eden yüce varlıklar, Türk kadınları, kadınlarımız sıra kültürünü ne yazık ki bilmiyorlar. Cangıl kanunlarının geçerliliğini bu kadar derinlerinde hissetmeleri de hakçı/hukukçu söylemlerine karşın çelişki yaratıyor.

Gencinden yaşlısına bir çoğu bunu kasıtlı olarak yapıyor. Belki de bunu hak olarak görüyor. Bak güzel ablacım/kardeşim, otobüs beklerken milletin önünde bi anda mantar gibi bitersin; markette doğrudan üç beş kişiye vücut çalımı atıp geçersin; ama sorunca da kadınlar eziliyor dersin. Şu pozitif ayrımcılığın farkına var ve çevrendeki insanlara karşı biraz daha saygılı ol.

giphy.webp

Bkz. Kadın erkek eşitliğini yalnızca işe gelen mevzularda kullanmak.

Genelleme hoş değil yine tabi

valla ben güzel kadınlara yapıyorum pozitif ayrımcılığı, yaya yolunda falan geçerken sadece yaşlılar ve güzel kadınların önceliği var benim gözümde, geri kalanı beklesin üzgünüm..

Bu sorun bence Turk erkeginde de var. Guya herkes bir uyanik, digerleri salak. Ozellikle bunun Turk toplumunun sorunu oldugunu yurt disi gezilerine ciktiginizda, ucaga binmek icin sira olusturulurken farkediyorsunuz. Normal ulkelerde 1 sira olusurken, bizde 4-5 sira olusuyor. Herkes de birbirine kol bacak hamlelerini savurmaktan geri kalmiyor.

çnkü türk kadınınn sebpsz yere bile acelsi vrdr bkleyemz

araya kaynama yapmayalım safları sık ve düzgün tutalım

Bim A101 hurrası.d

Aleyna kahkaha attım.:sırıt:

Niye anam ne acelen var :D

ben beklrm acelm olsa bile. hele bide sbh saatlri ile iş çıkşı saati yoğnluğnda otobse binerken önclk vern erkklre sinr olp "geç krdeşm geç bu kalablkta kibarlık yplmaz" die laf edrm =)))) yorumum genl adına idi =))

Bunu marketlerde yaşlı teyzeler çok yapıyor yaşlı derken ayakta duramayacak kadar değil bizde zaten orda ağaç kütüğüydük:hıı::trip:

bana hep beyler denk geliyor bu secenekte.

Bunun sebebi gorgusuz, avam,varos, kadın delisi erkeklerdir bence.
Önden bayanlar (bayan sizsiniz gerzekler) diye diye kadınları havaya soktular. Her yerde oncelik kendilerinin sanmaya basladilar. Hemcinslerim saftirik gibi böyle ucuz numaraları yedi yemeğe devam ediyor sonra da sizin gibi tipler gelip kadınları asagiliyor. Yettiniz ya. Olaya insan gözü ile bakmayı bir ogrenemediniz. Toplu taşıma kullandığım nadir zamanlarda görmemiş gibi kadınları iteleyerek geçen erkekler hakkında da karalarken görmek istiyoruz sizi.

Bunun kadını erkeği diyerek cinsiyetleştirmek doğru olmaz. Bizim kültürümüzde tanıdık faktörü, acelelik faktörü, hastalık faktörü vs. çok fazladır. Ne zaman sıraya girme durumu olursa ilk etrafına bakar tanıdık var mı diye. Tanıdık birileri yoksa ya biletim vardı yetişmem gerekiyor ya da ayaklarımda, karnımda vs. sorun var hastayım der ve sırada öne gitmek için sebepler ileri sürer.:)

otobüs sırası beklerken araya kaynayan yaşlı ve çocuklu hanımlar da beni deli ediyo. bekle işte sırayı, içerde biri mutlaka sana yer verecek zaten. yaşlı/çocuklu olduğu için o koltukların kendi hakkı olduğunu düşünüp diğer insanları görmezden gelmek nasıl bi görgüsüzlüktür ya? bunların yanında bi de yer verince mahcup olup teşekkür üstüne teşekkür eden insanlar da var. öyle zamanlarda içimden "noluyoruz kardeşim isveç mi burası" diyorum. xd

Bugün Türk kadınını gömme günü herhalde.

konu buram buram halk kokuyo ben çıkıyorum konudan asdfweqr

Geri