türk insanındaki evlendirme merakı

Konu sahibi son olarak 2423 gün önce görüldü
bu merakın bir yığın sorunlu evliliğe ve sorunlu aileye yolaçtığı görülmüştür.

Benim senin yaşındayken 3 çocuğum vardı diye diye bunalıma sürüklüyorlar :sırıt:

İnsan dogar büyür evlenir coluk cocugu olur yaslanır emekli olur torunlarını sefer olür.Hem evlilik bazı düşünceleri koreltir insanın hayatını yoluna koymakda yardımcı olur cocukların olur sefkat duygun sorumlulukların artar dır dır cı bir hanımın olur yani kısacası güzel bişidir ama becere bilirsen.

bknz: annem babam ablam bacım gardaşım .s.s

Bir zamandan sonra bunu master yapıp meslek haline getirenlerde oluyor. :)
A: Ayşe teyze var bu konuda çok iyi hemen bulur birini geçenlerde X'in oğluna bir tane bulmuştu. Kız çok efendi.
B: A ciddi mi ee söyleyiverin de bizim çocuğa da bulsun.

tersliyorum bunları
çok meraklıysan git kendini ever

Çok istiyorsan hakkımı verim, yerime de evlen.

Çünkü toplumda kadın büyür, evlenir, çocuk bakar mantığı olduğu için. Sürekli evlendirmeye çalışırlar. Kadının tek görevi, evine, kocasına, çocuklarına bakmak olarak gördükleri için böyle olur.

Muhafazakar yerlerde de -misal gonya- isin gucun, eğitimin tamamsa evlenmek bir an once uygun görülüyor gördüğüm kadarıyla. Bu kadin için de geçerli erkek için de. Bence sebebi flört, iliski olaylarina cok fazla bulasmamak.

evlendirme olduğu kadar evlenme merakı da had safhada
çevresine gösteriş yapmak isteyen evlenmiş olmak için evlenenenler de var ne yazık ki
sonlarını tahmin etmek çok zor değil

Ne zman evlencen
Evlenirsin ne zman çocuk
Çocuk olur ikincisi üçüncüsü
He babam he

isteyen evlensin
istemeyen sevişsin
şu an hiç sevişesim yok

İnsanların evlendirme merakını geçtim kendilerine oturmuş bir yaşım geldi artık evlenmeliyim algısı var. Sonrasında gelen artık çocuk yapmalıyım algısı gibi.
oluşturmuşlar bir düzen ayak uydur
tabii uydurabilirsen.

Valla cok güzel yürüyen evlilikler daha cok.
Hayvanlar aleminden ömür boyu sadik kalan hayvanlari övüp övüp övüp bitiremeyiz.
Insanlarda monogami dogaya aykiri oluyor.

Cöpcatanlik öyle kolay is degil.
Insanlari tanimasi ve kategorize edebilmesi lazim.
Cok böyle evlenmis cift taniyorum.
Hepsi de mutlu.
Evlilige hangi gözle baktiginiz da önemli.
Ve türk insani baslikta cok minnos durmus.

Şadhaniot diye meslek var yahudilerde.
Para ile yapiyorlar.
Cöpcatanlik yani.
Düsündürücü.

Geri